跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 #1 可愛小寶貝 的文章

我同你一樣呀... 每晚都要起身去廁所十幾廿次..都係冇覺好訓, 最慘係我要左碌右碌先訓得著, 點知訓左一陣又急尿要去洗手間...走出走入, 左碌右碌, 好彩我都唔使返工ja.. 不過難為左我老公囉, 佢一樣冇覺好訓!

大宅

我又係成晚要去厠所,又嘔,而家先陀左幾個月,再遲d點算好

原文章由 joey722 於 08-10-28 22:35 發表
我同你一樣呀... 每晚都要起身去廁所十幾廿次..都係冇覺好訓, 最慘係我要左碌右碌先訓得著, 點知訓左一陣又急尿要去洗手間...走出走入, 左碌右碌, 好彩我都唔使返工ja.. 不過難為左我老公囉, 佢一樣冇覺好訓! ...

子爵府

最慘係有時起身去完廁所,瞓返上床就突然唔眼瞓,碌來碌去都瞓唔返........

別墅

原文章由 mikitten 於 08-10-30 11:25 發表
最慘係有時起身去完廁所,瞓返上床就突然唔眼瞓,碌來碌去都瞓唔返........

呢個exactly係我尋晚的情況. 好慘呀無覺好訓. 今朝攰到爆, 仲要死返工.... 晚晚都去幾次廁所好辛苦呀. 我夜晚已經盡量唔飲咁多野但都係咁.

別墅

我而家夜晚去廁所既次數減到0 , 真係謝天謝地, 但係訓得唔好, 成晚發夢, 今朝又係發夢發醒左~ -_- 成晚好似冇訓過咁....死未! 以前未有小b, 係唔會發夢架..

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

民房

更係有啦, 我初時成日胃痛, 我以為有咗只係會嘔, 後尾問醫生先知, 原來胃痛都係好常見, 我一胃痛就要食d熱野.. 搞到一日食唔停, 好在依家17週都少左好多, 但係夜晚又會冇啦啦痛醒, 其實係因為肚餓囉..... 如果我食, 係個bb吸收都冇所謂, 最怕, 一路食.. 一路肥晌自己到... 生完都唔知點收科.....

原文章由 chole16 於 08-10-21 18:02 發表
我老公唔比我食公仔麵... .. 我咁耐偷偷地响街食咗一個...

你地會唔會夜晚去尿尿嘅時候肚餓? 我會架.. 但係又唔想出房搵嘢食... 唯有餓住個肚仔繼續瞓...

...

大宅

我而家每晚都係去1-2次夜尿咋

別墅

係呀...無得瞓真係好慘架...好似真係無瞓過咁架...我都有時會胃痛架....我依家都重左6磅呀!但係個人塊面就瘦晒......係重向個肚同個上圍咯..唔係話唔好..但係好殘咯...

別墅

話比您地知....前幾日去照結構我個囡變左係囝?突然多左條姑姑出現....我都唔信..但醫生比返當日的DVD比我..我返屋企研究再研究.....真係好似姑姑的物體....但真係唔知架...唔敢100%肯定咯..因為有D朋友照左兩次..甚至8個月照時係囝..但最終生出黎都係囡囡....所以我唔敢太快肯定...但最終點都好..囝囡我而家已經接受左...亦都囝囡都鍾意!今胎係囡下胎咪追囝咯...如果今胎係囝...下胎就想追囡架啦!RIGHT?

別墅

我14周在私家照超升波時個醫生話7-8成係仔仔,老公聽到好開心,到16周時照oscar政府個醫生都話係6-7成係仔仔,但上星期18周時去抽羊水,政府個醫生又話好大機會係囡囡,當時老公簡直晴天霹靂,因為老公是家中獨子,奶奶和他也很想我生仔,現在很大壓力 ,每個醫生講法一時一樣既,我自己只希望bb能夠平平安安健健康康出世已很滿足了 ,再等3weeks羊水個report一出到時就可以肯定bb性別,但心情越來越緊張,萬一真係囡囡,我不能想像奶奶和老公的心情能否接受.........

大宅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-11-29 01:44 PM 發表
話比您地知....前幾日去照結構我個囡變左係囝?突然多左條姑姑出現....我都唔信..但醫生比返當日的DVD比我..我返屋企研究再研究.....真係好似姑姑的物體....但真係唔知架...唔敢100%肯定咯..因為有D朋友照左兩次..甚 ...

無錯,今胎係仔下次就生個女啦,如果今胎係女就下次生個仔仔啦

大宅

原文章由 小benben媽咪 於 08-11-30 12:21 AM 發表
我14周在私家照超升波時個醫生話7-8成係仔仔,老公聽到好開心,到16周時照oscar政府個醫生都話係6-7成係仔仔,但上星期18周時去抽羊水,政府個醫生又話好大機會係囡囡,當時老公簡直晴天霹靂,因為老公是家中獨子,奶奶和他 ...

