心聲留言

跳至

首頁
12345...40

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 我好唔開心呀!我的dog dog 可能就快..........

lsl,
sorry呀,自從前晚同你chat完後,第二朝一訓醒覺就病左 :cry: 所以冇call你,唔好意思呀!

我尋日上過黎一陣,見到你喺度,但你又唔喺chatroom,本來諗住喺度留言,但個頭實在太痛,加上係咁咳,所以就走去訓...

睇到你既message知道你已經同bobo轉左另一個醫生,咁而家bobo有冇好返d呀?希望bobo努力對抗病魔,快d好返啦 :-P

別墅

Re: 我好唔開心呀!我的dog dog 可能就快..........

Hi lovebobo,

多謝你的關心,你要好好休息呀!

我剛到醫院探望bobo後回家,我陪了bobo大約4小時,
bobo今天的精神好了一點,但bobo的第3隻腳都發現含膿,
醫生話bobo的身體很"若"所以不能"ma"醉放膿 :cry: :cry:
重有醫生話bobo的"機"肉可能開始有問題 :cry: :cry:
anyway,我相信醫生會盡力救bobo,e+就要看bobo的做化!
這醫院的醫生and 護士都very very good ar, 因為bobo唔肯自己食野,所以d 護士用針筒小小的吸"糊仔"bobo食,仲要小食多餐,而洗傷口都要用上半小時的時間,佢"tei"真是很有心機,不似得之前果間,點當就算 :evil: :evil:
bobo昨天已有發燒,今天已退了一點,希望bobo可快點退燒!

p.s. lovebobo 如你的bobo是睇開我之前去醫bobo的診所.
請考慮是否"計"續光顧,,因我個人應為這診所的大前提是earn money,欺騙,誤導顧客 :evil: :evil:
[/img]

大宅

isi,轉個醫生係好d嫁,單憑一個醫生判斷太冒險喇,我信bobo有你呢個好主人一定可以過到呢關,你自己都要小心身体喎~
[img align=left]http://yip.lui8.com/Q.picture/be.gif[/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lsl,
多謝你既關心呀!我已經休息左差唔多1日,而家個頭已經冇尋日咁痛,但個喉嚨都依然係咁...唉!唔想講野 :evil:

bobo轉左睇邊個醫生呀?我聽你講到個新醫生同護士咁好,都想幫我隻bobo轉醫生!

聽到你話bobo唔可以麻醉放濃,咁咪好痛囉,佢有冇慘叫呀?好慘呀 :cry: :cry:

我諗你而家既心情應該比起前2日好返d掛,唔好太擔心啦,個醫生同護士對bobo咁好,bobo冇事既

係喎,而家個醫生搵到咩原因導致bobo咁樣未呀?如果係關之前個絕育手術事,你一定要等bobo好返之後走去投訴之前果間無良診所&獸醫呀!再唔係就告佢囉 :evil: :-x :evil: :-x

別墅

多謝你們的關心!
bobo轉左睇個醫生係在天后的,bobo好痛,但沒有慘叫呀,可能已經無知覺啦 :cry: :cry:

我這兩天的心情比起前2日更沈重!!雖然我和醫生都會盡力,但bobo的病情實在來得太急,比起cancer更急更重!!

而家個醫生仍未搵到咩原因導致bobo咁樣.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

bobo今天仍未退燒 :cry: :cry: ,e+希望佢退燒先
盡管路途very far,我每天都會去醫院探bobo,希望為bobo作一點支持能令bobo更有生命力去支持下去 :cry: :cry:
[/img]

別墅

lsl,
我今日去我媽媽屋企至上到黎,因為o個日同你
講完電話後就再上唔到網,係d網絡線路有問題,
依家都未整好,激死我,都唔知幾時至再上得黎....
係呢!講番bobo,佢依家o係診所有冇食d乜藥治療ar,
希望呢個doctor可以幫到佢la,仲有你記得唔好諗咁多la...
日日唔夠訓,好易老架,

[size=medium]祝福bobo有奇蹟出現
[size=large]早日康復

Lovebobo,
你的病好番未ar....多d休息la~~~

別墅

YANKIT,

多謝你!
我個心其實已經打定輸數 :cry: :cry: :cry: 我知道bobo其實唔會好返,因為佢第3隻腳都含膿 :cry: :cry: :cry:
仲發燒tim,bobo好"申"苦呀 :cry: :cry:
e+好似只是"diu"住佢條命,醫生由開始醫bobo已經說bobo的病情不樂觀,e+我只希望bobo唔好再惡化同退燒先 :cry: :cry:
[/img]

翡翠宮

lsl,
見到你個留言咁多個 :cry: :cry: 公仔,真係睇到我都想 :cry: 呀!

雖然而家好似喺度吊住bobo條命,但佢都會知道你為佢做左好多野,佢會好努力生存落去的!

