自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

makeup screct
價錢最平($3xxx 6xxx 6xxx)
地點尖沙咀 環境唔知道
一星期一次 每堂3.5鐘 一共27堂
化妝品掃上堂包哂
可以返去揀妝
網上評價都幾好 miss温柔
缺點:佢學完好似無出路 無得考國際證書

mod
三萬幾
化妝品上堂包 送一set化妝掃
地點中環 地方幾大幾靚
一星期一堂 每堂四個鐘 一共33堂
可以返去揀妝 仲每練十次送化妝品
補堂唔洗錢 可重覆上堂直到學識
出路唔知道網站無講會唔會出job
(我諗無講姐係無)
網上評價幾好 只會遲放無早 啊sir惡
缺點:youtuder水魚啊花都係個到學 但佢地化得好差
無得考國際證書 得內部證書(姐係無用)

仲有無其他提議

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:化妝學校邊間好?

第一間成日有細job
第二勸你5好side$
我自己系MuFX讀過又做化妝師

我為貓狂

大宅

第一間個miss 勁好心機,我上過去做朋友既練妝model
真係值回票價
化妝有冇國際認可真係冇乜人會睇你
除非你係想讀完做ba

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

夢妮坦
我當年係讀佢,有job,有野送,但大部份野要自費買,可以出街外買,亦可係學校買,行內黎講幾平,又唔會叫你買學校野,不過job唔多,我同期既同學好多讀完都唔係做化妝。
makeup for ever
朋友有讀,學費好貴,6萬幾,而且會叫你買野,可能你讀完都駛左10萬。但我見都幾多job,而且係明星演唱會,不過佢買左好多學校產品,值唔值見仁見智,但可以儲好多經驗同相,對出路有好大幫助。
工聯會
我上過,幾千蚊,雖然無化妝學校會教既特技妝噴槍等,但教既野都幾詳細,不過都要睇下咩miss,機本上幾個miss都唔錯。不過你讀完都可以升讀高一級課程,係學特技妝既。有國際證書考。讀完後有job,不過多數係幫小朋友化妝,興趣性質較高,揾唔到食,但可以當儲經驗。

tips:
以上幾間,如果有錢,讀makeup for ever出路應該係最高最快。
如果想學正規啲,又唔太貴,唔迫買野,可以讀夢妮坦,讀完有機會邀請你係學校做野,都可以見專櫃做化妝師。
如果係興趣性質比較大,又唔知自己適唔適合,可以係工聯會學下玩下先。
機本上有心,你讀平價課程,考到個試,之後揾啲婚禮婚紗尼類店捱,你點都有出路。同埋其實國際試唔係好重要,除非見專櫃/大公司,如果唔係機本上係廢既,無人會係你化妝前叫你俾佢睇

公爵府

引用:第一間成日有細job第二勸你5好side$我自己

原帖由 rickybb123456 於 16-03-18 發表
第一間成日有細job
第二勸你5好side$
我自己系MuFX讀過又做化妝師
第二間點解唔好嘅?
你講個間o唔ok啊?

公爵府

引用:第一間個miss 勁好心機,我上過去做朋友既

原帖由 kkkk214 於 16-03-18 發表
第一間個miss 勁好心機,我上過去做朋友既練妝model
真係值回票價
化妝有冇國際認可真係冇乜人會睇你
我上網睇都講個mise好有心機
其實我唔一定要證書
我係驚讀完無野做
又唔知有無得跟佢地出job

公爵府

引用:夢妮坦我當年係讀佢,有job,有野送,但大

原帖由 鰻魚壽司 於 16-03-18 發表
夢妮坦
我當年係讀佢,有job,有野送,但大部份野要自費買,可以出街外買,亦可係學校買,行內黎講幾平,又 ...
我都見makeup forever好多job
但出名貴 我見有個youtuder係個到末讀完
都好多job 但佢化得好醜 睇佢youtude教化就知 仲遮瑕當眼霜 個學員咁唔掂都咁多job 做學員黎講緊係好。。但我對佢咁做法麻麻地

夢妮坦幾錢啊?老師好唔好?會唔會逼買野啊?有d講左就算唔理你識唔識 佢會唔會係咁架?

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

陳明朗 splash makeup workshop

以前佢係演藝學院教make up 的

唔知而家有冇教

因為而家佢有自己workshop

水晶宮

伯爵府

鰻魚壽司 發表於 16-3-18 02:03
夢妮坦
我當年係讀佢,有job,有野送,但大部份野要自費買,可以出街外買,亦可係學校買,行內黎講幾平,又 ...
Makeup forever 係ou 的,是嗎?請問 Zing makeup school 邊間好 D

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:夢妮坦我當年係讀佢,有job,有野送,但大

原帖由 鰻魚壽司 於 16-03-18 發表
夢妮坦
Makeupforever系貴但讀完出黎系ok,上面4樓jm解釋得好清楚同中肯

我為貓狂

大宅

其實邊間讀都唔緊要,化妝真係功多藝術,自己要多d練習及研究,間間導師都有保留不會完全教哂你的,只教最基本功,我自己係makeup forever讀哂全部,果時學都好迷惘,完全做唔到,但慢慢自己研究先知道點去掌握

伯爵府

春季勳章

引用:其實邊間讀都唔緊要,化妝真係功多藝術,自

原帖由 mic_sin_mic 於 16-03-18 發表
其實邊間讀都唔緊要,化妝真係功多藝術,自己要多d練習及研究,間間導師都有保留不會完全教哂你的,只教最 ...
Make up forever x 2
續個course報, 無讀晒全部。 佢要求你買佢全set掃, 因為第時出去實習一定要拎返公司品牌!
我同學make up forever畢業, 入咗呢行, 都揾到$$嘅!

水晶宮

其實邊間讀都唔緊要,化妝真係功多藝術,自己要多d練習及研究,間間導師都有保留不會完全教哂你的,只教最 ...
同學仔你好

我都係 make up for ever畢業

good_pig    發表於 16-3-19 23:58

水晶宮

btw 我都係覺得我8樓提過既陳明朗堅係勁

呢行根基最重要

我跟過好多勁人

比過好多錢學費

行過好多冤枉路

複式洋房

最近岩岩報咗janxxx lam
$30000度34 堂
但我未開始上唔知係點嫁呢

男爵府

想生BB熱投

VTC 係tko 好靚個campus都有化妝造型讀
朋友個女讀,好多機會同大brand合作,出路都唔差

話上年收爆晒人,加咗班,我朋友個女讀咗個樣識打扮咗好多,真係兩個人

公爵府

引用:btw 我都係覺得我8樓提過既陳明朗堅係勁呢

原帖由 momoakira 於 16-03-18 發表
btw 我都係覺得我8樓提過既陳明朗堅係勁

呢行根基最重要
跟佢出路o唔ok啊?

公爵府

引用:Quote:原帖由 mic_sin_mic 於 16-03-18 發

原帖由 mocha_y 於 16-03-18 發表
Make up forever x 2
續個course報, 無讀晒全部。 佢要求你買佢全set掃, 因為第時出去實習一定要拎返公司品 ...
你個陣讀左幾錢啊?

公爵府

其實我覺得mod好係可以返去補堂 有保證學識
我之前學指甲就係 講師唔係唔好
但一堂時間真係唔夠 有時未明就要繼續去 每個人吸收真係唔同 我就係要花多d心機學得慢 但人地set左一當三小時點會俾多時間你 有時未搞掂夠鐘都要照走
makeup forever係咪都係咁架?

首頁

尾頁

跳至