自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

原文章由 加楠 於 08-9-26 22:53 發表
算啦
點都係2姐妹...唔好嬲啦
我都係咁少少事同我哥哥開火...
過幾日咪當自己大方
笑笑口咁打比佢...點呀...哥哥...得唔得閒食飯呀

都係果句.....(一家人) ...

真係要向妳學習, 自問真係做唔到.

水晶宮

原文章由 可樂魚 於 08-9-26 22:38 發表
唔... 當時我只係笑住講, 唔係訓話, 冇諗到佢咁樣串我.

心真係好hurt.

算啦,大家都係女人,都會知女人每個月梗有一兩個禮拜EQ低情緒唔好架啦...好小事啫,唔好放响心度喇...可能你妹依家番到屋企諗番都覺自己過咗火...

我同我大佬久唔久都會咁互片架啦...轉過頭過咗幾日又見面大家咪當無事發生,依家嘻嘻哈哈~~~不過我都係做人亞妹,坦白講,就算係講笑,但如果我哥係咁响眾屋企人面前係咁笑我越講越過,我都會炆架~~~所以講笑還講笑,有時真係好睇當時人地個狀況受唔受到,見唔多對路就好停口喇.有時你覺得係講下笑啫,但調番轉,人地聽入耳又係另一回事囉...咁大個人都會好顧形象嘛,你下下係咁話佢唔洗手又唔用番梘洗手,變相即刻笑緊你妹污糟,咁佢始終都係female黎,我諗嗰刻佢係覺得瘀同肉酸囉...俾你講成咁...咁我都明你唔係有心亦無惡意既,不過如果我去將心比己去分析,我覺得會係咁囉.

子爵府

佢洗左手由佢啦.
因為佢都嫁左人囉.
你咁話佢..佢會好難堪..

王國長老

王國長老

原文章由 virgokaren 於 08-9-26 22:55 發表
我睇頭幾句,仲以為可樂魚個妹係細路仔添!
原來已經結左婚,大人大者唔意仲人講,睇開d啦!
兩姊妹,都唔好鬧咁耐!原諒佢啦!

30出頭啦.

我諗而家唔係我原唔原諒佢,佢出門口時頭也不回, 勁嬲.

侯爵府

兩姊妹不要太計較, 我成日都同妹妹吵架的, 一陣就毛事, 不要將這些事太開於心內, 你永遠記得妹妹是一生一世的, 可能大家結婚後生活環境5同, 一定會有分歧的, 永遠要記得家人是最好的
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

可樂魚有得同妹妹頂兩句幾好呀,
我家姐以前同我成日都頂咀,
佢走左三年(係UK),離開十萬百千里,
而家難得有得見面邊捨得頂咀呢?
姊妹是一世的,唔好為咁少野嬲對方。

[ 本文章最後由 麟媽媽 於 08-9-26 22:59 編輯 ]

珊瑚宮

原文章由 可樂魚 於 08-9-26 22:54 發表
我諗因為人大左, 由細到大都係咁嘻嘻哈哈, 但結婚後大家真係生分左, 無心話, 聽者有意.

真係有覺得兩姊妹相對時, 都唔似細個時咁親愛, 可能兩姊妹, 都要客氣d好. ...

唔係咁呀,因為大家分開左住,唔似得細個咁,大家日日都見,日日都傾計,有時一講,佢踩到我條尾,我會剷佢,掉轉,我踩到佢條尾,又係比佢剷呀

你有無見過bk有兩姐妹經常嘈交呀,個對姐妹,就係我同我家姐啦

侯爵府

比比永遠是一個好妹妹
原文章由 phoebelamlam 於 08-9-26 22:54 發表
你有你ge道理,
佢又有佢ge道理,
算啦,兩姐妹耐唔耐嘈下,
最緊要唔好記係心就得啦
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢都嫁左人,咁多人面前俾d面啦,米當佢3歲咁教,你再有point,佢都好冇face

冇人先同佢講啦

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

都係唔好放在心上啦

我同金兔都成日為小事開火啦

最多都係三幾日無事
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

吵完就算
原文章由 phoebelamlam 於 08-9-26 22:58 發表

唔係咁呀,因為大家分開左住,唔似得細個咁,大家日日都見,日日都傾計,有時一講,佢踩到我條尾,我會剷佢,掉轉,我踩到佢條尾,又係比佢剷呀

你有無見過bk有兩姐妹經常嘈交呀,個對姐妹,就係我同我家姐啦 ...
愛※是※不※保※留

珊瑚宮

原文章由 pinkykei200 於 08-9-26 22:58 發表
比比永遠是一個好妹妹

係咩,咁早兩日唔知邊條友仔開我火呀

水晶宮

原文章由 可樂魚 於 08-9-26 22:54 發表
我諗因為人大左, 由細到大都係咁嘻嘻哈哈, 但結婚後大家真係生分左, 無心話, 聽者有意.

