婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

結束PO

翡翠宮

邊個叫佢咁衰,結果病就睇得出平時做幾多衰嘢

水晶宮

咁果位平時都有做足功夫交足戲啦.
相比之下,點都叫做比你地做得多

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:買獨嬴.落錯注的99

我都係衰心抱嚟,唔知99有咩需要時,為99抱不平叫我盡心抱同老婆責任既大心抱會唔會出手呢!

子爵府

如果發生系我身上,我會啃左佢,都系—個月啫,唔駛個老人家禁陰公,自己都有老或靠人的一天,當比面老公,冇偈

大宅

唔明有咩咁開心

mini1204    發表於 16-3-15 17:43
方方媽媽    發表於 16-3-15 15:29

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我99都係咁架;

我依D衰心抱唔會貪人哋果D官材本而出力擦鞋, 所以同99只會say hi & bye; 99見親我都黑口黑面架(好似我係佢殺父仇人咁), 我買比佢啲野係嗅架; 大心抱送比佢果D(就算係sample)都好過人架; (既然係佢心中我係衰心抱, 即係99啲事唔關我事啦, 樂得輕鬆自在)

對住大心抱, 笑得幾咁高興呀, 大心抱99前99後表面上好關心佢咁架(仲叫99同佢夾份開公司齊齊揾銀喎, 結果間公司最終關門大吉, 99血本無歸)

當99年老, 身上啲錢又比人騙晒, 唔知果一位"好心抱"仲有無咁好招呼呢祝99佢好運啦; (唔好到時比人搬佐去老人院先同我講: 好後悔當年無珍惜我對佢啲好; 唔需要, 我心已C, 我唔會衰心軟帶你返我屋企攞苦來辛; 阿99你記得揾你個好心抱就OK啦)

美菲絲    發表於 16-3-15 15:22

子爵府

美之選468 發表於 16-3-15 14:00
我99有眾多兒女.但昨日竟然入左老人院.事關姐姐放假一個月.返左菲律賓.(99平日與姐姐住開)結果99在無人能收 ...
未必架~~~~
奶奶依然會搵借口黎幫佢偏愛果個講說話~~~~~我就試過~~~

我兩公婆照顧佢成個月~~~照顧到一步都唔行開~~~仲有說話聽~~~話我依樣果樣~~~

另外果兩公婆~~~成個月出現左一次咋~~~仲要話佢地點忙點唔得閒~~所以先唔黎睇佢照顧佢喎~~~果兩公婆都唔洗返工~~一家幾口靠我老爺奶奶養~~~真係唔知乜咁忙囉~~~

有時成隻鬼俾晒鬼樣佢睇~~~佢都會堅持果隻係人~~~仲要係好人~~~

珍珠宮

根據非正式2統計,一個終極自私99,就算去到尼種地步,都只會覺得衰嘅新抱係更衰,不出所料,唔理佢,而好嘅新抱就一定係有苦衷,因為平時唔係咁。。。。
後悔,慚愧等,係唔會係佢嘅字典出現,因為佢尼世人,都只會覺得係人地欠左佢!

如果係我,我唔收留佢,都唔會出聲去理其他人收唔收留佢。。留俾啲孝順子孫做啦~

珍珠宮

回覆 美菲絲 的帖子

明白你感受

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

如果真係無家人可以全日在家照顧到佢,其實入老人院都會安心d嘅

珍珠宮

做個靚太 發表於 16-3-15 15:33
根據非正式2統計,一個終極自私99,就算去到尼種地步,都只會覺得衰嘅新抱係更衰,不出所料,唔理佢,而好 ...
可能佢心入面申緊笨, 無帶眼識人, 買大開細, 搞到自己捉蟲; 但有唔可以比人知喎(因為自己攞來啲, 無人會可憐);

子爵府

仔唔照顧,咁啲女呢? 點唔好都係亞媽,一個月大家分擔吓,就過去啦,😥

公爵府

汽水餅 發表於 16-3-15 16:21
仔唔照顧,咁啲女呢? 點唔好都係亞媽,一個月大家分擔吓,就過去啦,😥

...
D女兒們話要返工呀.無假放.因為要留返的大假去....旅行WO !

公爵府

方方媽媽 發表於 16-3-15 14:20
咁果位平時都有做足功夫交足戲啦.
不落功夫點做影後呀 ? 點羅奧斯卡呀 ?

公爵府

Bobo113 發表於 16-3-15 14:54
如果發生系我身上,我會啃左佢,都系—個月啫,唔駛個老人家禁陰公,自己都有老或靠人的一天,當比面老公, ...
哎呀 !...呢個美好時刻.當然要留俾影後級的 "好"新抱去表現自己的孝道啦? 我又點知道佢...原來棄權WO ?

小肥楊    發表於 16-3-15 16:50

公爵府

小肥楊 發表於 16-3-15 15:16
我99都係咁架;

我依D衰心抱唔會貪人哋果D官材本而出力擦鞋, 所以同99只會say hi & bye; 99見親我都黑口黑 ...
哎呀...你99也是玩獨嬴呀 ? 小心血本無歸呀 ?

珍珠宮

美之選468 發表於 16-3-15 16:51
祝佢好運啦(我係隔離食緊花生)

公爵府

小肥楊 發表於 16-3-15 15:57
可能佢心入面申緊笨, 無帶眼識人, 買大開細, 搞到自己捉蟲; 但有唔可以比人知喎(因為自己攞來啲, 無人會可 ...
申笨都太遲

小肥楊    發表於 16-3-15 16:55

子爵府

美之選468 發表於 16-3-15 16:51
佢地果d唔係叫買獨贏~~~~佢地唔會覺得自己落左一注架~~~佢地覺得自己對每一個都一樣~~冇偏心~~~~
你對佢唔好(佢認為唔多好)就係你既錯~~係你無良心~~~

首頁

尾頁

跳至