單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:想離婚,要點計劃?

吓衰到咁重忍姊妹,窮心未盡,色心又起,重要拎你个名借錢?冇言自求多福保重!

別墅

siuyu0904 發表於 16-5-3 00:33
自從生完小朋友,婆媳關係由好變差,同老公好多分歧,我老公比我搵得少,又欠債,為仔為💰,為佢老 ...

我同你情況一樣,生完之後關係好差,係見到99都會無明火起,我地仲要一齊住,個仔得5個幾月,好想離婚,好唔想翻呢個所謂既屋企,但係身邊既人都話,其實好小事,但大家梗本唔夾,有時冷戰個幾星期,大家互當透明,我好想離開呢度

大宅

大家可否坐低好好傾下?可能有得挽救。

複式洋房

原來都有咁多人係咁既情況, 我都唔例外, 其實已經傾左決定離婚, 宜家諗緊點做最好, 我有兩小朋友, 大仔5歲, 細女1歲, 好煩, 成日都好想快D解決, 一諗到D仔女又猶疑了, 驚對佢地有好大影響, 覺得對佢地唔住, 有時想搵人傾,但唔知搵咩人傾, 唔想同屋企人講, 搵朋友又好似將自己既家事周圍講咁, 好辛苦!

男爵府

siuyu0904 發表於 16-5-3 00:33
自從生完小朋友,婆媳關係由好變差,同老公好多分歧,我老公比我搵得少,又欠債,為仔為💰,為佢老 ...

唉。我同你差不多都係因他媽搞到關係好差,最慘我係ftm,仲用我名幫他借左錢未還清。朋友都叫我忍埋他還曬錢,拎埋公屋先離婚,起碼五洗煩無錢還。
現在星期五就會帶二個女反媽度,星星日晚先反反去 , 其實想係媽媽度住,不過又怕她擔心我係咪婚姻有問題個女反學又遠

男爵府

hungmami 發表於
我同你情況一樣,生完之後關係好差,係見到99都會無明火起,我地仲要一齊住,個仔得5個幾月,好想離婚,好 ...

同你一樣丫他丫媽仲離家出走去朋友度住左二個星期,實日日周圍唱我啦!我地因為他媽都經常吵,但又無能力搬,他爭銀行好多錢,個個月要還。
係咪個個丫媽都甘五鐘意個新抱,搶她仔甘,係都要搞到離婚先開心

大宅

引用:Quote:siuyu0904+發表於+16-5-3+00:33+自從

原帖由 kathyyu312 於 16-05-14 發表
唉。我同你差不多都係因他媽搞到關係好差,最慘我係ftm,仲用我名幫他借左錢未還清。朋友都叫我忍埋他還曬 ...
Exactly 逢星期六都走,星期日先返去

別墅

無能力走,但響呢度真係好辛苦!
唔想響度,但搬又搬唔到 我唔知可以點,兩公婆關係又唔好,自己又唔開心

珍珠宮

我都想離婚,但因為阿仔所以一直忍,我而家草緊錢,打算等阿仔十歲就離婚

男爵府

siuyu0904 發表於 16-5-14 23:17
Exactly 逢星期六都走,星期日先返去

我星期五放學都走了,費是煩。原來甘多同路人,都過緊甘樣的生活

大宅

引用:Quote:hungmami+發表於+++我同你情況一樣,

原帖由 kathyyu312 於 16-05-14 發表
同你一樣丫他丫媽仲離家出走去朋友度住左二個星期,實日日周圍唱我啦!我地因為他媽都經常吵,但 ...
啱啱發現有左申請公屋邊有咁易

男爵府

siuyu0904 發表於 16-5-16 10:05
啱啱發現有左申請公屋邊有咁易

有左?甘我應該恭喜你定……… (emoji)排公屋真是五易,我排左四年幾都未到審查。
不過我暑假後應該會搬反媽度住,但媽果邊好細,老公五過去,聚少離多感情實有問題,我預左會離婚,不過我會盡拖住他,等他還曬錢先會簽。一日未離我諗他未衰到五還錢,只因自己心軟

大宅

引用:Quote:siuyu0904+發表於+16-5-16+10:05+啱

原帖由 kathyyu312 於 16-05-16 發表
有左?甘我應該恭喜你定……… (emoji)排公屋真是五易,我排左四年幾都未到審查。
不過我暑假後應該會搬反 ...
你同我同一様,我原本同媽傾好左,搬返去,請工人湊,老公唔會跟我搬,但要求我仔一星期要佢度住,我火滾,咁我洗乜請工人!?點知而家有左!

男爵府

siuyu0904 發表於 16-5-16 12:41
你同我同一様,我原本同媽傾好左,搬返去,請工人湊,老公唔會跟我搬,但要求我仔一星期要佢度住,我火滾, ...

一星期係他度住?邊個湊?生活習慣又五同,個個星期轉小朋友好辛苦。叫他有星期過你度見仔同你,男人點解可以甘自私(emoji)(emoji)(emoji)
你媽媽要反工?如果請工人照顧初生又五放心,可以叫媽媽湊嗎?

大宅

引用:Quote:siuyu0904+發表於+16-5-16+12:41+你

一星期係他度住?邊個湊?生活習慣又五同,個個星期轉小朋友好辛苦。叫他有星期過你度見仔同你,男人點解 ...
我而家住係99 家,阿B 99 湊,我同99 唔啱嘛,又湊得我仔唔好,佢自己又辛苦,令到2公婆不和,所以想搬走囉,但我老公又唔夾我媽,所以佢唔會跟我搬,我媽每日都要去老人院睇我爸,所以我一定要請工人比我湊,而家呢件,有想過不要!

男爵府

siuyu0904 發表於 16-5-16 14:03
我而家住係99 家,阿B 99 湊,我同99 唔啱嘛,又湊得我仔唔好,佢自己又辛苦,令到2公婆不和,所以想搬走囉 ...

奶奶真是難搞,搞到你地關係五好。甘會五會同老公搬呢?聽你甘講應該二個有工反,慳慳地都夠生活,起碼五洗煩奶奶,二公婆關係都會好反。
點解五要丫?諗下辦法解決先,因為同奶奶搞到甘而五要bb好無謂,五好因為她而放棄自己個b

大宅

引用:Quote:siuyu0904+發表於+16-5-16+14:03+我

奶奶真是難搞,搞到你地關係五好。甘會五會同老公搬呢?聽你甘講應該二個有工反,慳慳地都夠生活,起碼五 ...
我老公欠銀行好多$,我之前幫佢頂唔少,佢份人工夠佢自己,我一個人養3件,2B+工人,養唔起,仲要比$我媽呢

男爵府

siuyu0904 發表於 16-5-16 16:25
我老公欠銀行好多$,我之前幫佢頂唔少,佢份人工夠佢自己,我一個人養3件,2B+工人,養唔起,仲要比$我 ...

我老公又係爭錢(emoji)同他傾下,他做爸爸點都負責多少

大宅

引用:Quote:siuyu0904+發表於+16-5-16+16:25+我

我老公又係爭錢(emoji)同他傾下,他做爸爸點都負責多少
佢話順其自然,這一刻佢都同我和好,不過我琴日好衰睇數字人問佢女what\'s app 講我是非,又話有左係預謀,迫佢搬走,又話我邊有能力搬,數字人話,如果我搬走佢可以脫苦海,我即刻諗,我呢個B,一定唔會跟你姓!

首頁

尾頁

跳至