親子旅遊

跳至

首頁
23456...13

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kidzaniz 係有英文架!!

7 月頭我都有帶仔仔去玩...佢勁開心

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 23:18 發表
原來tokyo kidzaniz有英文o架,如果識聽o既小朋友可以去試下啦,我個囡只係識聽少少英文,不過如果我去到都prefer佢去英語果邊rather than日語,at least識聽少少好過完全唔識...hahaha~

http://www.kidzania.jp/tokyo/pavi ...

別墅

Oscar媽,

咁嗰5個鐘你同你husband係度做乜?成5個鐘我驚悶c我c6呀!

原文章由 Oscar媽 於 08-10-9 09:19 發表
kidzaniz 係有英文架!!

7 月頭我都有帶仔仔去玩...佢勁開心

子爵府

BBchuMA,

唔係小朋友自己入去玩架!! 大人都要陪佢架!!
陪佢嗰個緊係我 la !! oscar爸就去左東雲睇汽車既野...

原文章由 BBchuMA 於 08-10-9 11:29 發表
Oscar媽,

咁嗰5個鐘你同你husband係度做乜?成5個鐘我驚悶c我c6呀!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Oscar媽,

請問你知唔知日本搵TOILET易唔易, 帶小朋友去最麻煩就係佢要行行下搵TOILET呀~

子爵府

我唔覺難..仲好乾淨 tim !!

原文章由 蘇樂B 於 08-10-9 13:58 發表
Oscar媽,

請問你知唔知日本搵TOILET易唔易, 帶小朋友去最麻煩就係佢要行行下搵TOILET呀~

禁止訪問

洋房

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 23:03 發表

我都係例牌o野啦, 本來諗住去箱根....但係怕阿囡唔多o岩玩同唔想坐太耐車來回東京, 所以cancel o左, 搞到我浸溫泉個美夢幻滅o左~

我plan o左會去o既就係去摘stawberry, 麵包超人館, bayside out (呢3樣野都係橫濱 ...

Thank you ! 請問摘士多啤莉是在甚麼地方?可否提供?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 teresatze 於 08-10-9 17:27 發表
嘩..原來如果諗住出年2月去japan要開始book定
死啦, 我仲諗住遲d先
我都諗住出年2,3月帶個仔(到時4歲)同個女(到時1歲)去東京, 但又怕天氣涷個女唔ok, 而家仲諗緊帶唔帶個女去...
請問咁多位mama有冇野要特別留意?? ...

其實早book hold o左位好d呀, 我搵agent book又唔洗比錢先, 到deadline要出飛先要比錢~加上我出發係初7, 仲係新年期間我驚都好快full呀, 所以機票酒店都book晒先~

我未帶過小朋友去旅行呀, 其他媽咪應該幫到你~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 sze_budden 於 08-10-9 21:22 發表

Thank you ! 請問摘士多啤莉是在甚麼地方?可否提供?

津久井浜草莓園,o係橫濱o既,順便可以行埋麵包超人館 & bayside outlet~

http://www.jakanagawa.gr.jp/yokosuka-hayama/kanko/index.html

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

呢排d yen升得好勁呀,最高仲高過1蚊美金....希望美金強返d啦, o岩o岩睇係10000 yen=HK$767.2已經低返少少喇....加油~

如果一月可以落返7蚊就好喇....HAHAHAHA~→發o下夢先

伯爵府

我本來想轉去韓國啦, won依家對0.55, 我上年去時, 成0.8定0.9....所以我覺得依家去韓國好抵, 但老公同個女都話想去日本, 咁就唔轉啦, 希望日元唔好升得咁勁啦

原文章由 蘇樂B 於 08-10-9 22:24 發表
呢排d yen升得好勁呀,最高仲高過1蚊美金....希望美金強返d啦, o岩o岩睇係10000 yen=HK$767.2已經低返少少喇....加油~

如果一月可以落返7蚊就好喇....HAHAHAHA~→發o下夢先 ...
星期五是無飯主婦日

大宅

我會12月25日去, 29日返. 坐CX舒服D, 有電影睇. 因為回程要5個多小時的. 應該會住Keio Plaza.

行程:
第一日- 新宿 (返到酒店都5-6點)
第二日- 迪士尼
第三日- 築地, 大江戶溫泉, 六本木
第四日- 新宿, 池袋, 澀谷, 銀座 - 行街買野
第五日- 食完早餐出機場.

蘇樂B,

我都想去摘stawberry呀. 但去了妳提及的網看過, 12月無得摘呀! 有無其他地方呀!

YEN, 我之前7.3換了. 好彩

子爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-10-9 11:39 發表
BBchuMA,

唔係小朋友自己入去玩架!! 大人都要陪佢架!!
陪佢嗰個緊係我 la !! oscar爸就去左東雲睇汽車既野...

我想問下東雲同橫濱係咪算近架?東雲搭邊條線呢?THANKS!

子爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-9 22:24 發表

如果一月可以落返7蚊就好喇....HAHAHAHA~→發o下夢先 ...

我都希望佢跌返7真係算好啦~~

大宅

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 23:18 發表
原來tokyo kidzaniz有英文o架,如果識聽o既小朋友可以去試下啦,我個囡只係識聽少少英文,不過如果我去到都prefer佢去英語果邊rather than日語,at least識聽少少好過完全唔識...hahaha~

http://www.kidzania.jp/tokyo/pavi ...

Personally I don't like kidzania. I've been there last summer.
There is no Eng at that time.
U need to wait for more than one hour for each game, nothing to do (not even chatting with other child) during the waiting time. Also, it's really meaningless if u don't know Japanese, just like the fireman, the staff actually explained (of coz in Japanese) the running of a firestation, select a team leader among the kids etc......
For other jobs, most of them need Japanese, just like the reporter, the court.........
My son didn't like it at all, for mu husband, he was rather angry and agitated when my son had waited for more than 2 and a half hour, just sitting there like a idiot.

Maybe it's much better if they had the english part.

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Hello, 各位早啊,
我plan咗19-26 Dec去日本啊,
希望可以同大家一齊plan傾下.

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mmmmm 於 08-10-10 03:15 發表

Personally I don't like kidzania. I've been there last summer.
There is no Eng at that time.
U need to wait for more than one hour for each game, nothing to do (not even chatting with other child) ...

哎, 本來我都對kidzania好有興趣, e+要再諗諗先.

伯爵府

可能好多人唔去旅行了, 因agent 打比我,cx有位, 幫我轉cx
星期五是無飯主婦日

子爵府

我去既東雲係台場唔係係橫檳架

但我去橫檳麵包超人館附近有間東雲...

原文章由 mlkk 於 08-10-9 23:47 發表

我想問下東雲同橫濱係咪算近架?東雲搭邊條線呢?THANKS!

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-10-10 10:39 編輯 ]

子爵府

我覺得 kidzania 好好玩 oscar 玩得好開心.. 到而家都仲問我幾時可以再去玩...

kidzania 可能係大人會悶 d ..但去旅行都係為左小朋友開心..

首頁
23456...13

尾頁

跳至