自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:新山

原帖由 lovelyBBmic 於 16-03-05 發表
新山?如果唔係治安同政治問題,其實我又覺得幾好
新山治安係麻麻。 我剛剛去完,導遊都話我地係外地人,出去要好小心。

水晶宮

回覆:馬拉碧桂園

香港樓貴,叫人走去果邊買樓順便投資

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 reis 的帖子

同意,我10年前跟個英國佬兩夫婦去泰國(佢太太泰國人),間屋5千呎先買左大約70萬,(買地,起埋),佢太太仲叫我買佢隔離塊地起,我覺得唔會時時去泰國,所以冇買到.
我姨生女嫁個泰國仔,上年尾同埋佢地一齊去泰國訂婚,去左一星期,因為有地方住,咁自己洗費都係中午同晚餐7日用左hk6百蚊,呢d適合退休生活啦.
<br><br>

大宅

回覆:arron媽 的帖子

一句到尾,好嘢有昇值能力的樓盤不會賣廣告(要成本)。要大賣廣告的一定好吳惦

水晶宮

畀面勳章

chinatea 發表於 16-3-6 10:13
回覆 BaoYue_BaoKun 的帖子

呢個廣告真係有心誤導人架,我都有大陸親戚問我,係唔係買左果道就等於移民左去 ...
要有星地址才可報星本地學校,但是實際住JB,不過真是很少誇境兒童,ICA會問的,星教育政策也不容許,本地學校公民優先,他們既不是公民,又不是居民,又不住星球,不可能的,只有低b政府才容許荒謬事情發生

禁止訪問

引用:唔知講邊個盤,上年去幾次Legoland 同 kitt

禁止訪問

引用:發展商連馬來西亞都唔敢提,就知道佢地有多

大宅

我有屋企人住係馬來西亞同新加坡,全部都同我講記得唔好出夜街!我地係住響吉隆坡,都唔敢出夜街!而家d馬拉人夜晚十點就成群出動,坐綿羊仔打爆私家車既玻璃搶野!佢地一大班人圍著你,要攞到野為止先走!所以我地d車d玻璃都轉曬防爆個種!好亂好亂!

新山個邊更加唔可以住人,荒漠之地,個邊一樣會爆玻璃搶野,住唔過!我地有時會響新加坡玩完坐直通巴士返吉隆玻,過境個陣都好驚!因為實在有太多馬拉人target華人!

而家紙水跌到落1:1.9,親友們話會繼續跌..有機會去到1.2....jm們想買之前記得think twice呀...

男爵府

馬拉朋友說是死城

水晶宮

不如番大陸買!大陸仲先進!山明水秀!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 BaoYue_BaoKun 的帖子

同大陸人講野邊有得解釋架,最近星加坡中學,都要殺校,張d學生縮埋,d大陸親戚咪話,星加坡都唔夠學生讀書,咪要引入外地學生low....同佢地講都浪費口水,叫佢地直接去聽書low,人地要賣屋當然係要吹到好架.
反正大陸人話,香港有咩咁巴閉,唔歡迎我地去,就唔去low,而家大把國家歡迎佢地,咁都係岩架,衡出大陸之後就要衝出香港,出去見識下都係好事.

可能大陸人可以改變全世界d法律來就佢地呢.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

馬來西亞d官員貪污仲勁過大陸,做咩項目都係 lur 水為大前題,呢個森林城市咁大型,佢地肯定肥過肥仔水,不過係個到住就要預左唔係廣告講得咁好,好大機會虎頭蛇尾。

禁止訪問

引用:回覆 BaoYue_BaoKun 的帖子同大陸人講野邊

水晶宮

回覆 EVA222 的帖子

所以馬拉果邊,法律日日變,睇住d貪官來改,我細時離開星的時間,馬拉都冇移民法架,即唔比人伸請移民馬拉架,而家有冇改low比人移民入去呢?
突然我想起件事,十幾年前我唐妹開工廠做鞋架,咁岩我果次返左去睇我伯娘,有日去工廠等我妹收工,有人來拍門,問請唔講人,我妹望下防眼,話唔請...我問佢點解唔開門,佢話d馬拉人唔請,唔開門係因為d有d馬拉人會帶刀仔搵工做架.
<br><br>

男爵府

引用:回覆 reis 的帖子同意,我10年前跟個英國佬

原帖由 chinatea 於 16-03-06 發表
回覆 reis 的帖子

同意,我10年前跟個英國佬兩夫婦去泰國(佢太太泰國人),間屋5千呎先買左大約70萬,(買地,起 ...
所以我計劃泰國退休,至少行夜市都不怕,

水晶宮

回覆 reis 的帖子

我妹話佢襯家整好左間屋比我地過去住下,仲話比架綿羊仔我揸喎....真係美好...hahahaha
<br><br>

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:我有屋企人住係馬來西亞同新加坡,全部都同

原帖由 saralwm 於 16-03-06 發表
我有屋企人住係馬來西亞同新加坡,全部都同我講記得唔好出夜街!我地係住響吉隆坡,都唔敢出夜街!而家d馬 ...
…估唔到 kl 治安都咁差……

我記得以前 1: 3.x...

男爵府

基本我識得既所有馬來西亞華人expat, 完contract後都無人肯番馬拉,千方百計再找其他expat工轉地方或攪居留攞residency.

男爵府

引用:回覆 reis 的帖子我妹話佢襯家整好左間屋比

原帖由 chinatea 於 16-03-06 發表
回覆 reis 的帖子

我妹話佢襯家整好左間屋比我地過去住下,仲話比架綿羊仔我揸喎....真係美好...hahahaha ...
好福

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 twinee 於 16-03-06 發表發展

原帖由 EVA222 於 16-03-06 發表
昨日見架巴士車殼廣告,雞乸大字,新加坡旁森林城市。
我今日都見到咖巴士有呢個車身廣告

首頁

尾頁

跳至