心聲留言

跳至

首頁
45678...40

尾頁

別墅

Re: 我好唔開心呀!我的dog dog 可能就快..........

eugenia,lovebobo,

lovebobo你會唔會打算有bb呀??如果你有咗bb千萬唔好似我咁唔理bobo,然後就後悔!!

個架我係係ikex道買嘅,之前我唸住放bobo的骨灰在聽,但lovebobo的提意很好呀!應該放在一個寧靜的地方,所以我會放在"仿"內,不過唔係我間"仿"而係工人間"仿",因為bobo以前係係果間"仿"sleep的同埋佢e+可以有毛毛倍住 不過我仲未裝上牆呀!因為要鑽牆,會好嘈,你地都知dogdog最驚鑽牆d聲音,因為bobo都係去咗7日 :cry: :cry: 毛毛剛剛來!我驚嚇親bobo同毛毛 所以哩個星期六先會裝!

我就唔係好覺得毛毛身上睇到bobo既影子,因為毛毛比bobo大隻好多,仲好大力,不過毛毛已經比我想像中聽話 頭先我同毛毛落完街之後幫佢抺身,跟住我就拿出bobo的骨灰盅,擁抱吓 :cry: :cry: 我仲同毛毛講佢係bobo,而毛毛就"聞"吓 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: 我真係好懷念bobo呀 :cry: :cry:
[/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 我好唔開心呀!我的dog dog 可能就快..........

lsl,
唔好意思!咁遲先覆你message,我上次都post左message上黎,但頭先check返先知原來冇post到 :evil:

我未結婚嫁,其實都想快D結婚嫁

係呢,你話把bobo放在人工房內,好喎!因為佢以前都係喺果間房度訓嘛

仲有呀,毛毛而家有冇聽話左呀?

別墅

lsl:
毛毛點呀,你有冇放佢出黎同你囡囡相處吓呀,養佢都有幾日 la,情況如何???? :-P :-P

別墅

lovebobo,yankit,

其實毛毛比我想像中乖,起碼佢係家都只係試過一次因興奮過度而vv,可能毛毛係一個青少年的關係,我地有時叫佢stop都要5秒先stop到.所以我都未放佢出黎同你囡囡相處
我唸下個月我地會開始試吓放毛毛出黎同囡囡玩 e+我唸起bobo果時咁乖都唔放佢出黎,我真係好內疚呀 :cry: :cry: 我e+sleep前成日都唸起bobo火化同打咗針之後果"核"個樣 :cry: :cry: 仲有呀bobo個"ker"我地會這星期裝上 :cry: :cry:

lovebobo咁你有無plan幾時結婚呀?如果你結婚時有咩要幫手,記住話我知呀
仲有呀我都想好似你咁改個username來記念bobo,唔知可以改嗎??

[/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lsl,
其實我bobo都好似毛毛咁,有時會興奮過度而vv 我覺得冇所謂啦,反正佢又唔係做錯事,可能佢都控制唔到呢

毛毛應該都唔會傷害你囡囡啦,你可以比佢地相處一段短時間,1個鐘或2個鐘都可以試到既!

我都明白你有時諗返起bobo既往事感到內疚...你都唔好咁責怪自己啦,都過左去!由而家起,你對毛毛好咪等於對bobo好囉,bobo喺天國見到你對佢仔仔~毛毛咁好,佢亦都會好開心既 至於bobo個架,慢慢來啦,最緊要係整到佢好好睇睇,比個舒服既環境佢咪得囉

我都未plan幾時結婚呀,因為男友未有經濟能力 :-| 結婚要用好多錢,佢有排先儲到呀 其實我想問結婚要用幾多錢?我喺呢度見其他媽咪話差唔多20萬,包晒禮金,酒席同渡蜜月既錢等...好多謝你肯幫我手呀!真係好感激你嫁 :-P

