親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如題,諗緊住宿問題,唔想成日換酒店。如果住本部,日間自駕去名護或恩納村,近唔近? 大概要駕幾耐車先到?謝謝!

男爵府

回覆 Freesia_cat 的帖子

沖繩唔大,就算一頭一尾都係個零鐘車程

珍珠宮

引用:回覆 Freesia_cat 的帖子沖繩唔大,就算一

原帖由 Janis 於 16-03-21 發表

沖繩唔大,就算一頭一尾都係個零鐘車程
Thx, 咁我可以安心索性book本部住啦!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Freesia_cat 發表於 16-3-21 10:48
如題,諗緊住宿問題,唔想成日換酒店。如果住本部,日間自駕去名護或恩納村,近唔近? 大概要駕幾耐車先到? ...
可以用 google map 既規劃行程工具自己查到,對你自駕遊 plan 行程好有用的。

教學:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696&extra=

男爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由+Janis+於+16-03-21+發表回覆+

原帖由 Freesia_cat 於 16-03-21 發表
Thx, 咁我可以安心索性book本部住啦!
一頭一尾個零鐘似乎太樂觀,而且繁忙時間會有塞車問題,可用google map 的規劃路線作參考

男爵府

我上次住恩納KAFUU,如果冇記錯,由酒店去水族館一個鐘左右

男爵府

引用:如題,諗緊住宿問題,唔想成日換酒店。如果

原帖由 Freesia_cat 於 16-03-21 發表
如題,諗緊住宿問題,唔想成日換酒店。如果住本部,日間自駕去名護或恩納村,近唔近? 大概要駕幾耐車先到? ...
我之前係美國村去名護動物園都要個幾鐘架。

別墅

回覆:沖繩問題: 如住本部,日間去名護或恩納方便嗎?

其實分開2間會好啲,如果玩完那霸又要返中部,塞車路費等都晒時間又晒錢。

別墅

畀面勳章

回覆:沖繩問題: 如住本部,日間去名護或恩納方便嗎?

你訂左酒店未?
個人建議住那霸不用楂車,因好多時塞車及酒店收停車場$
中北部 名護及恩納的景點及酒店大多免費泊車,及路程較遠,可選楂車

沖繩不大,但個幾鐘行高速都不能完全由北到南....我上次夜晚由恩納行高速到宜野灣,大部份行100km都要90分鐘,未計出返市區D燈位... 行程預鬆D好D!

現又再計劃行程中

珍珠宮

引用:你訂左酒店未?個人建議住那霸不用楂車,因

原帖由 ry0625 於 16-03-22 發表
你訂左酒店未?
個人建議住那霸不用楂車,因好多時塞車及酒店收停車場$
中北部 名護及恩納的景點及酒店大多 ...
我連機票都未訂,所以酒店也未訂。

我諗住那霸只係行程頭一日及尾一日,會在那霸book住宿。沖繩村可能都會留1至2日,應該會住沖繩村。然後其他日子會在本部,恩納及名護,諗緊book死本部一間酒店,然後日間揸車去名護(只諗住去菠蘿園)及恩納(諗緊去唔去)。

首頁

尾頁

跳至