親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開個post,希望第一手報告下我嘅消費,等大家參考下!

28/3晚落機去用銀聯提款卡㩒錢,㩒左20000泰銖,計番滙率4.47,都算唔錯,即刻有錢洗,正!機場其他找換店得4.03咋!

侯爵府

畀面勳章

我係芭堤雅,今日4.52、多少少!

水晶宮

millmill 發表於 16-3-29 03:01
開個post,希望第一手報告下我嘅消費,等大家參考下!

28/3晚落機去用銀聯提款卡㩒錢,㩒左20000泰銖,計 ...
又點會幫襯4.03嗰D呢?? 一定係SUPERRICH啦!!

禁止訪問

男爵府

引用:我係芭堤雅,今日4.52、多少少!

原帖由 潘高壽 於 16-03-29 發表
我係芭堤雅,今日4.52、多少少!
襟機?

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

回覆:我愛曼谷之洗$$

一定簡superrich,機場都有

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:我愛曼谷之洗$$

I 大蚊豬   

子爵府

其實銀聯幾好,又唔駛排隊,價錢差好少,換HK$5000,先差HK$7x
㩒完用住先

子爵府

另外,報下的士價錢先
尋晚由機場(新果個),去National Stadium BTS站,用meter行高速,加埋一堆機場附加費同高速公路費用,共400泰銖

男爵府

請問銀聯機位置 ? 

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

millmill 發表於 16-3-29 16:29
另外,報下的士價錢先
尋晚由機場(新果個),去National Stadium BTS站,用meter行高速,加埋一堆機場附加 ...
請問你咩鐘數搭 ? 塞唔塞車 ? 機場去 National Stadium BTS 站要幾耐 ? 我下個月尾去, 都係去呢個站, 所以想知, many thx

子爵府

mendywong2 發表於 16-3-29 16:45
請問銀聯機位置 ? 
一出禁區,兩間賣電話卡中間

子爵府

愛德華一世 發表於 16-3-29 16:58
請問你咩鐘數搭 ? 塞唔塞車 ? 機場去 National Stadium BTS 站要幾耐 ? 我下個月尾去, 都係去呢個站, 所以 ...
無計時,平日夜晚九點零,幾乎無塞過,只係等下燈位,好似半個鐘左右

子爵府

落機當晚,喺酒店check in完,擺低行李,抖左一陣,十點零即刻落樓去Lek Massage,walk-in等左接近半個鐘,我做左個aroma massage,600泰銖,朋友做左個thai massage,300泰銖,我覺得還ok,我俾左50泰銖tips,朋友俾左40泰銖tips

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

millmill 發表於 16-3-29 23:34
無計時,平日夜晚九點零,幾乎無塞過,只係等下燈位,好似半個鐘左右
many thx

男爵府

請問通常HOTEL BELLBOY 比幾多TIPS ?

子爵府

mendywong2 發表於 16-3-30 15:40
請問通常HOTEL BELLBOY 比幾多TIPS ?
我住holiday inn express,所以佢唔會幫你拿行李返房,所以無俾,至於每日,都會擺床頭櫃20泰銖俾執房姨姨,俾tips可以20泰銖咁俾已好足夠,記得唔好俾銀仔,要俾紙幣,聽講話俾銀仔俾人感覺好似俾乞衣咁,無咁好

子爵府

29/3去左Central World隔離Big C後面嘅Super Rich再唱多少少錢
先去橙色super rich,匯率4.54
因聽講綠色super rich抵d,匯率4.56,但排隊排到打蛇餅,於是,都係去橙色super rich換,雖然都係要等,但冷氣足d又有位坐,不作他想

伯爵府

引用:Quote:mendywong2+發表於+16-3-30+15:40+請

原帖由 millmill 於 16-03-31 發表
我住holiday inn express,所以佢唔會幫你拿行李返房,所以無俾,至於每日,都會擺床頭櫃20泰銖俾執房姨姨 ...
Holiday inn 請問小朋友入住需要另外加錢嗎?

首頁

尾頁

跳至