婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

早排同c6既屋企人去主題樂園,因人太多,所以要排隊入場及買票,之後其中一個成員就叫我同bb行關愛通道,唔好慢慢排隊啦
個一刻,我覺得佢對我都唔錯,不過佢之後笑笑口話叫我入去之後幫全部人包括佢女友買入場票及代幣先,等佢地一陣有得玩,但係佢冇意識拿錢俾我,所以我彩佢都傻

大宅

真係冇諗過,平時食飯已經唔夾錢,而家同條女玩都要我地包埋,會唔會過份左呢

子爵府

回覆:對你好,所以一齊去主題公園

想問依個宿骨男係係地邊位? 幾大(歲)?

象牙宮

sybb2014 發表於 16-3-27 15:27
早排同c6既屋企人去主題樂園,因人太多,所以要排隊入場及買票,之後其中一個成員就叫我同bb行關愛通道,唔 ...

追人还錢。
給足夠你一家的錢... 買飛.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 汽水餅 的帖子

30歲,月入2萬以上,有樓揸手

大宅

回覆 333s 的帖子

唔係追人還錢,只係我覺得請c6屋企人都算啦…冇理由佢條女都要我俾埋

別墅

sybb2014 發表於 16-3-27 15:27
早排同c6既屋企人去主題樂園,因人太多,所以要排隊入場及買票,之後其中一個成員就叫我同bb行關愛通道,唔 ...

好討厭人利用bb攞著數!
咁最後點呀?

大宅

回覆 J.Doe 的帖子

我話唔洗啦…我最喜歡同c6一齊排隊
佢見我唔肯,都冇再講

象牙宮

sybb2014 發表於 16-3-27 18:32
回覆 333s 的帖子
唔係追人還錢,只係我覺得請c6屋企人都算啦…冇理由佢條女都要我俾埋 ...

是誰女友... 叫男的付。
有一次, 必有二次。

你有錢是你的事... 佢未嫁入是外人。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

子爵府

333s 發表於 16-3-27 18:44
是誰女友... 叫男的付。
有一次, 必有二次。
咪玩啦~~~~關咩外唔外人事~~~又唔係細路~~~
嫁入左又點~~~唔通嫁左入黎樓主一家就要俾埋佢果份???

樓主又唔係佢老公~~~要俾都係娶佢果個俾啦~~~

milky_red    發表於 16-3-28 01:10

大宅

男既係c6親兄弟,平時所有節日及家庭聚餐,我地已經請埋佢兄弟d女朋友,而家變態到話一齊去玩,叫我俾埋錢買門票同代幣,等佢同女友玩

雖然佢講明係大家一齊玩,但係我心都係唔舒服

子爵府

sybb2014 發表於 16-3-27 19:47
男既係c6親兄弟,平時所有節日及家庭聚餐,我地已經請埋佢兄弟d女朋友,而家變態到話一齊去玩,叫我俾埋錢 ...
大家一齊玩唔見佢俾錢大家一齊玩~~~~

有來有往既~~~兩兄弟邊個俾冇所謂~~~但次次都係其中一個俾既~~~咁仲有乜好講咩一齊唔一齊~~~
唔見次次佢俾然後話一齊玩一齊食~~~咁大個人都唔識做~~~洗唔洗幫佢交埋租同水電煤~~~

其實你老公點睇佢細佬咁既行為???

大宅

回覆 美菲絲 的帖子

其實一家人真係無可能計得咁多
但係我地一家過去10年已經照顧過佢幾個女友,而且c6兄弟從來冇俾番1蚊我地,而我地搵佢幫手買野,就即收錢,仲1蚊都唔會收少

子爵府

sybb2014 發表於 16-3-27 21:26
回覆 美菲絲 的帖子

其實一家人真係無可能計得咁多
正常更係唔會咁計啦~~~至慘你叔仔唔正常既呢~~~
唔好話一家人啦~~~朋友都唔會計得咁足~~~但去到有d人擺明係你身上搵著數既~~~就話之佢係邊個啦~~~親兄弟又如何~~~你當佢兄弟~~~佢當你水魚~~~

我俾5次~~~你俾1次都好呀~~~唔係去到完全老馮個兄弟俾晒囉~~~倒返轉一個正常人都做唔出咁次次唔俾錢啦下話~~咁大個人好意思既咩~~~~

子爵府

如下次幫佢(叔仔)買嘢,連單一齊俾,再加句幾錢,如真的唔俾(咁厚顏無恥),到下次佢幫你買嘢問的俾錢,就話扣數,不過預左即時/日後會嘈交、面左左、口和心不和,不過你老公點睇先? 佢唔同意,就唔好夾硬做,免為他傷害夫妻感情

子爵府

汽水餅 發表於 16-3-27 22:16
如下次幫佢(叔仔)買嘢,連單一齊俾,再加句幾錢,如真的唔俾(咁厚顏無恥),到下次佢幫你買嘢問的俾錢, ...
對住依種人~~~直頭唔好同佢有乜交集啦~~~少見為妙~~~
仲得鬼閒幫佢買野/叫佢幫自己買野/同佢嘈交啦~~~見多一次只會激氣多一次~~~

無奈要見面既話~~~放低自己個份錢就走~~~~

別墅

sybb2014 發表於 16-3-27 18:37

樓主好嘢!

公爵府

回覆:對你好,所以一齊去主題公園??

男嘅唔俾錢,我會問佢條女攞!大家鬥面皮厚!

男爵府

引用:回覆+J.Doe+的帖子我話唔洗啦…我最喜歡同c

原帖由 sybb2014 於 16-03-27 發表

首頁

尾頁

跳至