烹飪搵食

跳至

首頁
12345...35

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 wingogo 於 08-9-25 12:36 AM 發表
thank you

飲左特大粒鹹柑桔(大雞蛋咁大),好左d

咁大粒?會唔會係鹹青梅?(我媽十幾年前醃落一樽二樽,到我拎出黎先知係梅定桔)
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係米校監既99種架
好羨慕,有$$都買唔到

原文章由 pinkypiggy 於 08-9-25 00:51 發表
有機奶蕉,一定好夠營養,唔知我有冇機會試吓呢

子爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-9-25 00:39 發表
呢個我想試吓喎

??,,...

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 syc204 於 08-9-25 12:44 AM 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/syc204/article?mid=1842

你心急可以睇住呢個先,我今日整時影佐相,過幾日整理好再post詳細d。

買1Lb去殼栗子,起皮後380g淨栗子肉、1L水、(花奶、淡忌廉、鮮奶)任選其一約100ml以下、冰糖 ...

好!等我買到靚栗子就動工先!

男爵府

淨講好味唔夠嘎喎,功課呢

原文章由 Dadapig 於 08-9-25 00:26 發表

好味呀
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

公爵府

我想po上黎比你地睇下係乜
但唔識整

鹹青梅對喉嚨痛有用嗎?

原文章由 召藥師 於 08-9-25 00:57 發表

咁大粒?會唔會係鹹青梅?(我媽十幾年前醃落一樽二樽,到我拎出黎先知係梅定桔)

男爵府

post左好耐嚕

原文章由 syc204 於 08-9-25 00:33 發表

以為你逃學添,你得未,霸住個位好耐喇bor,等得我好心急呀!

超級版主

原文章由 pinkypiggy 於 08-9-25 12:51 AM 發表
有機奶蕉,一定好夠營養,唔知我有冇機會試吓呢

下次有實預妳!只要請散仔哥哥放工過來拎就得。
d蕉好衰,一熟就全部都熟哂,跟本食唔切,所以我先用黎整蛋糕,起碼可雪住再拖多兩日先食哂。
d奶蕉唔係成日有,最多係大蕉同香蕉。我99d奶蕉要熟到黑先甜,係甜到漏個隻,真係蕉不可貌相。

超級版主

原文章由 wingogo 於 08-9-25 01:00 AM 發表
我想po上黎比你地睇下係乜
但唔識整

鹹青梅對喉嚨痛有用嗎?

梅得一粒核,而桔就有好多粒細核。
有粗鹽都可消炎殺菌。

男爵府

好似曱甴嘅物體,好恐怖 & 難飲,但亦好有效

原文章由 wingogo 於 08-9-25 00:38 發表
乜東東黎

子爵府

原文章由 syc204 於 08-9-25 00:51 發表

好明顯係即場加演

D

大宅

原文章由 召藥師 於 08-9-25 00:59 發表

好!等我買到靚栗子就動工先!

sorry,好在你提我,要用呢d栗子先香甜同滑架。

(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

子爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-9-25 00:56 發表
唔係好信,俾我試吓先,呷真係咪冇沙

OK...WELLCOME,...

超級版主

原文章由 pinkypiggy 於 08-9-25 12:13 AM 發表
因小蜜蜂抱恙在身,所以整左呢d超簡單嘅功課,大家唔好噓我噃
柚子凍凍?ib_____DR3SqiQYY
烤扒翼http:// ...

d雞翼咁掂!用咩調味呀?
妳冇乜事嗎?隻腳進展成點?

大宅

原文章由 wingogo 於 08-9-25 00:53 發表
我呢2日可以試整,唔使等焗爐

咁記住話我知好唔好味呀!

男爵府

原文章由 happykklam 於 08-9-25 00:59 發表

試下整??無問題,俾抱妳,哈哈...

子爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-9-25 00:13 發表
因小蜜蜂抱恙在身,所以整左呢d超簡單嘅功課,大家唔好噓我噃
柚子凍凍?ib_____DR3SqiQYY
烤扒翼http:// ...

D CHICKEN WINGS??D~

大宅

我上次都整過,d細路一食第一啖就問點解我d橙唔撕皮?

男爵府

散仔哥哥呢排掛住玩fb,重in過我

原文章由 召藥師 於 08-9-25 01:03 發表

下次有實預妳!只要請散仔哥哥放工過來拎就得。
d蕉好衰,一熟就全部都熟哂,跟本食唔切,所以我先用黎整蛋糕,起碼可雪住再拖多兩日先食哂。
d奶蕉唔係成日有,最多係大蕉同香蕉。我99d奶蕉要熟到黑先甜,係甜到漏個隻,真係蕉不 ...

公爵府

好多細粒核的
原文章由 召藥師 於 08-9-25 01:05 發表

梅得一粒核,而桔就有好多粒細核。
有粗鹽都可消炎殺菌。

首頁
12345...35

尾頁

跳至