自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今朝仲好地地, 吾知點解宜家不論手機同用電腦都入吾到, 有無人係咁呢?
~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:Facebook 有問題嗎

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:今朝仲好地地, 吾知點解宜家不論手機同用電

原帖由 winniewongpy 於 16-02-27 發表
今朝仲好地地, 吾知點解宜家不論手機同用電腦都入吾到, 有無人係咁呢?
無事

侯爵府

冇問題

珍珠宮

謝謝大家 : 吾知點解個戶口係咁要我認人, 我 send message 去問 facebook , 佢竟然淨係要我比身分證

你提交的內容
昨天
Your email
[email protected]
Product or Feature
other
Your Feedback
今早還是正常的, 但下午開始一直未能登入, 剛還利用電郵確認從新登入, 還是未能成功, 到底你們發生什麼事???

我們傳送了一則訊息給你
昨天
您好,

您好!

在我們可以驗證您的身分前,無法為您提供協助。若要驗證您的身分,請回覆此電郵並附上以下任何一個證明文件的掃描圖檔:

- 內含您姓名與出生日期的政府核發身分證明文件。
- 顯示相同姓名的兩份不同身分證明文件。此外,其中一份身分證明文件必須包含相片或出生日期,並與個人檔案上的資訊吻合。
- 如果您沒有顯示真實姓名以及相片或出生日期的身分證明文件,可以提供 2 份顯示相同姓名的身分證明文件,並提供政府機關核發的身分證明文件,其中須包含與個人檔案資訊相符的出生日期或相片。

請前往「幫助中心」,瞭解我們接受的各種身分證明文件類型:

https://www.facebook.com/help/159096464162185?ref=cr

可能的話,請以 JPEG 格式儲存檔案,並遮住與確認身分無關的所有個人資料(例如地址、駕照號碼)。

請注意,在收到適當的文件前,我們將無法向您提供協助。我們採取這些步驟為保障您的帳戶安全,感謝您的諒解。

查看支援收件匣的更新:https://fb.me/1XAURpqnPHTMYty

多謝您。
Facebook 團隊

系統是否曾誤寄此電郵給你?請告訴我們:https://fb.me/2980e7uao01oj14
~慢慢學懂~               

伯爵府

引用:謝謝大家 : 吾知點解個戶口係咁要我認人,

原帖由 winniewongpy 於 16-02-28 發表
謝謝大家 : 吾知點解個戶口係咁要我認人, 我 send message 去問 facebook , 佢竟然淨係要我比身分證 :igive ...
呃人架

wcpcelia    發表於 16-2-29 10:45

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:今朝仲好地地, 吾知點解宜家不論手機同用電

原帖由 winniewongpy 於 16-02-27 發表
係咪要入個人資料同要 submit id copy?我已經入唔到一星期了,冇可能比id.no. 同copy佢

水晶宮

冇問題

珍珠宮

casscassy 發表於 16-2-28 20:15
呃人架
我當然吾比佢啦, 咪唯有試多幾次認人囉, 最慘我個戶口有玩遊戲, 所以add左好多本來就係吾識既人, 所以咪認黎認去都認吾到....
~慢慢學懂~               

男爵府

我呢幾日用4g就上唔到fb, 但用wifi就得,激c

水晶宮

引用:Quote:原帖由 winniewongpy 於 16-02-27 發

原帖由 kinglongma 於 16-02-28 發表
係咪要入個人資料同要 submit id copy?我已經入唔到一星期了,冇可能比id.no. 同copy佢
Facebook近年係用實名制,你個fb係唔係用咗其他名?
例如: Pig Pig Chu

如果咁嘅情況下,FB會鎖帳號,要求你改名同埋提供身份證明文件去證明你係用真名。

詳情可以google一下。

子爵府

引用:Quote:原帖由 kinglongma 於 16-02-28 發表

原帖由 petitsomeone 於 16-02-28 發表
Facebook近年係用實名制,你個fb係唔係用咗其他名?
例如: Pig Pig Chu
我用自己英文名同個姓係真架

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Facebook 有問題嗎?

無問題

水晶宮

引用:Quote:原帖由 petitsomeone 於 16-02-28 發

我用自己英文名同個姓係真架
香港試過有人用英文名都唔得,即John Chan係唔接受。
要用Chan Tai Man。

點解會咁樣,真係唔知。

子爵府

引用:Quote:原帖由 kinglongma 於 16-02-28 發表

原帖由 petitsomeone 於 16-02-28 發表
香港試過有人用英文名都唔得,即John Chan係唔接受。
要用Chan Tai Man。
但如果係咁好多人都要改咼,我大部份朋友名都係John Chan咁架

水晶宮

引用:Quote:原帖由 petitsomeone 於 16-02-28 發

但如果係咁好多人都要改咼,我大部份朋友名都係John Chan咁架
係呀,只可以話你唔好彩,俾FB揀中。

子爵府

子爵府

但我 d 朋友响佢地fd list 揾唔到我了

大宅

引用:謝謝大家 : 吾知點解個戶口係咁要我認人,

原帖由 winniewongpy 於 16-02-28 發表
謝謝大家 : 吾知點解個戶口係咁要我認人, 我 send message 去問 facebook , 佢竟然淨係要我比身分證 :igive ...
係真嘅,我之前都試過,好彩send文件比佢後可以攞得返個ac

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 winniewongpy 於 16-02-27 發

因為fb一向都係話要實名申請的,所以佢會抽人黎驗證

首頁

尾頁

跳至