自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

sorry我認我思想烏糟, 我第一眼意為你問點解男人咁鍾意打"飛"機

講番正題, 我身邊d男人大部分都好鍾意打, 日打夜打, 佢地話減壓~

公爵府

引用:sorry我認我思想烏糟, 我第一眼意為你問點

原帖由 俙俙媽咪 於 16-03-23 發表
sorry我認我思想烏糟, 我第一眼意為你問點解男人咁鍾意打"飛"機

講番正題, 我身邊d男人大部分都好 ...
我都係

大宅

回覆:點解啲男人禁鍾意打機?

我都鍾意打。我覺得冇咩問題喎,打機總好過攪三攪四啦!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

lamlamhoi 發表於 16-3-23 00:58
成日打天光,有乜禁好玩

因為社交能力不足,現實生活中沒有成功感,打機中最快得到呢種感覺。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我以前都好鍾意打機架,陀住b不顧一切打通頂俾我阿媽剷到上天棚,係工作忙左又湊細路先由online game轉打電話game...打怪分裝備好有滿足感

但求順利  

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

fsforth 發表於 16-3-23 09:04
因為社交能力不足,現實生活中沒有成功感,打機中最快得到呢種感覺。
唔一定,我老公班機友好多都係專業人士,不過佢地唔係沈迷嗰隻

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我C6都係咁

子爵府

我老公都好中意打

尤其PS4 (仲要係我送俾佢)
佢話細個冇得玩 依家有自己屋企
一定要玩返夠
我其實都唔多中意佢成日打機
不過 有時夜晚食飽飯
我問佢係咪想打 會叫佢開黎玩陣

我寧願佢打一陣早D休息 好過半夜打
我叫左佢夜晚放工(有時收夜 返到去十二點幾)
早D沖涼休息訓 寧願第日早起少少玩

點知.......前晚佢半夜打機(02xx)嘈醒左我
我就叫佢收機 不過佢冇 話啱啱做緊任務
我嬲嬲哋 唔鬼訓 出左去陪佢打機
見佢涼又未沖 衫又未換(不過煮左嘢食洗左碗)
愈諗愈嬲 加上我唔舒服 忽然就流馬尿
佢知道的
然後我成晚瞓唔到
第二日返工勁辛苦
我有text佢 佢叫我夜晚早D休息
叫我留返衫等佢洗
不過我唔想佢放工返黎夜仲要做家務 想佢早D休息
所以都係晾左衫
然後我朝早起身發現佢text我
「你竟然唔舒服都仲洗衫晾衫 辛苦你喇老婆」
「我愛你 我唔會打夜機 放心 我會聽晒你話」

伯爵府

唔知, 因為我老公唔打機的

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

減壓方法……
但我做曬自己嘅事先玩

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

因為打機係一種男人以為自己好有腦, 但其實唔使用腦嘅活動

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我問老公,他的回答說正如你不停煲電視劇一樣,難以理解

珍珠宮

佢地話減壓喎,但咪又係一打輸就爆粗發脾氣嬲爆咁仲衰,所以總括黎講都係晒氣

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

vivibabyvivi 發表於 16-3-23 09:13
唔一定,我老公班機友好多都係專業人士,不過佢地唔係沈迷嗰隻

我指的是沈迷個種,日以繼夜打到唔讀書唔返工唔湊仔。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我老公都鍾意打機, 正如我鍾意煲劇一樣, 都係一樣kill time嗜好姐, 無乜所謂啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

鳥嘴123 發表於 16-3-23 09:53
因為打機係一種男人以為自己好有腦, 但其實唔使用腦嘅活動
睇下咩game啦,好多game講戰略,要用腦先打得勁

男爵府

陪月勳章

vala 發表於 16-3-23 04:58
我c6喺屋企打機不特止,同佢行街都夠膽死邊行邊打,危險到死,話極都唔聽,激死!
佢話因為跟同事組隊,要 ...
我老公都係咁樣, 嘈過好多次都冇用.

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 lamlamhoi 的帖子

我老公唔打的.....

我自已由朝打到晚

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

刺激掛

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

幻稚

首頁

尾頁

跳至