夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

育兒性格勳章

啱讀完書,第一份工。
第一日上班,我好驚,然後中午收到COO 嘅WP:有乜嘢唔識就問我!
慢慢我哋就熟咗,有時仲去KTV,3個月後,佢EMAIL問我做唔做佢GF,我話,我唔玩得,我要結婚先會拍拖。
第一次單獨去KTV,我唔識飲,好快醉咗。佢送咗我去HOTEL,但係佢只係坐喺度陪住我訓。
之後我覺得佢信得過,就成日同佢去KTV然後飲醉,又一個月之後,我終於知道乜嘢係性愛!

大宅

育兒性格勳章

之前成日聽人講,女人唔可以咁隨便,一定要結咗婚先可以搞嘢!原來搞嘢係咁HIGH ,雖然一開始,痛到我想哭,唔想搞,覺得真係俾人撕開咗咁痛!痛到我感到腦袋都覺得要全身爆炸咁。但同時又好舒服,又好痛。其實ML都幾舒服,做乜要結咗婚先可以做?
天光之後,我哋傾計!佢講俾我知,佢細個嘅時候,佢媽媽用單車車佢番學,結果俾車撞斷咗隻腳。我覺得佢連依啲都肯同我講,佢應該好愛我,係真心嘅!雖然佢大我14年,樣子唔好,但如果會同我結婚,帶我離開屋企,對我好,有錢就得。

大宅

育兒性格勳章

有一日,佢話請我去臺灣旅行。我好開心,因為我咁大個女都未出過遠門。我覺得旅行一定要同自己愛嘅人去,然後就答應了!
佢叫我去旅行社BOOK機票酒店,叫我俾住錢先,番嚟俾番我,我BOOK好曬之後,問佢,佢答到時你去臺灣買喝食嘢,我俾曬錢就夠啦,一齊去旅行,我都應該負擔洗費。
但係佢工資係4W幾,我當時得7K,酒店機票錢對我個初出茅廬嘅人嚟講係好多錢,但問極佢都唔肯俾番我。無奈,我只好喺臺灣係又買,唔係又買,買咗好多無謂嘢。
我哋平平安安,開開心心一齊咗二年,佢都好遷就我嘅公主脾氣。

大宅

育兒性格勳章

公司突然執立。
大家都啱失業,突然發現有咗,因為我性經驗不足,一定乜都聽佢講,佢話體外射唔會有,我又信,結果,居然有咗四個月都全然不知(我平時一般三個月嚟一次月經,今次無嚟,我以為又貧血去睇醫生,發現有咗。)
我震咗一下,只識得打電話叫佢馬上過嚟診所接我,我完全呆曬。
上咗佢車,擲張超聲波相俾佢,我唔識出聲。
佢問我,你打算點?
我答:可以點,大家都失業,BB嚟得唔係時候,你睇下點樣可以落咗佢?(我其實好想聽佢講,不如我哋結婚。同時,我都唔知自己係咪真係咁愛依個男人,我都未試過同其實人拍拖,我真係甘心24歲就結婚生仔?)
佢帶我去咗深圳住酒店,我一踏入酒店即刻崩潰,放聲咁喊,完全收唔到聲,透唔到氣。
佢話佢要番去陪佢媽媽,走先,叫我自己去揾醫院,佢會俾番醫藥費我。
第二日,我人生路不熟,揾唔到,只揾到一間出名的醫院,佢話我俾人呃,唔識咁貴。下午嚟陪我去咗一間破舊嘅醫院,見咗醫生,做完超聲波後,我番酒店,佢番去陪佢媽。
第三日,我自己去揾醫生,塞藥,番酒店。佢陪住我,全程無出聲,我就不停咁哭,不停問佢點解唔要BB,突然feel到BB劃動一下,唔通依D就係胎動?係咪BB都想我留低佢,我只有邊哭邊摸住個肚。
10MINS後,我開始流血,立即去醫院開始手術,打咗支全麻嘅針,訓著咗,醒番,見到一盤血,我唔敢去睇!我只知自己口唇全白,私處很痛,心只有恨。
但係我無錢,我只能等EX俾錢我補身,調節好身體就離開佢。

