親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題, tks!

伯爵府

回覆:2個BB的媽媽 的帖子

明洞好似好少四人房酒店,民宿就會有嘅,同埋明洞區酒店就算有四人房都唔平。

東大門乙支coop同 western coop都有四人房,叫做又平又大間,都算企理嘅,不過你話要求埋靚就難講。

子爵府

anitawong21 發表於 16-3-4 13:51
明洞好似好少四人房酒店,民宿就會有嘅,同埋明洞區酒店就算有四人房都唔平。

東大門乙支coop同 western c ...

Please inform where to book 東大門乙支coop?

大宅

東大門歷史文化公園站 DDP 附近, Maxtyle Guesthouse 有4丶5人房,房間超大丶企理,鄰近通宵購物商場,交通便利;略嫌不執房及只有一個洗手盆。

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-3-3 11:08
如題, tks!
bk媽咪介紹, 明洞世宗, 兩張雙人床

男爵府

回覆:明洞/東大門有咩平靚正酒店適合一家四口住?

TKS all

珍珠宮

2個BB的媽媽 發表於 16-3-3 11:08
如題, tks!
我剛回來...住誠信女子大學地鐵站附近的BEST WESTERN ARIRANG HILL. 離地鐵只係1分鐘去東大門不用轉車只係3個站..我地3大2小住3人房...一大人住一張床. 另外2張床拍埋一齊瞓2大2小都好OK..你可以考慮下因為離開東大門價錢會平D..我一晚係6XX....機場巴士落咗車都係行5分鐘就到.

男爵府

畀面勳章

回覆 2個BB的媽媽 的帖子

Staz Hotel (Myeongdong) I
四人房,四張單人床,可以兩張兩張拍埋,床尾可以開晒四個行李。
如果太熱可以問酒店拎風扇,唔使DEPOSIT的。
另外酒店有車可以到明洞/ 首爾站機鐵。

唔好處係 厠所細D,要關門先可以入到浴缸。
房內只有一張梳妝台,沒有沙發。

地點係乙支路3號(203) 地鐵 2號出口,行一個街口轉右就到。
如果步行去明洞(424) / 乙支路入口(202) 都只是十至十五分鐘,好方便。

男爵府

回覆:明洞/東大門有咩平靚正酒店適合一家四口住?

收到,謝謝各位

伯爵府

醒目開學勳章

momodolop 發表於 16-4-5 14:44
回覆 2個BB的媽媽 的帖子

Staz Hotel (Myeongdong) I
酒店沒有冷氣嗎?

男爵府

畀面勳章

ixzp 發表於 16-4-5 20:00
酒店沒有冷氣嗎?
有,我第一天去到酒店,佢地SET 死左無得調溫度,所以打去柜台,佢地俾左把FAN 我。
去到第三天,冷氣先可以調到溫度,唔知係咪太多人投訴而佢又無咁多FAN,

所以開返冷氣呢~

大宅

cfwn 發表於 16-4-1 23:18
東大門歷史文化公園站 DDP 附近, Maxtyle Guesthouse 有4丶5人房,房間超大丶企理,鄰近通宵購物商場,交 ...
唔該^_^可唔可以俾訂房個網址我,thx

大宅

引用:Quote:2個BB的媽媽 發表於 16-3-3 11:08 如

原帖由 jojoplanet 於 16-04-05 發表
我剛回來...住誠信女子大學地鐵站附近的BEST WESTERN ARIRANG HILL. 離地鐵只係1分鐘去東大門不用轉車只係3 ...
想請問落去搭地鐵有冇扶手電梯 / lift 架,有的話洗唔洗兜好遠路?

珍珠宮

SafieldKEN 發表於 16-5-23 18:55
想請問落去搭地鐵有冇扶手電梯 / lift 架,有的話洗唔洗兜好遠路?

最近酒店的地鐵口無電梯或lift。離酒店(emoji)達有電梯去大堂但大堂去月台就只有樓梯。

其實行樓梯都好ok唔長。好方便

大宅

引用:Quote:SafieldKEN 發表於 16-5-23 18:55 想

原帖由 jojoplanet 於 16-05-23 發表
最近酒店的地鐵口無電梯或lift。離酒店(emoji)達有電梯去大堂但大堂去月台就只有樓梯。

其實行樓梯都好ok ...
Thanks

別墅

回覆樓主:

唉 我3大2細 仲頭痕,2&4歲,又要方便 又要近電梯出口 又要啲酒店3人房比我訓多2個細 好難搵丫,4人房又太貴

珍珠宮

DoubleMo 發表於 16-5-24 08:17
唉 我3大2細 仲頭痕,2&4歲,又要方便 又要近電梯出口 又要啲酒店3人房比我訓多2個細 好難搵丫,4人房又太 ...

你睇下我講個間有三人房你可以直接email 去訂佢可以比番agoda個價錢。我三大兩細(5同9)都夠瞓。一大人瞓一張。再兩張單人拍埋個張一大加一細都唔迫。我係Easter 假紅日後住$6xx一晚

複式洋房

jojoplanet 發表於 16-4-5 09:45
我剛回來...住誠信女子大學地鐵站附近的BEST WESTERN ARIRANG HILL. 離地鐵只係1分鐘去東大門不用轉車只係3 ...

請問去其他景點都方便嗎? 因我想去南怡島, 如跟 local tour 只是在弘大或明洞集合.

複式洋房

jojoplanet 發表於 16-4-5 09:45
剛看完, 但這間沒有4 人房提供喎~

珍珠宮

mayma123 發表於 16-5-24 10:12
請問去其他景點都方便嗎? 因我想去南怡島, 如跟 local tour 只是在弘大或明洞集合.
...

酒店在418明同424要轉車但車程都唔耐。佢無四人房係3人如果你有小朋友可以同一大人share 都ok。

其實去真怡島自己去都好方便。我係酒店撘去清涼理站(124)再轉ITX

首頁

尾頁

跳至