真係有覺得兩姊妹相對時, 都唔似細個時咁親愛, 可能兩姊妹, 都要客氣d好. ...

咁大家兄弟姐妹,細時大家都係小朋友,童言無忌,大家都係鐘意有咩就亂咁講,大家一齊笑番下,好正常; 但到大家已經係成年人,始終會有番自尊同個人形象囉!所以就算細個幾close乜都講乜都玩一餐都好,大個咗始終都要客氣番少少,要互相尊重囉.

我同大佬都係咁,講真,我細個時同大佬成日打交架啦!成幾廿鑊我都會無啦啦俾我大佬起飛腳踢到我心口/肚度仲要踢到我跌低喊啦...咁大個仲會唔會玩,唔會囉!咁細個時我同大佬都會close到一個蘋果你一口我一口咁一齊食,飲同一支汽水,依家咁大個人更加唔會啦...都嫌咁樣唔衞生啦.

珊瑚宮

原文章由 pinkykei200 於 08-9-26 22:59 發表
吵完就算

唔好係人topic玩啦

水晶宮

原文章由 可樂魚 於 08-9-26 22:56 發表

30出頭啦.

我諗而家唔係我原唔原諒佢,佢出門口時頭也不回, 勁嬲.

你妹係咪嗰D好易喊嗰D人黎架?我有時俾我大佬激到噴火,我都好易喊架!但又死要面唔想俾人(尤其我大佬)見到,我都係頭也不回,開門走人架~~~mouth: mouth: mouth: 咁嬲緊喊緊時個樣唔好睇吖嘛...醜怪豬...

侯爵府

原文章由 phoebelamlam 於 08-9-26 23:00 發表

係咩,咁早兩日唔知邊條友仔開我火呀

大人不記小人過
愛※是※不※保※留

王國長老

王國長老

多謝你地開解, 或者過一兩日我心情會平伏d, 冇咁難過.

一生人得一個妹, 自問一直好錫佢, 我媽都好錫佢, 佢身體唔好, 買兩間屋隔離住, 仲請埋工人做清潔. 但係當佢仲會發媽咪脾氣時, 我就為媽咪心痛, 叫媽咪唔好再對佢咁好啦, 可以煮埋飯佢食, 覺得d送唔岩胃口就唔食. 心情好就同我地有講有笑, 心情唔好就對我地態度差, 好hurt. 我心情幾唔好, 都唔會對我父母有半句難聽說話, 佢地已經咁錫我地, 點忍心惡言相向?

所以越來越令我對妹妹有隔膜. 經過今晚, 更加有條刺.

侯爵府

原文章由 phoebelamlam 於 08-9-26 23:01 發表

唔好係人topic玩啦

我5係玩的,好妹妹
愛※是※不※保※留

王國長老

王國長老

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-9-26 23:02 發表

你妹係咪嗰D好易喊嗰D人黎架?我有時俾我大佬激到噴火,我都好易喊架!但又死要面唔想俾人(尤其我大佬)見到,我都係頭也不回,開門走人架~~~mouth: mouth: mouth: 咁嬲緊喊緊時個樣唔好睇吖嘛...醜怪豬... ...

唔係, 佢唔易喊, 好鬼惡死.
成日公事上都同人嘈.

珊瑚宮

原文章由 可樂魚 於 08-9-26 23:03 發表
多謝你地開解, 或者過一兩日我心情會平伏d, 冇咁難過.

一生人得一個妹, 自問一直好錫佢, 我媽都好錫佢, 佢身體唔好, 買兩間屋隔離住, 仲請埋工人做清潔. 但係當佢仲會發媽咪脾氣時, 我就為媽咪心痛, 叫媽咪唔好再對 ...

唔好咁諗呀,個心有野,第日見面會好唔舒服,

就算我同我屋企任何一個人嘈,特別係我家姐,我地都係嘈完,等大家唔搵大家幾日,過後,又可以放低曬心入邊ge唔開心,咁先容易做人呀,先可以日日都過得開心呀

首頁

尾頁

跳至