想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pigpig 於 08-10-2 20:58 發表
我無用開D仔同量體溫呀...因為我懶囉
甘係咪即係未到排卵期前3日都唔好dodo呀?要等到排卵期前3日先開工?
我都祝你成功呀!

咁如果你地有需要,都可以開工o既,
但唔好do得咁密o羅..
do 得太密,會影響到精子數量o架...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 ChristieMing 於 08-10-2 20:58 發表

如果你每次m都好痛,你都可以睇下中醫呀!
我上次睇中醫,同佢講,我來m時好痛,
佢開o左o的中藥我飲,下一個月就已經冇痛了。

有好多人都叫我睇中醫調理身體,不過,澳洲呢邊真係無咩好既中醫所以,我諗都唔使諗啦!唯有靠自己
另外,我自己本身甲狀線有事,所以要長期食藥,上一胎生囡囡時,我就好番晒先生囡囡,但今次當我地想再生多個時就復發,所以依家都要食藥控制病情所以我自己都好擔心呢!
你講得好衰甘既,如果有需要就開工

禁止訪問

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-2 21:00 發表

我第1胎試咗1個月就中la!點知今次無咁好彩
我今年2月都去咗澳洲玩,玩咗7日.

你上一胎1個月就中?真係好好彩呀!
係呀?你2月黎過澳洲玩呀?你去邊個城市呀?有機會再黎的話,就黎探下我啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pigpig 於 08-10-2 21:02 發表

有好多人都叫我睇中醫調理身體,不過,澳洲呢邊真係無咩好既中醫所以,我諗都唔使諗啦!唯有靠自己
另外,我自己本身甲狀線有事,所以要長期食藥,上一胎生囡囡時,我就好番晒先生囡囡,但今次當我地想再生多個時就復 ...

哈~

我都識得有個朋友係甲狀線有事o既情況下,
生o左兩個女女....
我諗都應該冇問題吧!~

禁止訪問

琥珀宮

原文章由 ChristieMing 於 08-10-2 21:06 發表

哈~

我都識得有個朋友係甲狀線有事o既情況下,
生o左兩個女女....
我諗都應該冇問題吧!~

我都希望好似你朋友一樣,俾我生多個就心滿意足
醫生話只要懷孕期間keep住檢血,應該問題唔大

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-2 21:07 發表

上一胎真係好好彩ga!
上次去澳洲去咗"識"尼,步里絲本,黄金海岸.....
澳洲真係好好玩,好舒服.
有機會再黎,就黎探妳la!!!

原來你上一次已經黎左Brisbane玩啦?甘唯有等下一次啦!
到時黎探我,記得帶埋個肚黎呀<---唔係講衰野,即係話希望你到時已經成功造人

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pigpig 於 08-10-2 21:11 發表
我都希望好似你朋友一樣,俾我生多個就心滿意足
醫生話只要懷孕期間keep住檢血,應該問題唔大

不過,話時話,點解你o係呀女7歲時才決定生多個o既?

禁止訪問

琥珀宮

原文章由 ChristieMing 於 08-10-2 21:14 發表

不過,話時話,點解你o係呀女7歲時才決定生多個o既?

因為之前我老公係澳洲做野,我同囡囡就留係HK﹙因為我全部屋企人都係HK﹚所以當時都無諗過要生多個小朋友。而且就算當時老公返HK都好忙,覺得工作壓力好大,所以完全無諗過呢個問題但當我同囡囡上年一齊過黎澳洲﹙因為囡囡夠年齡讀prep﹚,我地一家人過到一齊生活後,發覺呢邊既工作環境同生活都好輕鬆,所以先諗住生多個小朋友,而且呢邊D外國人,最少都生3個,所以囡囡見到朋友仔有兄弟姐妹,自己都好想做家姐我同老公都覺得係時候生多個囉....
我囡囡出年3月就7歲,所以我咪想加快速度囉
其實,我真係好後悔,甘遲先決定生多個,最好3年抱2不過依家後悔都無用,時間過去左就係過去左,無得返轉頭

[ 本文章最後由 pigpig 於 08-10-2 21:31 編輯 ]

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-2 21:20 發表

好!!!希望好似妳所講嘅,大住個肚去澳洲揾妳

等你啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pigpig 於 08-10-2 21:29 發表

因為之前我老公係澳洲做野,我同囡囡就留係HK﹙因為我全部屋企人都係HK﹚所以當時都無諗過要生多個小朋友。而且就算當時老公返HK都好忙,覺得工作壓力好大,所以完全無諗過呢個問題但當我同囡囡上年一齊過黎澳洲﹙因為囡 ...

哦~原來如此~
咁希望好快可以達成你地一家三口o既心願啦!~

琥珀宮

原文章由 ChristieMing 於 08-10-2 21:31 發表

哦~原來如此~
咁希望好快可以達成你地一家三口o既心願啦!~

承你貴言啦!
甘你呢?你小朋友係咪男仔?你努力左幾耐呀?

禁止訪問

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-2 21:34 發表

不過講真獨生子女真係好悶ga!!我就係獨生女,由細到大都好想有兄弟姊妹ga!!!

係呀!我見到囡囡一個人時,真係覺得佢好慘ga....我見D鬼,雖然係生好多個,但佢地一家人都生活得好開心所以我更加想生多個啦!
有時,我真係唔明,點解自己以前會甘諗,只係生一個小朋友,真係好後悔囉

禁止訪問

琥珀宮

原文章由 dennis_yuki 於 08-10-2 21:44 發表

我結婚嗰時,d人問我結完婚生幾多個ar!!我都係話一個夠la,一個夠la!依家咪又係不知幾想生多個.
總知大家1齊努力la!!!!加油!!!

依家先發現原來一個真係唔夠囉唯有依家努力D啦!
大家一齊加油呀!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pigpig 於 08-10-2 21:32 發表

承你貴言啦!
甘你呢?你小朋友係咪男仔?你努力左幾耐呀?

係呀!~我o個個係仔...所以好想生個女..
我第一胎時都係試o左一個月就bingo了..
上個月諗住開工,點知又遇著o的荷爾蒙有問題喎~
希望今個月o的荷爾蒙正常番,
可以bingo 啦~

首頁

尾頁

跳至