大宅

育兒性格勳章

經過依件事,佢開始對我越嚟越好,我又已經習慣咗佢嘅呵護,我又驚自己做過咁唔見得光嘅事,無男人會再要我。
我越嚟越自閉,佢又成日可以帶我去吃喝玩樂。
我見無識到比佢更體貼我的男仔,或者講,我因為有佢喺身邊,跟本分唔到心俾其他男仔。即使身邊出現過好多條件俾佢好的,我又怕人哋唔會同我結婚,怕人哋知道我過去,就唔會再中意我。
於是,10年嚟都同住依個人,佢一直答應會同我結婚,一直各種各樣拖,一間又話佢媽媽要我去讀完個Degree,佢父親剛剛離去,又話等我學識煮飯做家務先,又話等屋企裝修好先再結婚。就咁拖咗我10年,中間無數次諗住離開,又心軟,又唔甘心,點解我樣靚,由細到大都好多男仔追,但我又高傲,又後生,佢又老,又離過婚,又殘疾都唔要我,我咁好!

大宅

育兒性格勳章

身邊個個都叫我離開,要走了,我就係覺得喺佢身邊,有靚車坐,可以餐餐喺酒店食飯,可以成日去旅行AA,我自己家庭背景又趁得起佢有餘。我又驚第二個男人唔會好似佢咁遷就我嘅公主病。
直到我34歲,佢都仲係答遲啲先結婚,未係時候。
我突然就變咗個中女,我好驚,見住身邊個個朋友都結婚,仔都生完二個,我仲係孤單一人。然後,我決定離開依個衰人。

大宅

育兒性格勳章

同時,我一直有上網識人,但係一直無心動嘅,直至有一日,見到佢。
睇佢嘅相,我已經覺得佢好靚仔,好快,我飛咗去見佢。佢係湖南人。
佢話佢開IT公司,俾埋我睇公司文件。佢爸爸係當地書記。有好多房産。
我哋好快一齊咗,我哋相處咗一個月懷孕了,但我要回家了。

大宅

育兒性格勳章

我哋開始準備結婚嘅嘢。佢爸爸俾咗100W做禮金,買咗部寶馬俾佢揸。
然後,我搬咗去佢哋屋企住。
佢媽媽話等姑仔嫁咗再分家啦,依度成條街嘅屋都係佢哋嘅,你到時中意住邊,開聲就得,我哋好開通嘅。
就咁,我同佢父母,姑仔,工人一齊住別墅。我哋住三樓。

大宅

育兒性格勳章

婚後先知,因為IT公司主席,只係婚前老爺過戶俾C6,婚後立即又轉番老爺個名。
C6每日足不出戶地打機,對我不聞不問。已經分房訓。
個姑仔成日叫我幫佢買嘢,從來無俾番錢我,我唔知點開聲問。但係我唔同佢買,佢就會同父母投訴。佢父母就會鬧我嫁咗入佢家門,就有責任照顧姑仔,唔做得咁小氣。
生完B,所有BB嘢都係我自己出錢買,錢用曬。我只好出嚟打工。湖南的收入好低,得5K。

大宅

育兒性格勳章

有一日,我照常去上班,番到屋企,人去樓空。
B囡就咁俾佢哋帶走咗,消失咗,因為佢哋太多屋,我真係唔知點揾,又唔熟路,請咗律師打官司,然後我離開了。
一年又一年,B囡已經消失3年了。

子爵府

回覆:可能我會係例外嘅一個......為結婚而結婚

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

咸古。

大宅

真定假啊... 好奇情!

子爵府

—切都系自已一手造成,唔帶眼識人,冇得怨

珊瑚宮

畀面勳章

唔係太明 W = 幾多
韓圜 ?
To be honest .... 情節不合情理, 麻煩重作

大宅

咁你依家咩情況?

珍珠宮

大宅

大宅

嘩,你既人生真係多姿多彩!
我既就好平淡....

And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

伯爵府

你個故仔完全唔掂囉.

首頁
12345...9

尾頁

跳至