基督家庭

跳至

首頁

尾頁

別墅

以前係外國有返開教會 (純外國人冇華人),有join girls group的,教會係host family開,佢地好好教我好多野好開心。之後升大學搬走左去左city住,city有華人的教會,初初有去最後放棄左,因為入面好多華人都好虛偽我又唔係富2代比人睇唔起。
畢業後返左香港發展,發覺好多基督徒好兩極,有d非常好及正面,有點只可以用人渣來形容。以前舊老細係基督徒,佢唔like我用手段玩走我,最近得知又佢用手段玩走十幾人,佢仲要比上司看重,想問神,點解你仲要比佢得逞,炒左班人佢地年紀大未必容易搵到工,希望神呀,保佑他們安康,阿門。

禁止訪問

別墅

引用:聖經從起初已說該隱與亞伯,新約耶穌也教導

原帖由 沙崙玫瑰 於 16-03-04 發表
聖經從起初已說該隱與亞伯,新約耶穌也教導麥子和稗子.這些假信徒都是自稱相信神的人.但卻是魔鬼之子.

太13 ...
謝分享,阿門。

子爵府

有時見到惡人為當,卻自稱為善都會覺得失望,但係我覺得有d人係自稱或自以為係基督徒,是真是假神最後會有審判的!

大宅

畀面勳章

回覆:為何世上有如此多的心狠手辣的偽基督徒。

人始終有罪性,就算系基督徒也不代表立刻成為聖人,人嬲别人都系罪,慢慢地去接受、原諒他吧!唯有祝福他有悔改的心……

cillia123    發表於 16-3-12 19:31

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至