仲有你想改個好似我咁既username來記念bobo,當然冇問題啦,呢度改咩名都得既,冇所謂嫁

別墅

lsl:
你話你要叫5秒毛毛至stop,我諗呢方面要慢慢教 la..最主要係佢性格惡唔惡,會唔會傷害你個女~~~
仲有你都唔好成日自責 la...都過去咗咯,而且bobo病緊嘅時候,你都好盡責任去醫佢,照顧佢,係咪!!!,

lovebobo :
你話呢度其他媽咪話差唔多20萬,我覺得要睇吓你想點攪啫∼知唔知你屋企嗰邊要幾多禮金呀~~Hee..Hee~~

別墅

lovebobo,yankit

我會試吓你地的提意 我e+有d唔開心呀,我地原本唸住今日同毛毛一同去我祖母的家,但一起身就見到落雨 :cry: :cry: 希望d雨快d停 仲有呀我個工人昨天話我知原來毛毛間唔中半夜會vv係地下 :evil: :evil: 已經每日同佢去兩次街比佢激死 :evil: :evil: 毛毛性格唔惡,仲"糉吓糉吓",我唸佢都唔會傷害我囡囡,不過佢廿幾旁,大隻過我囡好多,所以我係驚毛毛唔小心弄傷囡囡,唔係指佢有心!
我腦海成日唸起bobo火化同打針個樣,雖然bobo病緊嘅時候,我每日都去睇佢幾個鐘,但我覺得好內疚,好似點都係唔夠盡責同照顧佢,可能bobo的離開太快了,只是三星期,我根本沒有時間作出任何recover :cry: :cry:

lovebobo請問點改個username來記念bobo,我試過想改,但唔知點改 仲有呀yankit講得好正確,你話呢度其他媽咪話結婚差唔多20萬,真係要睇吓你想點攪啫∼知唔知你屋企嗰邊要幾多禮金呀 我就好似用咗十幾萬,我地係酒店擺廿圍,用咗十二萬,收回8萬(earn咗好多金飾),相就用咗萬五,旅行去咗兩次,用咗四萬幾,禮金+其他雜費用咗五六萬,所以十幾萬
[/img]

翡翠宮

yankit,
我都未諗過點搞個婚禮,因為我男朋友根本就未有足夠既金錢去結婚 :cry: 至於你話禮金方面,我當然都仲未同屋企人商量啦,因為我同男朋友都仲未決定結婚 :-| 不過,我想知而家D女家通常收幾錢禮金嫁?

lsl,
史立莎其實都幾大隻下,廿磅都差唔多啦!我試過抱過一隻史立莎,佢又係差唔多廿幾磅,我抱左幾下就差D抱唔住,好搞笑

毛毛間唔中會vv喺地下,要教佢唔好咁做呀 :evil:

至於bobo,我都明白你仲未能夠完全recover到,希望你可以隨著時間既流逝,慢慢企返起身啦

username你意思係指唔識喺邊度改還是仲未諗到改咩名好呀 ?-(

結婚方面,睇左你個留言,我大概都估到差唔多要用幾多錢啦,Thanks :-P

別墅

lovebobo
你話想知依家通常收幾錢禮金,我諗真係個個唔同好難講,
要睇你父母係乜野人囉,如果佢唔係好緊錢嘅,而佢又體諒你地冇乜錢,咁咪好d囉~~~我結婚時都冇乜錢架,我比咗$25000佢,包括禮金及禮餅,酒席我冇比佢~~
其實你需要點搞呢?要擺幾多圍?要唔要影婚紗相,去唔去旅行?

別墅

唉! :cry: :cry:
我好慘呀 :exclaim: :exclaim:
我個工人其實在bobo未死前已成日話肚痛,可能我去咗醫院探bobo所以無"物"理佢,我都有叫佢睇醫生,但睇完食藥都係痛,上星期已入咗兩次急証室,今個星期一第三次入,醫生唔收佢入院,佢當晚同我講話想返鄉下醫,我緊係話好啦,我都想佢快d好返,不過我e+就慘 :cry: :cry: 我每日要6點半起身放毛毛落街vv,然後就做house work,一直不停的做到我老公7點回家,跟住再放毛毛落街,我好累呀 yankit你好叻呀可以一個照顧兩個,我e+重累過返工9倍 我e+要努力搵過新工人 :-( :-( 希望可以快d搵到啦 :exclaim: :exclaim:
[/img]

別墅

lsl:
嘩!!你做d乜house work 呀,要一直做到7點鐘???
你個工人究竟乜病呀?成日肚痛醫生冇講乜事咩,要攪到
番老家咁大鑊∼∼之前你咪我同我講過搬咗黎你依家住緊呢到嘅問題嘅,我諗你要諗諗佢!!!
希望你快d搵到個好嘅工人,唔洗咁辛苦 .....
:lol: :lol:

別墅

yankit,

個工人上星期入咗兩次急証室,而哩個星期一再入多次,但醫院都唔收佢入院 :evil: :evil: 咁佢咪同我講話想返philinipo,我話好啦,我同老公都睇得出佢係真唔舒服 :-( :-( 我星期二同佢去完agent到之後送佢上車時我都有d眼濕濕 :cry: :cry: 但佢就只係say thank you only :-( :-(
我的housework主要係餵囡囡食congee,佢每餐要食一個半小時才食完 :evil: :evil: 仲有呀佢連水都要餵15-30分鐘唔肯自己飲 :evil: :cry: ,咁我仲要boiling congee,cleaning floor 同 hanging clothes,連飯都無煮 :cry: :cry: 仲有呀我每日要同毛毛落兩次街 :cry: :cry: 我就來頂唔順啦 :-( :-(
[/img]

別墅

lsl:
你話你個女每餐都要食個半鐘,真係幾誇張喎,不如試下整d吸引佢嘅食物,等佢有d興趣食可能會好d呢,佢都唔算細哥 la,唔洗成日食粥架嘛,仲有點解飲水要飲咁耐架,你係咪每次都規定咗幾多要佢飲晒為止呀~其實佢有飲到就得架 la..如果你覺得佢飲唔夠水,可隔一陣再比過佢囉,其實我諗你以前個賓賓太就你個女喇,不如趁呢段時間矯正番佢 la.....
其實做全職媽媽都好多野兼顧架,我諗你係未習慣啫,盡量安排好d時間 la.....

別墅

yankit,

你有所不知,我囡囡唔鍾意食之餘仲唔飲奶,佢係一d都唔飲,我上年試過唔餵佢食同飲水廿幾個鍾,點知佢都係唔肯食 :evil: :evil: ,成日因為佢的關係令我同老公唔開心,佢今日兩歲生日啦 :exclaim: ,我只希望佢快高長大 我地一家開開心心 :mrgreen: :mrgreen:
[/img]

翡翠宮

lsl,
今日係你囡囡2歲生日,幫我同佢講聲生日快樂啦 祝佢快高長大,精乖伶俐

別墅

lovebobo 寫道:
lsl,
今日係你囡囡2歲生日,幫我同佢講聲生日快樂啦 祝佢快高長大,精乖伶俐

lovebobo,

多謝你的祝福
希望囡囡真係可以快高長大啦
我今日有d唔開心呀!事關今日唸住成家開開心心過囡囡兩歲生日,點知bb唔食野同發脾氣,連老公都發脾氣 :evil: :evil: 比平時仲唔開心 :-( :-( 仲有呀,我今日睇返bobo嘅相都好掛住佢好唔開心好想 :cry: :cry: 但因囡囡生日,所以忍住唔 :cry: :cry: 我好想好似以前咁抱住bobo呀 :cry: :cry:
[/img]

別墅

lsl:
[size=medium]你囡囡今日生日呀~幫我祝佢[size=large]生日快樂,日日都咁開心,聽聽話話唔好激媽咪.....
你個女成日咁樣唔食野,唔係幾好喎,有冇諗住比你囡囡讀幼兒園呀,早d番學比d老師教下佢d自理及生活常規,對佢會好d架!!

別墅

yankit 寫道:
lsl:
[size=medium]你囡囡今日生日呀~幫我祝佢[size=large]生日快樂,日日都咁開心,聽聽話話唔好激媽咪.....
你個女成日咁樣唔食野,唔係幾好喎,有冇諗住比你囡囡讀幼兒園呀,早d番學比d老師教下佢d自理及生活常規,對佢會好d架!!

yankit,

多謝你呀
我囡囡9月1就返學啦 :exclaim: 我同老公都希望囡囡返學後食野方面會有改善 :exclaim: 如果唔係我真係好激氣,命都起碼短幾年 :evil: :evil: 仲有呀同老公的感情都無以前咁好 成日因為囡囡食野的問題攪到唔閞心 :-(

我e+好掛住bobo,好想抱抱佢 :cry: :cry:
[/img]
該用戶已被刪除

別墅

han@happyforever,

多謝你的suggestion!!
唔關甜唔甜事,如果甜佢就食其實就好簡單,我亦唔需要咁擔心 :-( :-(
[/img]

首頁
45678...40

尾頁

跳至