親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

之前去開都係用第二個申請台証, 見仲有一個叫 Arrival Card, 唔知呢個又得唔得?

(1) Arrival Card 入國登記表:
https://oa1.immigration.gov.tw/nia_acard/acardAddAction.action

(2) 港澳居民網路申請入臺證申請書

https://niioa.immigration.gov.tw/NIA_OnlineApply_inter/visafreeApply/visafreeApplyForm.action

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

KooKoo 發表於 16-3-13 15:45
之前去開都係用第二個申請台証, 見仲有一個叫 Arrival Card, 唔知呢個又得唔得?

(1) Arrival Card 入國登 ...

第二個係比HK人,我估第一個係比其他例如居港但大陸出世既人或者部份特別例子既人?

你要填都係填番第二個啦

男爵府

畀面勳章

shinku 發表於 16-3-13 15:52
第二個係比HK人,我估第一個係比其他例如居港但大陸出世既人或者部份特別例子既人?

你要填都係填番第 ...

IC, 都係第二個穩陣

珊瑚宮

引用:Quote:KooKoo 發表於 16-3-13 15:45 之前去

原帖由 shinku 於 16-03-13 發表
點解現在申請吾到::申請吾批??? (3月尾去)
(我&我先生都吾得)(護照到期日是2017年9月)

但我小孩又申請到:我們三個上次都是同一天申請(1月9日)

攪什麼呀??

複式洋房

回覆:12312 的帖子

是否香港出世?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 shinku 於 16-03-13 發表本帖

原帖由 12312 於 16-03-13 發表
點解現在申請吾到::申請吾批??? (3月尾去)
(我&我先生都吾得)(護照到期日是2017年9月)
終於攪掂了。(開機&熄機三次)

wcpcelia    發表於 16-3-14 12:03

首頁

尾頁

跳至