想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 ying2 於 08-11-13 11:42 AM 發表

睇不育都要排好耐? 幾耐呀?

出名有幾位. 好似要排三幾個月, 呢幾個月, 你咪當比自己小小時間囉. 或者唔洗睇你都bingo 呢 ~~

有周美仙, 董曉芳 and 鄭xx. 英文叫 dr tay
佢地三 個都係bk 有名數一數二的不育科dr 啊.

豬,

我同阿仔係大食積, 去食buffet 真係抵到爆炸

男爵府

醒目開學勳章

大家午安啦!

尋晚阿仔咳到訓唔到,攪到我都無得訓 ,好怕連自己都病埋,而家個人好似病咁但係自己又唔想病,頂得好辛苦呀 !我真係唔想就黎到要開工既時間又精神唔好啦!好鬼攰!

天氣轉涼,大家都要小心身體呀!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 bchi 於 08-11-13 11:59 發表

出名有幾位. 好似要排三幾個月, 呢幾個月, 你咪當比自己小小時間囉. 或者唔洗睇你都bingo 呢 ~~

豬,

我 ...

喂,知唔知d不育醫生check唔check到係咪黄體不足呢?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 Karie 於 08-11-13 12:20 發表
大家午安啦!

尋晚阿仔咳到訓唔到,攪到我都無得訓 ,好怕連自己都病埋,而家個人好似病咁但係自己又唔想病,頂得好辛苦呀 !我真係唔想就黎到要開工既時間又精神唔好啦!好鬼攰!

天氣轉涼,大家都要小心身 ...

係呀,唔好病呀,食藥就唔好啦. 瞓多d就好架啦.

大宅

原文章由 ying2 於 08-11-13 13:21 發表

喂,知唔知d不育醫生check唔check到係咪黄體不足呢?

當然可以, 其他問題都可以查到, 不用担心,

你是否打算去看不育,你有多少個bb呀?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 JASMINE1020 於 08-11-13 13:30 發表

當然可以, 其他問題都可以查到, 不用担心,

你是否打算去看不育,你有多少個bb呀?

你有睇不育科經驗? 我諗住book吓睇囉,好似黄體不足,希望未到我已bingo啦.
我已有1個bb.

大宅

ying,

驗血可厶驗到. 應該會係m 黎第一日抽血. 就會check到幾樣野,你只想check 一樣咪比一樣錢, check 兩樣咪比兩樣錢囉, 因為都係同一tube 血. 另外, 醫生都會叫你返去填體溫表, 因為呢樣亦係幫你睇黃體素足唔足夠.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 ying2 於 08-11-13 11:42 發表

睇不育都要排好耐? 幾耐呀?

可能你唔使睇,今個月已經中獎呢!係咪?唔好,無事既!
我地支持你呀!
我見其他人講,好似都要排幾個月,我未睇過呀...所以唔清楚。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 bchi 於 08-11-13 11:59 發表

豬,

我 ...

甘你去食抵好多,我地次次去食親都食得好少,去食得最多既就係迪士尼酒店自助餐,因為囡囡鐘意同D公仔一齊食,所以咪成日去,其他地方真係未帶過囡囡去食呀

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 pigpig 於 08-11-13 19:37 發表

可能你唔使睇,今個月已經中獎呢!係咪?唔好,無事既!
我地支持你呀!
我見其他人講,好似都要排幾個月,我未睇過呀...所以唔清楚。 ...

今日同老公商議後,我老公話:唔係啩? 試咗1個月就睇? 叫我唔好諗咁多嘢,唔好咁心急,放鬆d先有機.
所以决定試多幾個月先book醫生睇,其實我地都仲有時間try吓嘅.

pigpig, 成你貴言,希望今個xmas大家都有份大禮物啦!
bchi, 多謝你的提點,有需要時再問你!~~

[ 本文章最後由 ying2 於 08-11-13 23:10 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

我今日去咗睇中醫,順便問吓佢我再有bb有無問題,佢就話無問題。我都好驚佢話我身體唔好,要調理一排先得,好彩咋!希望今個月中啦!

ying2,大家一齊加油!唔使太擔心啦!試多幾個月先啦!

王國長老

王國長老

麻煩大家開個新part好嗎? 回應數已經超過2000了, 謝謝!

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至