親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,在港以現金到韓國機場兌換?或是在韓國以ATM直接提取方便及花算?ATM每次上限多少,手續費多少?謝謝!

民房

我第一次去果陣都係機場atm禁,上限30萬won~
之後因為每次都有錢淨,夠錢出市區,就會拎現金到明洞唱最抵

男爵府

引用:如題,在港以現金到韓國機場兌換?或是在韓

原帖由 adfayfay 於 16-03-28 發表
如題,在港以現金到韓國機場兌換?或是在韓國以ATM直接提取方便及花算?ATM每次上限多少,手續費多少?謝謝 ...
我上次係機場攞過80萬won,兌153.2,明洞兌緊154,差$3、4蚊港幣 。我用恆生提款卡,手續費係$15,但有jm話加到$20,間間銀手續費唔同,你最好自己check 下。其實,你一次過㩒多d,個rate都會好d,我冇記錯我㩒嗰部atm最多可攞100萬won。

琥珀宮

引用:如題,在港以現金到韓國機場兌換?或是在韓

原帖由 adfayfay 於 16-03-28 發表
如題,在港以現金到韓國機場兌換?或是在韓國以ATM直接提取方便及花算?ATM每次上限多少,手續費多少?謝謝 ...
如果以現金在韓國機場換,不如在香港堅成果d到換,可能rate仲好d。

男爵府

回覆:adfayfay 的帖子

我試過喺首爾站攞一百萬,計埋手續費個匯率同明洞差不多,上次去就喺機場攞70萬,就同明洞差幾蚊,如果住明洞就話方便,如果唔係車錢都蝕埋!

男爵府

引用:Quote:原帖由 adfayfay 於 16-03-28 發表如

原帖由 木土土 於 16-03-28 發表
如果以現金在韓國機場換,不如在香港堅成果d到換,可能rate仲好d。
今日見机場兑144

別墅

回覆:韓國兌換韓幣方式:現金orATM?

請問唔同地方嘅ATM 㩒錢 (例如: 首爾站同機場),係咪都係同一個rate? 會唔會個rate 有分別?

琥珀宮

引用:請問唔同地方嘅ATM+㩒錢+(例如:+首爾站同機

原帖由 giegie122 於 16-03-28 發表
請問唔同地方嘅ATM 㩒錢 (例如: 首爾站同機場),係咪都係同一個rate? 會唔會個rate 有分別?

...
同一日同一張卡應該一樣

男爵府

引用:請問唔同地方嘅ATM+㩒錢+(例如:+首爾站同機

原帖由 giegie122 於 16-03-28 發表

...
跟銀聯rate,只會唔同發卡銀行有唔同手續費

別墅

Thanks!!!! 今晚零晨出發

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+16-03-28+發表如果

原帖由 emoh 於 16-03-28 發表
今日見机場兑144
堅成rate :
1/0.00687=145.56

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

個上限係咪跟番自己咗提款咭set個limit?
定還是市區ATM比機場ATM可以draw多D錢?

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

26/3 市區woori bank cash withdraw 用銀聯提款咭 自己看看個rate吧!

hana 同woori無乜問題,我是銀行closed僸,仲可以選幾多張50000w.非常好用

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

首頁

尾頁

跳至