自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

淘寶買野, 用 PPS 買野會危險嗎?

各位用過的 JM 有咩意見

諗緊想多開個戶口, 放少少錢落去用黎買, 此舉會否太無聊? (因為怕有咩事 被 HACK 盡都係果少少)

謝謝!
大事化小, 小事化毛.........

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:淘寶買野用 PPS.... 怕嗎

pps每次交易都必須輸入一次性密碼,會即時send去手提電,我又覺得ok wo

wcpcelia    發表於 16-3-5 17:31
kmbb519    發表於 16-3-4 15:54

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

*手提電話

琥珀宮

畀面勳章

引用:淘寶買野, 用 PPS 買野會危險嗎

原帖由 kmbb519 於 16-03-04 發表

我用PPS 買淘寶,都好方便,我推薦

大宅

雖然有一次性密碼,但我都想再安全啲,所以我係用一個戶口專用黎俾pps,入面最多放幾千蚊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

jennyjenyjay 發表於 16-3-4 15:26
雖然有一次性密碼,但我都想再安全啲,所以我係用一個戶口專用黎俾pps,入面最多放幾千蚊。

...
係呀係呀, 我就係咁諗.... 咁樣感覺安全好多, 所以我諗緊去開多個戶口........ 但係呢, 問左幾間銀行, 最少都要放五千蚊

男爵府

引用:Quote:jennyjenyjay 發表於 16-3-4 15:26

係呀係呀, 我就係咁諗.... 咁樣感覺安全好多, 所以我諗緊去開多個戶口........ 但係呢, 問左幾間銀行, 最少 ...
用八達通都好方便,我每次入三百

男爵府

我每次都用pps好方便,我覺得幾安全,要入一次性密碼的,所以應該唔會被盗用,唔好處係唔覺唔覺就買左好多

珍珠宮

i9003 發表於 16-3-4 16:16
八達通好似有限每日比錢個數?

珍珠宮

usoapap 發表於 16-3-4 16:20
我每次都用pps好方便,我覺得幾安全,要入一次性密碼的,所以應該唔會被盗用,唔好處係唔覺唔覺就買左好多: ...
係!! 越方便.... 越買得多.................

公爵府

其實我覺得pps應該安全喎,你無個密碼都過唔到數啦,又無上限,唔洗話只可放幾多錢入個a/c,不過用pps好易洗大左~

男爵府

我覺得用八達通最安全

kmbb519    發表於 16-3-5 19:06

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

5怕,因為距要電話double comfirm

kmbb519    發表於 16-3-5 19:06

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+kmbb519+於+16-03-04+發表係

原帖由 i9003 於 16-03-04 發表
我吾識用八達通

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我一直都用PPS

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我用左好多年...由佢一開始有就用...買野..退錢都好方便..
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:淘寶買野,+用+PPS+買野會危險嗎?各位用過的

Pps 最安全啦!不過我係用支票戶口的。

1bear1dream    發表於 16-3-4 21:40

子爵府

回覆:kmbb519 的帖子

幾安全

珍珠宮

引用:Quote:jennyjenyjay+發表於+16-3-4+15:26+

係呀係呀, 我就係咁諗.... 咁樣感覺安全好多, 所以我諗緊去開多個戶口........ 但係呢, 問左幾間銀行, 最少 ...

我都唔敢用pps
萬一真真真hack 到會好煩
如果果個戶口係你常用又有錢的

係香港獨立開一個或返內地開一個入d 錢淘吧

kmbb519    發表於 16-3-5 19:07

象牙宮

我用左2年pps,方便,安全,因為要再入密碼!要指定電話號碼先收到密碼,我覺得安全!

首頁

尾頁

跳至