懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:M.A.C 的帖子

可以呀,就係得半私家同私家可以 bb 跟身,大房唔得呀

大宅

M.A.C 發表於 16-3-29 17:08
回覆 yubaba 的帖子

請問你大約邊年去養和生架?私家比錢咩人都住得,所以6人房無得估計住咩人?
2011. 有雙非時候。有遇上國內人,但幸好無乜特別。

大宅

引用:回覆+Nbs+的帖子下。。。除非媽媽要求休息

原帖由 M.A.C 於 16-03-29 發表
回覆 Nbs 的帖子

下。。。除非媽媽要求休息唔湊bb至送去bb房吧!私家房和半私家房內產婦,唔可以要求bb全 ...
其實應該好多媽媽都唔會自己把BB接到房好耐... 我自己第一胎 除非有人探BB 或者餵奶 其他時間都係BB房~~~有姑娘照顧 我放心好多~

大宅

引用:回覆+lyanbing+的帖子咁良好環境~指你係「

原帖由 M.A.C 於 16-03-29 發表
回覆 lyanbing 的帖子

咁良好環境~指你係「產房等生中」,還是仍然「在病房內等入產房」呢? ...
產房...

水晶宮

回覆:lyanbing 的帖子

oh 我以為自己湊好啲,快啲上手添 !!
等我到時睇下搞唔搞得掂先。。。

大宅

引用:oh+我以為自己湊好啲,快啲上手添+!!+等我

原帖由 Nbs 於 16-03-29 發表
oh 我以為自己湊好啲,快啲上手添 !!
等我到時睇下搞唔搞得掂先。。。

...
初生BB 好多時間都係訓, 你自己都應該休息多D..換片可以叫姑娘教,唔識用包被都可以叫姑娘示範,掃風都得... 不過佢訓 你咪由得佢去BB房訓lor... 個人認為媽媽休息多D好D..我第一胎緊急開刀,第二日開始餵人奶..仲可以泵D初乳俾BB夜晚食 我訓天光...

水晶宮

回覆:lyanbing 的帖子

首頁

尾頁

跳至