懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

有無10月會去瑪麗生o既媽咪呀?

有無10月會去瑪麗生o既媽咪呀?

複式洋房

Re: 有無10月會去瑪麗生o既媽咪呀?

我打算去瑪麗生呀, o甘你又有無打算去瑪麗參觀產房呀?

男爵府

hoho_lui

乜有得參觀產房咩....點參加呀?? ?-(
:-D

複式洋房

我先前聽過d姑娘講係可以參觀嫁, 不過我都未清楚點樣參觀, 等我一星期去做檢查時, 問完再話比大家聽la~

男爵府

hoho_lui

好呀..唔該晒... 我想問你係邊度做check up 架?? 我係香港仔健康院做check up, 但生就會係瑪麗囉..
:-D

男爵府

好媽媽勳章

可以參觀產房o既咩,我都想知點參加.....
係呢你而家幾多周呀?
我就27周~~

複式洋房

babycs

我係九如坊呀~ /

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

all mami
我知贊育有得報名參觀

民房

係呀!我剛剛打去贊育問過(Tel : 2589 2100),她們話有得報名!

複式洋房

請問有幾多人打算去參觀呀~ 不如我地約埋一齊去好無呀?

民房

Hi hoho_lui,
請問妳現在有幾多weeks呀?我現在有29weeks啦,我都想去參觀瑪麗的產房,但因我現在是在東區醫院登記及做產檢,贊育嗰面要我confirm由東區轉去贊育登記才給我報名,我仍在十五/十六唔知好唔好轉醫院,咁妳打算幾時去呀?

複式洋房

ni_minna

我依家27weeks, 幾時去就仲未決定, 不過都會係8月份去, 因為想早d清楚產房係點呀(因為第一胎), o甘你依家點呀, 轉既話會唔會好麻煩呀?

民房

如果要轉的話都不麻煩,只要Fax張覆診卡給贊育就可以. 我都想八月份去,不如到時再睇吓可唔可以約埋一齊去呀!

複式洋房

今日去左覆診, 不過d姑娘都係叫我打去贊育問, 但打左去係留言, 仲未有人覆我呀

複式洋房

瑪麗 "孕婦及初生嬰兒" 網址

男爵府

好媽媽勳章

THANKS~~

複式洋房

ni minna,

hi! 我剛32weeks, 和你相反, 在贊育產檢, 但想轉東區生, 但東區話要cancel贊育appointment先可以到東區排隊! 點解你轉瑪麗??
我沒有visit 瑪麗產房, 但贊育的產前班話瑪麗產房剛裝修好, 有9間獨立產房, 幾好ka!
ni_minna 寫道:
Hi hoho_lui,
請問妳現在有幾多weeks呀?我現在有29weeks啦,我都想去參觀瑪麗的產房,但因我現在是在東區醫院登記及做產檢,贊育嗰面要我confirm由東區轉去贊育登記才給我報名,我仍在十五/十六唔知好唔好轉醫院,咁妳打算幾時去呀?

民房

lailainet,
因我老公是公務員,而現在東區醫院已取消頭等及二等房的服務,又因我有個朋友剛剛在東區生, 臨出院當日佢走去攞水,只是幾分鐘的時間,返回床時就發覺成袋BB衫比人偷佐. 所以我覺得好雜,就想轉去瑪麗. 妳呢,咁點解要轉去東區呀?

大宅

各位媽咪,我都會在瑪麗生我的bb,12月預產期,我係在贊育登記的,我知瑪麗每逢星期六中午12點在K座5樓北冀登記就可以參觀產房,我都打算8月份去參觀呢

男爵府

電話 2589 2387

留意 : 原來佢地一個星期中文講解, 一個星期英文嫁, 留意留意

我book左9月4日中文呀
:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至