少年成長

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

IVANYOYOMA 發表於 16-5-18 18:11
請問cool完牙之後(完成整個療程
),係咪平時要帶住個牙膠瞓覺?

療程完全完成後,不用带牙膠了

大宅

亞女見左醫生啦!星期一落上排cool 啦!醫生話半年左右就得,傳統牙cool

伯爵府

回覆樓主:

今日我女去覆牙,头cool(带)又拉紧—點,牙膠又拉紧一點。。。。E+大牙位拉到好痛。。。。今日系E生度睇佢之前D相比較之下,,,上腭牙骨又真入左咼,真神奇。

伯爵府

回覆樓主:

真系訓住都要戴,,E生话進度好好

大宅

tungking 發表於 16-5-21 23:35
真系訓住都要戴,,E生话進度好好

加油

水晶宮

辛苦女女了

洋房

COOL完之後記得帶定型器~ 唔好偷懶阿~~~

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

tungking 發表於 16-4-9 00:39
微矯牙骨,甩上門牙左右可以问定微矯牙骨生攞意見。(不是普通cool牙E生),我女11了,以經迟左整,牙骨 ...

請問可以介紹妳個牙醫比我嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

tungking 發表於 16-4-9 00:39
微矯牙骨,甩上門牙左右可以问定微矯牙骨生攞意見。(不是普通cool牙E生),我女11了,以經迟左整,牙骨 ...

我女9歲,學期頭時,都比牙醫叫去整。佢有d哨牙。係咪呢d就係矯齒?但佢最近先甩多2隻牙咋喎,仲未生出黎,咁都可以照整?

伯爵府

foggyao 發表於 16-6-28 14:31
我女9歲,學期頭時,都比牙醫叫去整。佢有d哨牙。係咪呢d就係矯齒?但佢最近先甩多2隻牙咋喎,仲未生出黎, ...

其實我囡算微矯牙骨,因我囡上牙骨發達(凸牙骨),cool住D牙骨(阻擋佢再發達長出)。所以要小學左右要開始,要不然大個左長定了就冇得救。之於一般的哨牙/爆牙第…都可以幾時整也可(因只是牙齒問題),我朋友3X歲先走去cool啦~

伯爵府

foggyao 發表於 16-6-28 14:31
我女9歲,學期頭時,都比牙醫叫去整。佢有d哨牙。係咪呢d就係矯齒?但佢最近先甩多2隻牙咋喎,仲未生出黎, ...

我有D相放左响道,你可以問吓你牙E意見,睇吓你小朋友cool牙還是cool牙骨。牙E應該知

伯爵府

tungking 發表於 16-6-28 15:35
我有D相放左响道,你可以問吓你牙E意見,睇吓你小朋友cool牙還是cool牙骨。牙E應該知
...

我囡系先cool骨後cool牙

伯爵府

心心媽 發表於 16-6-28 12:58
請問可以介紹妳個牙醫比我嗎?

可以

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 tungking 的帖子

請PM資料. 謝謝

複式洋房

回覆 MMM888 的帖子

我女也剛剛睇完, 牙醫也説要拉長下巴先落箍,但具體冇講解給我點做, 要兩個禮拜後才覆。想問你孩子怎做的呢?

水晶宮

引用:回覆 MMM888 的帖子我女也剛剛睇完, 牙醫也

原帖由 mdchan 於 16-07-04 發表
回覆 MMM888 的帖子

我女也剛剛睇完, 牙醫也説要拉長下巴先落箍,但具體冇講解給我點做, 要兩個禮拜後才覆 ...
醫生講頭一年要呀女每日除左食野時,其他時間都要帶呢個矯齒器,希望可以係呢段發育時間,拉長下巴,之後就可以正式落cool, 效果會完美一點

伯爵府

MMM888 發表於 16-7-5 09:46
醫生講頭一年要呀女每日除左食野時,其他時間都要帶呢個矯齒器,希望可以係呢段發育時間,拉長下巴,之後就 ...

請問你個療程幾$左右?

水晶宮

tungking 發表於 16-7-5 14:01
請問你個療程幾$左右?
合共要$51000

伯爵府

MMM888 發表於 16-7-5 15:01
合共要$51000

thx

子爵府

請問cool牙是否一定要搵矯齒牙醫,見有d普通牙醫都話可vool牙,ok唔ok呢?

矯齒醫生大家有冇介紹?油尖旺最好,但邊區無所謂,最緊要好

首頁

尾頁

跳至