自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2夫妻係點, 外人點會知!! 人地話俾你聽都係話個"果", 前因係點who knows, 可能個男人積積埋埋不滿, 個女人又無表示, 時間耐咗, 咩情情愛愛道義責任面子都拋開la, 離婚就離婚, 既然男人都交晒資產財物, 咪放手囉, 大家好來好去!!

tansyneko    發表於 16-3-16 14:50

大宅

回覆:朋友老公突然要搬開住

多數有第二個了。
不過如果你朋友想挽回, 就唔去再去找真相, 唔知好過知,嘗試救回感情, 慢慢改善關係吧。
雖然想法係呀Q, 但無計。

伯爵府

引用:一句唔再愛佢,+有同無已經無咩分別!!

原帖由 cy101 於 16-03-16 發表
一句唔再愛佢, 有同無已經無咩分別!!
有定無都已經唔係重點

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

留唔到人就唯有要錢啊 , 而且都無得揀 , 叫朋友振作 , 活得比他好就係

大宅

多數有第三啦

水晶宮

如果係裸離,咁有無第三者已經唔重要.
你朋友係愛佢老公的話,不如諗下點樣挽救段婚姻啦.
有D野,揭開晒底牌就無灣轉架啦.

珍珠宮

肯定

珍珠宮

畀面勳章

大宅

減齡達人勳章

引用:回覆 salina0817 的帖子有一個小朋友....朋

原帖由 kylie_ng 於 16-03-16 發表
回覆 salina0817 的帖子

有一個小朋友....朋友努力挽救中....唉!!!
老實講,有小朋友佢都講到咁絕,應該挽留都無用。。。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:回覆+salina0817+的帖子有一個小朋友....朋

原帖由 kylie_ng 於 16-03-16 發表
回覆 salina0817 的帖子

有一個小朋友....朋友努力挽救中....唉!!!

子爵府

咁個老公住邊?
小三屋企?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

引用:我朋友case: 朋友圈中有一個男性友人突然

原帖由 mother904 於 16-03-16 發表
我朋友case: 朋友圈中有一個男性友人突然間宣佈要同老婆離婚,所有樓同錢都留俾老婆。然後佢就高調追我朋 ...
咁個女人受唔受佢追?

禁止訪問

珍珠宮

放手.. 叫佢放低所有啦.. 請佢永不要回頭.

侯爵府

kylie_ng 發表於 16-3-16 10:59
我朋友老公突然同佢講已經唔再愛佢, 想搬開住...所有財物會留比我朋友....大家覺得當中有冇可能沒有第三者? ...
樓主, 你個朋友老公都算好啦...留番晒D嘢俾你朋友, 我老友個C6年初三晚同佢講,"我仲好愛你, 但我想搬出去住, 所有財產我會搵律師同你傾" 跟住執嘢走...... 最後, 發現係有小三加個仔, 個男人同律師講一毫子都唔好計多俾我朋友..... 賤呀!

natjosejim    發表於 16-3-20 10:47
tansyneko    發表於 16-3-16 14:48
mint2014    發表於 16-3-16 14:33

侯爵府

我識人都係咁, 佢同佢老公為左一件好少既野嘈交, 之後個老公搬返去佢阿媽到住, 話大家冷靜下.......已經冷靜左2年, 個老公都無返返去, 不過佢老公出面又無女人, 可能真係覺得個女人煩/已經無感情喇, 所以唔返去

翡翠宮

畀面勳章

susumi123 發表於 16-3-16 14:00
咁個女人受唔受佢追?
受,兩個好快係一齊

我朋友仲話,男人話俾佢知老婆一宜不了解佢,兩個人思想不能同步,所以佢選擇離開,因為不能困在一段沒有生命的婚姻入面。我朋友仲話男人前妻不斷苛索金錢,我答佢:「俾我係個老婆都會,十幾年婚姻,一句唔了解就連女都唔要。冇人就講錢,人走左,個女都要佢養。」

佢同我朋友好快就講結婚,兩、三年後又要求離開,原因係性生活不能同步。今次佢有上海小三,不過因為錢同樓都俾哂前妻,我朋友乜都冇。

natjosejim    發表於 16-3-20 10:48
tansyneko    發表於 16-3-16 14:49
日日是好日

子爵府

其實唔需要諗個男人有冇第2個,反而擔心佢有事暪住自己怕連累家人唔講。 有第2個一定會放手,但因為怕連累家人嘅事,會去一齊面對搵方法。

人地2公婆平時閂埋門點相處冇人知,又或者已經嘈到一個地步,忍讓到一個地步,爆煲都唔奇。

子爵府

foggyao 發表於 16-3-16 13:07
我都估有第三者。無謂留佢,趁佢仲話乜財產都唔要,立即要佢簽紙作實,過晒d$比自己先。因為佢好快會被洗腦 ...

完全同意。要快,再拖個男一改變主意又要走又唔留$你朋友仲淒涼,乜都冇!
唔好再估咩有病有絕症了,其實男人一日你不捉姦在床都唔會認有第三者。
就認對住你朋友認有第三者,對住個官一定唔肯認,除非你朋友有證據。
唔係可能有第三者,係肯定有第三者!
唔好再傻,個男如果有責任感有良心的話根本唔會咁,佢已經唔你朋友心裡面嗰個人,已變左,仲講出口已不愛你朋友了,其實男人黎講已算講得清楚,唔似有得挽救

珍珠宮

mother904 發表於 16-3-16 14:23
受,兩個好快係一齊

我朋友仲話,男人話俾佢知老婆一宜不了解佢,兩個人思想不能同步,所以佢選擇離開,因 ...
你朋友都係報應了.. 信個男人一成, 雙目失明.

首頁

尾頁

跳至