自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

揀咗Bosch 嘅有咩原因?用落又如何?

用Electrolux 嘅又點解買呢個牌子?滿意度?

各自的好處及短處是什麼?

我睇過b,覺得鋼水好過e,電器鋪果個人就sell e, 但佢又5係好熟b,唔知信唔信得過

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:蒸焗2用爐,Bosch 同Electrolux 你點揀?

我諗我即將選擇B,因為E個水箱(引水管)冇得拆出來洗,我覺得唔安心。

珍珠宮

jlam 發表於 16-3-30 09:20
我諗我即將選擇B,因為E個水箱(引水管)冇得拆出來洗,我覺得唔安心。

...

你怕污糟?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:蒸焗2用爐,Bosch 同Electrolux 你點揀?

咁啱既

我都2選1中

EOB9956VAX $17000同Bosch 差唔多價錢

D人就話如果有位就分開買

但而家只留到電磁爐下邊位置裝機

有可能裝2部嗎?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:揀咗Bosch+嘅有咩原因?用落又如何?用Elec

原帖由 唔好煩我 於 16-03-30 發表
揀咗Bosch 嘅有咩原因?用落又如何?

用Electrolux 嘅又點解買呢個牌子?滿意度?
佢地話去灣仔showroom 睇

E記showroom 睇會清楚d

但灣仔---真係唔想去

好遠

珍珠宮

我家有以上两牌子的廚房大電器,我淨比較售後服務, Bosch(西門子同代理)好好多

wcpcelia    發表於 16-3-30 14:08

瑪瑙宮

引用:我家有以上两牌子的廚房大電器,我淨比較售

原帖由 jarjane 於 16-03-30 發表
我家有以上两牌子的廚房大電器,我淨比較售後服務, Bosch(西門子同代理)好好多

...
你搵過佢地上門整機?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 jarjane 於 16-03-30 發表我

原帖由 LedTV 於 16-03-30 發表
你搵過佢地上門整機?
我買了部Electrolux的74L焗爐, 原廠送貨原封包裝,我親手拆開竟然漏了條接駁電線(jim 線), 我立即打去客戶服務, 佢地話無可能㗎喎!未試過咁情況喎!一味推卸責任, 又話無得配翻, 如果用另外配件佢地保養唔包......激到我cc吓後來我去返買電器的公司求救, 佢地拿拿聲比了一條我(display爐無駁電源), 呢次經歷令我對佢地的售後服務失信心反之, 我用bosch的抽油煙機和電磁爐, 有少少問題出現,我call師傅上門跟進,客戶服務和師傅又有禮貌和效率, 两牌的售後服務令我感覺好大分別

珍珠宮

LedTV 發表於 16-3-30 12:32
咁啱既

我都2選1中

我又係唔夠位所以要2合1,得嘅我都想分開。

我完全唔熟呢2個牌子,感覺上b專業d,以前有過一個e嘅小型電器,係直立式蒸氣掛燙,品質差,不過當時係信用卡換嘅,加上已經好耐之前,唔知多年後品牌質素有無進步

珍珠宮

jarjane 發表於 16-3-30 13:08
我買了部Electrolux的74L焗爐, 原廠送貨原封包裝,我親手拆開竟然漏了條接駁電線(jim 線), 我立即打去客戶服 ...

吓,即係e最後死不悔改,由你自己攪?好過份喎

珍珠宮

引用:Quote:jarjane 發表於 16-3-30 13:08 我買

吓,即係e最後死不悔改,由你自己攪?好過份喎
係呀
人地電器中心都識立即搵條線比我求急la, 客戶服務竟然淨係話無可能, 言論有少少想賴我整唔見, 又話原裝跟機所以無辨法處理問題的水準真係好一般......我見問題已解決就無再跟進下去, 但呢個經歷令我印象麻麻

珍珠宮

jarjane 發表於 16-3-30 13:25
係呀
人地電器中心都識立即搵條線比我求急la, 客戶服務竟然淨係話無可能, 言論有少少想賴我整唔見, ...

請問呢個係幾耐之前嘅事?

珍珠宮

引用:Quote:jarjane 發表於 16-3-30 13:25 係呀

請問呢個係幾耐之前嘅事?
去年1月

水晶宮

有得我㨂,我吾會買e

珍珠宮

loolooloo 發表於 16-3-30 13:28
有得我㨂,我吾會買e

願聞其詳

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:jlam+發表於+16-3-30+09:20+我諗我即

你怕污糟?
係呀。果個拉得出好似幼幼地一個櫃桶咁,拉出拉入,好似好易污糟,好需要清洗咁

伯爵府

好媽媽勳章

但電磁爐同抽油煙機,我會買E,日日都15、16,心大心細

珍珠宮

jlam 發表於 16-3-30 17:12
但電磁爐同抽油煙機,我會買E,日日都15、16,心大心細

電磁爐我會買Panasonic ,抽油煙機就未定

珍珠宮

引用:Quote:jlam 發表於 16-3-30 17:12 但電磁爐

電磁爐我會買Panasonic ,抽油煙機就未定
其實電磁爐我也想買Panasonic, 但我買了部德國造又平靚正的Bosch抽油煙機,所以最後襯返一套

珍珠宮

jarjane 發表於 16-3-30 17:19
其實電磁爐我也想買Panasonic, 但我買了部德國造又平靚正的Bosch抽油煙機,所以最後襯返一套

...

Bosch 抽油煙機好用嗎?咩價錢?

係呀,Panasonic 電磁爐個樣無咁型嘅,不過我老公係p牌fan屎,呢d濕碎嘢就比佢話吓事啦

首頁

尾頁

跳至