親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地會唔會加$30 劃。定其實有小朋友bb一定安排一齊坐。

侯爵府

引用:你地會唔會加$30+劃。定其實有小朋友bb一定

原帖由 KAMAI 於 16-03-01 發表
唔洗比錢劃位~
新年我去名古屋~ 無比錢劃位~ 飛前兩日上網check-in~
我仔(6歲)被編去一個人坐~ 而我、老公同個女就一齊坐~ 我去到機場bag drop 時~ 地勤主動話幫我轉番埋一齊坐~

wcpcelia    發表於 16-3-1 15:38

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:小朋友坐hk express 劃位

我有比錢劃,求安心

男爵府

我每次帶住個仔都會付錢劃位,去到冇連位就是冇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我冇小朋友, 唔想煩, 所以來回都比錢劃晒位

伯爵府

熱血勳章

我唔比錢劃位的最多大人分開坐~

地勤盡量(唔係一定)會安排一齊
如果遲checkin又爆機, 其他人已checkin選位就幫唔到

上到機同人調其實又好衰, 人地都係特登比錢/ 早D 去checkin 想要個心目中理想的位
見過一家三口又唔加錢又遲, 最長都得番孖位
其他人(走廊位)真係唔想調走, 人地要走廊位都想方便去廁所/有親朋在走廊隔離
一家三口又比壓力人,單打, 又煩空姐, 非常超級討厭

所以, 做左心理準備唔一齊坐都冇問題, 就可以唔加錢
好執著一定要一齊坐, 如果分開會鬧空姐鬧乘客的, 就加錢啦~

大宅

畀面勳章

我有比,安心d

子爵府

有小朋友,當然要劃位啦

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:KAMAI 的帖子

我有俾錢劃位,唔洗煩

侯爵府

引用:我唔比錢劃位的最多大人分開坐~地勤盡量(唔

原帖由 Miss.Hui 於 16-03-01 發表
我唔比錢劃位的最多大人分開坐~

地勤盡量(唔係一定)會安排一齊
無錯~ 我地就係無所謂~ 我仔自己一個坐都得~ 所以我地唔比錢劃位~ 最重要真係~ 無比錢劃位~ 最後又分開坐,都唔好嘈~

大宅

我一定俾錢畫位,30元唔多啫,起碼可以揀坐前d,好記得上次由韓國返香港,有一對夫妻帶住一個女,佢地坐尾嗰幾行,我坐前十行,個女人好大聲話點解自己帶小朋友都坐咁後,人地坐咁前,全機得我和他們帶小朋友,佢老公話自己遲checkin所以咁後,事實上我係俾錢劃位,佢就算係3小時前到counter checkin就個位都一定好後。我老公一個人飛就冇幫佢劃位啦,次次都係尾幾行中間位。

水晶宮

KAMAI 發表於 16-3-1 10:55
比3條野買個安心啦... ... ...

wcpcelia    發表於 16-3-1 15:39

男爵府

一定比錢劃位

大宅

有小朋友,當然要劃位啦. 分開咗就大問題

侯爵府

引用:你地會唔會加$30+劃。定其實有小朋友bb一定

原帖由 KAMAI 於 16-03-01 發表
不會付錢,順其自然

子爵府

KAMAI 發表於 16-3-1 10:55
我會俾錢劃位, 鍾意坐邊度自己揀。
就算我老公一個人出差都會俾錢劃位。佢鍾意坐後啲, 窗口位, 唔駛人地經過碰到佢, 阻住佢瞓覺。

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加與唔加, 係個人考慮

大前題係唔比錢加, 而最後冇得一齊坐時

請不要嘈嘈弊

大宅

我會俾錢劃位,有小朋友一齊坐方便啲。不過如果無俾錢劃位,到時分開坐或者坐得後,唔好叫人調或者煩空姐就得

侯爵府

畀面勳章

我唔會慳30蚊囉!

琥珀宮

回覆 KAMAI 的帖子

有小朋友一定唔會慳少少錢

首頁

尾頁

跳至