祝bobo早日退燒,病情得以控制 :-P

YANKIT,
多謝你既關心呀!我個頭都冇再咁痛,而家仲係喉嚨痛囉

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

lsl,

你睇天后邊個vet?佢有冇比藥or治療比bobo(剩係洗傷口冇用嫁,要洗自己響屋企用洗傷口水都幫佢洗到啦,駛鬼睇佢咩) [size=x-small]唔好意思,語氣重左d,如果令你有hard feeling,真係對唔住,但係我真係擔心bobo情況,要知道時間而家真係好緊要,早一秒搵到個vet醫到bobo,bobo就少一分辛苦,早一日醫好,希望你唔好怪我咁講,因為我朋友隻狗咳,響天后某個vet睇左半年都醫唔好,一時話狗房咳,一時話氣管炎,卒之朋友響一班狗友忠告下帶左隻狗去睇dr.ho,睇左2次就好番,dr.ho話天后個獸醫開左太多種唔同既抗生素比狗狗食,食到狗狗有抗藥性,本來好小事既氣管炎,因為抗藥而醫唔好,見狗狗唔好番又唔幫狗狗拎d細胞同痰去化驗,只係一味開抗生素比佢,咁緊係醫唔好啦,狗狗好番都係因為dr.ho開隻古代抗生素比狗狗(副作用就係狗狗食左藥會成日訓,但係新既抗生素已經幫唔到狗狗,要好番一定要用呢隻wor),狗狗先好得番,唔係都唔知要咳幾耐
如果個vet乜都冇做,你再轉啦,有冇諗過happy valley dr.何大成,你之前都講過話bobo第一個vet consult過dr.ho有冇見過呢個case,而佢都話見過有沙皮狗有,要用新藥啦,不如你同bobo去試下啦,放心啦,如果隻藥bobo係唔受得既,dr.ho都唔會開比佢,而家大前提係醫好bobo,係咪,撐住呀,唔好灰心呀,在此願將我一家5口的運氣與勇氣送予bobo,令佢快快將惡菌打低

別墅

其實我都覺得lauretta 講得都啱㗎,(剩係洗傷口冇用嫁,要洗自己響屋企用洗傷口水都幫佢洗到啦,駛鬼睇佢咩) ,你要
諗諗究竟依家E生用嘅方法有冇用,如果冇用嘅,不如真係去何大成到睇睇 la("何"都幫lauretta個friend隻狗睇,咁應該唔一定唔睇新症)....分秒必爭~~反正你將bobo留院,都係要比錢架 la..不如攞d錢去試第二個 la....
係呢!你好似話星期二,"d膿"化驗有報告睇喎???

[size=large]bobo都努力緊架,你都唔好灰心la....
:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

[quote]
yankit 寫道:
其實我都覺得lauretta 講得都

別墅

lsl

既然你個醫生都講吾出bobo係咩事, 點解你吾試下我介紹你去o個個醫生度呀? 起碼都知發生咩事丫. 你快d"箏"取時間啦, 無謂再拖了.

祝bobo早日痊癒

別墅

[size=medium]lsl,
[size=large]你要堅持,唔好放棄呀[size=large]bobo,需要你架
:-P :-P :-P :-P :-P

別墅

HI ALL,

對不起,昨天我實在太累了,所以沒有作出回應 :-( :-(
昨天一早我便回公司做一點paper work,然後便立即到醫院探望bobo,大約5時許我便離開天后的醫院住天水"wei"見客,大約十時先回家,所以真的很累
今天bobo做了超音波,發現bobo有肝硬化,其實醫生在驗血時已經預計了,所以幾天前已開保肝藥給bobo,但bobo的精神就比昨天好一點,希望佢一直有好轉吧!
今天我老公已make appointment with dr ho(although he already explain the suitation of bobo, but their booking very full, so extend to next monday. :cry: :cry:
我很嬲因昨天與現時醫bobo的醫生談話中知道,之前醫bobo的醫生掘我,佢係medicial report 到話幫bobo做絕育手術前已advise我不如幫bobo驗血,但我因經濟問題而拒絕,但佢根本沒有advise我,反而是我問了他三次bobo是否沒有大問題,他答我是,我先幫決定幫bobo做絕育手術同洗teeth,佢根本就無advise過話幫bobo驗血先,如驗血後我知bobo肝有問題我點會幫bobo做手術呢??我當然會醫佢先,因有病而且做絕育手術我相信會+重bobo的病情 :cry: :cry:
我覺得好像累了bobo,但我更加嬲,因佢掘我 我點先可以取回公道,有無人可以幫我
:cry: :cry:
[/img]

別墅

有冇攪錯呀!!乜呢間嘢咁衰㗎!!
就去消委會告佢 la.......

:evil: :evil: :evil:
[size=large]太過份 la...

民房

咁點算呀?

大宅

yankit 寫道:
有冇攪錯呀!!乜呢間嘢咁衰㗎!!
就去消委會告佢 la.......

:evil: :evil: :evil:
[size=large]太過份 la...
我認同yankit的講法,咁冇醫德,講個庸獸醫大名出來,等其他人勿再帶心愛的小動物去受苦物:exclaim:
lsl,請支持落去 ,加油
[img align=left]http://yip.lui8.com/Q.picture/be.gif[/img]

翡翠宮

lsl,
呢2日都冇上過黎,睇返留言見到你對於之前果個無能獸醫"屈"你!睇到我都嬲嬲地 :evil: 你講緊果個係咪太平道麥x健呀?如果係的話,我bobo之前都係睇開佢嫁!我果隻bobo之前喺果度做眼部手術,未做手術前本來叫dr mak幫我bobo洗牙,但dr mak話如果做手術又洗牙,可能會令細菌感染,所以冇叫我bobo洗埋牙,但why佢又會咁同你講既?!

唉!投訴獸醫可以去邊度投訴呢?唔知消委會可唔可以幫到你呢?我真係唔知呀!不如你等bobo好返,再問下其他bk媽咪意見啦!

係喎,bobo而家精神好左,咁咪好囉,好開心呀 :-P :-P 咁佢退左燒未呀?祝bobo一日比一日更精神,快d好返!

P.S.我日日都會上黎睇下bobo既情況嫁!你都要好好休息呀!注意身體

別墅

lovebobo,

我bobo之前是到和你的bobo同一診所醫治,這診所無人性 :evil: :evil:
昨天bobo的精神好了,但含膿的情況仍然持續增加 :cry: :cry:
[/img]

別墅

lsl:
bobo依家精神d都好....唉!!辛苦你 la....
努力 la....

首頁
12345...40

尾頁

跳至