自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

子爵府

引用:/__\++好想嫁人,唔想做野,我個樣生得

原帖由 蚊毛 於 16-03-10 發表
/__\ 好想嫁人,唔想做野,我個樣生得好似雲遊和天然呆咁 ,令人產生不可靠的感覺~影響到老細成日走 ...
嫁人=/=唔駛做野

醒醒喎

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

用戶要求終止服務

引用:但如樓主自己所講,個樣生得好弱智,揾老公

原帖由 藍眼 於 16-03-10 發表
但如樓主自己所講,個樣生得好弱智,揾老公都難啦,仲要揾到個養得起你的老公,似乎仲難過揾到份工喎:quiet ...
我小朋友學校有個家長個樣堅似智障,但人哋教子有方,多嘢講,能同學校打好關係。睇佢行為一點都唔智障。

樓主好好反省下,醜樣唔代表一切都差過人

男爵府

你真係認為老細成日係你身邊照顧你, 提點你...係因為你外表?
工作不如意就去諗嫁人,唔打工?

試試同你的好朋友討論你的問題, 再抱開放態度聽下人意見, 有時間多些睇書或做運動, 加強自己的正能量

如果可以, 搵D有人生經驗, 會教你深層次思考的人傾下, 你到時可能會發現不一樣的自己

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:/__\ 好想嫁人,唔想做野~

嫁左人唔等於唔駛做架喎⋯⋯

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-3-10 11:03 有錢

原帖由 是是但但 於 16-03-10 發表
問題係, 入唔入到門。有錢人, 揀老婆, 又要靚, 又要身材正, 豪門更加要學歷高。
重要自己本身有冇識開有錢 ...

珍珠宮

樓主別傻了,嫁左人隨時係另一個惡夢嘅開始

是是但但    發表於 16-3-10 11:35

侯爵府

引用:Quote:原帖由 蚊毛 於 16-03-10 發表/__

原帖由 方麗娟 於 16-03-10 發表
小心呀蒸餾男pm你
係“精漏\"男

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你想收柱男pm

原帖由 bylobb 於 16-03-10 發表
你想收柱男pm
X 2; 我第一下都諗起佢

男爵府

傻豬!嫁人唔使做,邊夠自己有事業好!要照顧一頭家和小朋友,煩到嘔呀!應該要嫁得好,老公又錫自己,又有工作,賺$買花帶,先最好!

男爵府

引用:/__\ 好想嫁人,唔想做野,我個樣生得

/__\ 好想嫁人,唔想做野,我個樣生得好似雲遊和天然呆咁 ,令人產生不可靠的感覺~影響到老細成日走 ...
就算嫁左人,做為女人要保障自己,絕對需要一份工作

伯爵府

又要花錢買冒牌嘢,又唔想返工賺錢,你想點?

複式洋房

樓主爆pm未

珍珠宮

EVA222 發表於 16-3-10 11:22
未必自私,而係普通男仔,確實無本事揹起成頭家,唔止自己頭家開飯,自己父母唔富貴的話,都要兼顧,食緊早 ...
有本事的更加識計算.完..

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主番緊工就唔好bk啦,你老細望住你喇。

esmehouse    發表於 16-3-10 17:15
山豬    發表於 16-3-10 12:22
小可愛11    發表於 16-3-10 12:01

水晶宮

咁你跟呢個老細幾耐? 如果齋憑外表, 初初可能都會見你魂遊跟緊d, 但如果你工作交功課上俾到信心佢, 佢點會淨係對你一個咁, minor 野都跟到咁足...

結咗婚, 你估乜都唔駛理, 都係努力d工作啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-3-10 11:03 有錢

原帖由 是是但但 於 16-03-10 發表
問題係, 入唔入到門。有錢人, 揀老婆, 又要靚, 又要身材正, 豪門更加要學歷高。
重要自己本身有冇識開有錢 ...
其實真係冇

用戶要求終止服務

引用:樓主別傻了,嫁左人隨時係另一個惡夢嘅開始

原帖由 winifredwin 於 16-03-10 發表
樓主別傻了,嫁左人隨時係另一個惡夢嘅開始
正確。對住變態6299,大爺c6,仲有班3姑6婆,慘過返工。
返工都話有人工收自己買嘢,我份家用,轉個頭就去咗小朋友學費,十九幾樣比賽費,仲有買餸。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你起依行做左4-5年 你老細都要咁check你 相

原帖由 qttlamjob 於 16-03-10 發表
你起依行做左4-5年 你老細都要咁check你 相信都唔關你樣事 係你工作態度同表現令佢唔放心吧

9成女人嫁完人 ...
總有個唔熟性嘅C9跳出嚟話舞“唔夠係呀!我老公養我,做少奶奶”

侯爵府

引用:/__\++好想嫁人,唔想做野,我個樣生得

呢個樓主出d post成日都好有趣

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

EVA222 發表於 16-3-10 11:22
未必自私,而係普通男仔,確實無本事揹起成頭家,唔止自己頭家開飯,自己父母唔富貴的話,都要兼顧,食緊早 ...
即係咁,有本事揹起成頭家,即係多選擇,又為乜要搵個大食懶返去養
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

首頁
23456...13

尾頁

跳至