跳至

首頁

尾頁

別墅

我呀女剛兩個月一星期大,但飲奶就時時拗計,佢夠鐘喊要食,但一比奶佢佢就喊之前都會飲一半先開始拗,但近幾日就餐餐一開始督就拗,好多時要攪成個鐘先肯飲餵完佢一餐奶我已成身散了,你們個b點呀?有無我既經驗又可指教下我可點做呢?佢得嗰兩個月大唔飲奶飲咩喎,佢仲要係易嘔奶~真係help 呀~

禁止訪問

別墅

我個b都有咁情況, 食到個d奶係奶粉就抗拒唔食, 人奶先肯食. 我奶奶教我煲開奶茶沖奶比佢, 在藥房買, $10包, 真係得嫁, 你 試吓啦!

大宅

我個女就冇呢D問題,反而係佢熱氣,
都有人提議我比開奶茶,但佢得2個零月人仔,
太細我唔敢比佢飲...........

別墅

我比過一次開奶茶呀女飲,但佢知道唔同味,唔肯飲,要攪好耐先飲~我明天又試下啦,真係比佢攪到我身心疲倦,佢情願要奶嘴都唔要奶,真係唔知佢唔舒服定嫌奶期~

子爵府

BB可能有肚風呀! 您可以試吓用保心安酒揸系您手心, 然後幫佢順時針揸佢肚仔. 我的囡囡之前都系咁, 佢舒服左就會飲的. 若果肚風嚴重, 更可用蛋白+銀介子幫佢"Look"肚仔, 手仔, 腳仔+額頭仔.

洋房

我個女都前一排都係咁 , 一開始食奶都左拎右拎 , 要瞓左先飲 , 前幾日就連瞓左都唔肯飲 , 一開始飲1-2oz就唔肯食, 我同老公都好苦惱 , 不停換奶樽奶咀 , 直到琴日試左NUK個奶樽之後 , 佢比之前肯飲奶奶lar , 有時飲4oz , 有時飲5oz , 好好多 , 你可以試下 , 最緊要你肯定bb唔係唔舒服就得 , 你就可以慢慢搵出原因 , 我都希望我個bb真係鍾意用呢個奶樽lar....你可以試下 , 睇下有無幫助 , 祝大家嘅bb&媽咪都開開心心 , 健健康康!

別墅

我比咗開奶茶呀女飲,佢飲完嗰餐奶後,之後個幾餐都早咗要食,胃口好似好番啲,而且仲突然抱抱下佢嘔咗好多啖出來~真係好奇妙

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

售全新: 美素力1,能恩1,A+1

a)美素力1號
400g - 2罐

b)美贊臣A+1
400g - 2罐

c)能恩1號
400g - 2罐

交收地點:火車站沿線;樂富/九龍塘/太子地鐵站
到期日全部在09年9月或之後...

有意請pm我,謝謝

別墅

原文章由 YUYANTHONY 於 08-10-3 13:06 發表
我比咗開奶茶呀女飲,佢飲完嗰餐奶後,之後個幾餐都早咗要食,胃口好似好番啲,而且仲突然抱抱下佢嘔咗好多啖出來~真係好奇妙

嘜bb會有啖?

大宅

嘔咗好多痰? 係咪唔舒服呀?

原文章由 YUYANTHONY 於 08-10-3 13:06 發表

大宅

原文章由 hicaca 於 08-10-6 12:03 發表
嘔咗好多痰? 係咪唔舒服呀?

係會ar..因為奶粉係甜ar ma

別墅

係呀,好似啖既野囉,雖然係透明,而醫生都話係分泌,但係係喉嚨攪到herher聲,我見佢近幾日嘔出好多e 啲啖既分泌,而且又真係飲奶好番啲,所以唔理係啖定分泌,總之我們大人有野頂住喉嚨都唔舒服啦,所以佢地bb都一樣~奶粉仲要係又甜又熱氣呀

首頁

尾頁

跳至