意見反饋
義工

少年成長 今日: 0|主題: 14695

跳至
樓主: minna-no
湊小朋友很失落和抑鬱

大宅

國民生產總值:4576

回覆樓主:

我又係一打二,細那个快手還好,大那个做功課好像馬拉松,我坐佢隔離,佢也可以發夢,如果佢自己做就大件事,日日慢吞吞

大宅

國民生產總值:1829

2018勳章

minna-no 發表於 18-10-3 17:53
依家開咗學,問題又再出現,已經放手不計教成績,但係情況不見好轉
真係想一走了之
...
我情況與你一樣, 今次呈分二了, 沒有溫過, 成績越來越差, 日日為了功能家嘈屋閉, 好累好累好累, 之前有去功課班, 幫助不大, 試過一對一補, 又唔得, 哎, 又經常發脾氣, 為了他,我抑鬱了, 這種日子何時完結, 經常想離開呢個念頭, 真的累了

伯爵府

國民生產總值:15589

開心吸收勳章 好媽媽勳章

tha 發表於 17-8-23 23:50
我同你諗法一樣,成日好想離開呢個家。好唔鍾意見到佢地。如果呢份係一份工,我quit左十世,但又quit 唔到 ...

近來發夢見到自己去咗另一個世界,無晒煩惱痛苦,感覺很自在很開心,希望可以成真

別墅

國民生產總值:542

minna-no 發表於 18-11-28 22:19
近來發夢見到自己去咗另一個世界,無晒煩惱痛苦,感覺很自在很開心,希望可以成真
...

等佢自由發揮啦!小學只是人生的一小段,唔好太過集中係小朋友成績上,揾D令自己開心同放鬆嘅嘢做下,加油(emoji)(emoji)!

大宅

國民生產總值:1143

minna-no 發表於 18-11-28 22:19
...

上課後功課班可以嗎?我大仔都有你呢d問題,今年小四開始參加功課班,成績重好咗,我和仔感情都好,因為沒有為課本傷感情

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.