婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說前排有親戚去探6299,如常地佢地叫我地快D添丁又話而家D科技好好,又可以照4D又剩,62突然間講句咁ge野:
"但如果照到係女ge話就會有個引憂"
我果下真係想講....!#*(&%^$*&@#$
如果hk abortion 係legal的話,請問係咪要我落左佢?呢D野人講ga?
我就生個女俾你,之後收工!

公爵府

答62 : 見你肯娶99 (99也是女人呀)就知62你肯邦人分憂.

good_pig    發表於 16-3-19 00:41

大宅

回覆:話你唔係人好定話你唔應該生存係呢個年代好

唔使理佢。
我62潮州人,鐘意仔,但我生囡。我鐘意囡。
佢都不停洗我腦,成日講話我下一胎仔。我都唔會生,唔會睬佢。

男爵府

回覆 美之選468 的帖子

精句!

男爵府

回覆 yanwendy 的帖子

同鄉wor!!!!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你應該話: 仔女都無所謂啦, 又唔係有一億幾千萬身家可以分比佢

水晶宮

分明你個62係重男輕女啦

男爵府

回覆 dinosaurmum 的帖子

好明顯啦!!不過冇佢阿媽都唔會有佢,佢咁叻,自己生lor!

男爵府

回覆 小肥楊 的帖子

咪就係!!

子爵府

禁止訪問

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

囡囡都不知幾咁可愛,

大宅

回覆:ktang0 的帖子

死潮州佬,以為自己太上老君,咩都要佢話事,咩都要就晒佢。
我下世有機會做女人,唔會再嫁入潮州家庭。

珍珠宮

同62講。。你都係一個隱憂!

別墅

我媽仲過份!問我:如果係女要唔要落咗佢?冇耐就胎死腹中要引產,我同老公好傷心,我地好期待呢個B.引完產出院,我媽即刻又問係咪我唔想要個b,特登整死佢。咁都問得出口!真係激死

男爵府

引用:我媽仲過份!問我:如果係女要唔要落咗佢

原帖由 WASABILI 於 16-03-18 發表
我媽仲過份!問我:如果係女要唔要落咗佢?冇耐就胎死腹中要引產,我同老公好傷心,我地好期待呢個B.引完產出 ...
你阿媽……

複式洋房

WASABILI 發表於 16-3-18 23:36
我媽仲過份!問我:如果係女要唔要落咗佢?冇耐就胎死腹中要引產,我同老公好傷心,我地好期待呢個B.引完產出 ...

講得出口個下勁

子爵府

傻的嗎?咩年代,仲話一定要生仔,教得好,仔女一樣。

男爵府

引用:我媽仲過份!問我:如果係女要唔要落咗佢?冇

原帖由 WASABILI 於 16-03-18 發表

好恐怖,咁都問得出。
不如問返你阿媽:咁多年來你係咪都想整死我?

別墅

回覆:MCEsc 的帖子

好彩我係大女,吖媽第二個係女落咗,第三個照到又係女,想落但冇落到,點知生出黎係仔(我細佬)
而家我又有咗,就話第一胎一定要生仔先得婆家鍾意人地婆家都冇出聲,反而佢係度要我生男仔

首頁

尾頁

跳至