你打算只生一個嗎?我老公係長子嫡孫,之前我都覺得佢比較鐘意仔仔多d,但自從佢照oscar果日見到bb咁得意,同埋聽佢話,就話仔女都無所謂,最緊要bb健康,唔好行差踏錯,孝順就得啦

別墅

因為呢幾年已連續小產了3次,又是高齡產婦關係,這胎能駝到現在就快5個月了,這bb實在得來不易,初初個幾月時流紅作小產,到2個幾月醫生又話我有妊娠唐尿要食營養餐和吉手指控制住血糖,早排做oscar醫生又話有幾會bb會係唐氏bb,當時心情down到爆,所以剛剛過去了的18號去了抽羊胎水再check,現在尚要等多大約2-3weeks才有result,根本不是我能控制想生幾多個bb,中醫也說我身體近年很虛弱,不宜多產,若能夠擁有一個健康的bb我已很心足,之不過老公和奶奶實在太希望我的bb是男,壓力無論如何是存在的,唉.......聽天由命吧
原文章由 hey930 於 08-11-30 12:03 發表

你打算只生一個嗎?我老公係長子嫡孫,之前我都覺得佢比較鐘意仔仔多d,但自從佢照oscar果日見到bb咁得意,同埋聽佢話,就話仔女都無所謂,最緊要bb健康,唔好行差踏錯,孝順就得啦 ...

大宅

原文章由 小benben媽咪 於 08-11-30 06:02 PM 發表
因為呢幾年已連續小產了3次,又是高齡產婦關係,這胎能駝到現在就快5個月了,這bb實在得來不易,初初個幾月時流紅作小產,到2個幾月醫生又話我有妊娠唐尿要食營養餐和吉手指控制住血糖,早排做oscar醫生又話有幾會bb會係唐 ...

咁難得既話,最緊要bb健康,男女都無所謂啦,同老公傾下啦,可能你誤會左佢想要男呢,唔好比壓力自己呀

[ 本文章最後由 hey930 於 08-11-30 21:17 編輯 ]

大宅

希望我們要囡得囡要囝得囝
但最緊要健健康康

別墅

為了bb既性別而和老公鬧了幾次交了 ,佢仲好坦白地同我講佢根本就唔太鐘意bb,但如果係男bb,佢都會錫wor,如果係女佢就話到時先算 爆無奈lor
原文章由 hey930 於 08-11-30 21:14 發表

咁難得既話,最緊要bb健康,男女都無所謂啦,同老公傾下啦,可能你誤會左佢想要男呢,唔好比壓力自己呀

大宅

原文章由 小benben媽咪 於 08-12-1 12:02 PM 發表
為了bb既性別而和老公鬧了幾次交了 ,佢仲好坦白地同我講佢根本就唔太鐘意bb,但如果係男bb,佢都會錫wor,如果係女佢就話到時先算 爆無奈lor
...

我諗你老公都係鬧交果陣講d悔氣說話姐,如果到時係女仔既會識嗲爸爸,到時佢就會錫架啦

別墅

的確男人開頭未生出黎就話唔鍾意...我妹夫開頭都唔鍾意..但生左出黎咪又係鍾意同鍚到燶...所以唔駛担心....佢一定鍾意!我妹夫向我妹妹生個時仲感動到想喊..眼濕濕...無人唔鍾意自己的骨肉!我可以肯定!男同女佢都會鍚...我聽朋友講話開頭自己老公淨係想生囝..但後尾個女出世後鍚到燶!仲話想追多個囡!因為囡真係嗲D....同痴爸爸D...如果我今胎係囡就追多個囝.....如果係囝就追個囡...囡係為自己生自己開心D...囝係為家族生...有個交待咁解!其實囝囡都好!開頭我因為照左係囡都喊左出黎..但慢慢學習去愛...之後鍾意左及接受左係囡!

原文章由 小benben媽咪 於 08-12-1 12:02 發表
...

別墅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-12-1 14:07 發表
的確男人開頭未生出黎就話唔鍾意...我妹夫開頭都唔鍾意..但生左出黎咪又係鍾意同鍚到燶...所以唔駛担心....佢一定鍾意!我妹夫向我妹妹生個時仲感動到想喊..眼濕濕...無人唔鍾意自己的骨肉!我可以肯定!男同女佢都會鍚 ...

別墅

昨天和老公行吉之島,我地本來漫無目的咁行街,點g行到童裝部,我地不由自主地係咁睇bb野,結果老公竟然一尾話d bb裙仔好靚 ,結果佢仲揀左2條裙仔話買定比b囡,我好開心呀 ,因為感覺老公終於肯去接受bb係囡囡既事實喇 yeah
原文章由 可愛小寶貝 於 08-12-1 14:07 發表
的確男人開頭未生出黎就話唔鍾意...我妹夫開頭都唔鍾意..但生左出黎咪又係鍾意同鍚到燶...所以唔駛担心....佢一定鍾意!我妹夫向我妹妹生個時仲感動到想喊..眼濕濕...無人唔鍾意自己的骨肉!我可以肯定!男同女佢都會鍚 ...

首頁

尾頁

跳至