親子旅遊

跳至

首頁
34567...13

尾頁

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Oscar媽 於 08-10-10 10:41 發表
我覺得 kidzania 好好玩 oscar 玩得好開心.. 到而家都仲問我幾時可以再去玩...

kidzania 可能係大人會悶 d ..但去旅行都係為左小朋友開心..

你地玩個時game與game之間要等幾耐呀?

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我仔仔玩左 4 個 game
如果唔係飛機師排得耐可以玩多 2 個 game

除左飛機師其餘平均 30 min 都 ok

原文章由 wouldbe 於 08-10-10 10:51 發表

你地玩個時game與game之間要等幾耐呀?

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-10-10 12:43 發表

咁都幾好wor, 我都好想帶個仔去試下, 不過佢一個shift 10am-3pm, 你地lunch點解決呢?

大宅

原文章由 Oscar媽 於 08-10-10 12:43 發表

in my case, he waited around 1 hour and 15 min for Mos burger, 1 hour and 30 min for fireman.
After excluded all those game which definitely need Japanese (like the court, reporter) and the girl game, there were around 5 or 6 games left. Nearly all of it need to wait for 1 hour, even the cola refill, pizza making (those were not so attractive one).
Maybe my session was really too crowded, other session maybe better.

男爵府

唉,唔使諗喇, 我去日本個幾日, 全部爆滿, 得25Dec個日重有少少位~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 wouldbe 於 08-10-10 10:10 發表
Hello, 各位早啊,
我plan咗19-26 Dec去日本啊,
希望可以同大家一齊plan傾下.

HELLO~你PLAN左行程未呀?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我想問有冇人去過AKACHAN呀?? 我想去買衫比阿囡呀, 仲會去埋西松屋~

男爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-10 14:36 發表

HELLO~你PLAN左行程未呀?

我大概行程:-
2日輕井澤
1日橫濱
1日自由之丘
1日tama teh
本來想去kidzania, 不過e+已經連xmas都fully booked喇.

男爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-10 14:38 發表
我想問有冇人去過AKACHAN呀?? 我想去買衫比阿囡呀, 仲會去埋西松屋~

我聽d人講akachan比較arm d bb, under 3歲個d~
唔知arm唔arm你個女呢?
我自己就未去過,
我通常去toys rus,
個樹都有好多野賣,
重有玩具玩下.

大宅

原文章由 wouldbe 於 08-10-10 16:08 發表

我大概行程:-
2日輕井澤
1日橫濱
1日自由之丘
1日tama teh
本來想去kidzania, 不過e+已經連xmas都fully booked喇.

wouldbe:

do u know any snow in 輕井澤 during Christmas?

男爵府

原文章由 mmmmm 於 08-10-10 17:10 發表

wouldbe:

do u know any snow in 輕井澤 during Christmas?

應該有掛, 個樹係滑雪聖地, 好多人買東京+輕井澤既滑雪package架~ 不過好似係around 1月先出呢d package.

伯爵府

我囝一歲2個月開始搭飛機去旅行, 不過個次是去 bangok, 之後去過韓國, 英國, bangkok, 依家12月去日本.

我想要帶夠冷帽/頸巾/樽領衫.....同埋襪套, 唔好凍到小腿.同埋帶備平安藥啦.

原文章由 teresatze 於 08-10-9 17:27 發表
嘩..原來如果諗住出年2月去japan要開始book定
死啦, 我仲諗住遲d先
我都諗住出年2,3月帶個仔(到時4歲)同個女(到時1歲)去東京, 但又怕天氣涷個女唔ok, 而家仲諗緊帶唔帶個女去...
請問咁多位mama有冇野要特別留意?? ...
星期五是無飯主婦日

子爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-10-10 10:33 發表
我去既東雲係台場唔係係橫檳架

但我去橫檳麵包超人館附近有間東雲...

\
thx~!我去check下先~~

子爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-10 14:38 發表

凡去過綿系町個間,都多野賣,不過我上次只係留意細b既野,我今次都會去akachan同埋西松屋,你今次去會唔會去outlet個d呀?

子爵府

早晨呀!!

大宅

原文章由 wouldbe 於 08-10-10 17:35 發表

應該有掛, 個樹係滑雪聖地, 好多人買東京+輕井澤既滑雪package架~ 不過好似係around 1月先出呢d package.

Oscar ma,
早晨呀!! Are u plan to go to Tokyo again this Xmas?

wouldbe,
thanks for your information. I plan to go to Tokyo this Christmas, but the airticket is still not a/v . The CX is only waiting now, ANA was all full.
But the agent said ANA package is still not ready yet, so may be there is still some chance........

子爵府

mmmmm,

我唔係 plan Xmas 去東京呀!!

係 plan 緊 2 月去北海道...

原文章由 mmmmm 於 08-10-13 10:01 發表

Oscar ma,
早晨呀!! Are u plan to go to Tokyo again this Xmas?

wouldbe,
thanks for your information. I plan to go to Tokyo this Christmas, but the airticket is still not a/v . The CX is only ...

子爵府

蘇樂b,

不過你個 topic 加埋北海道..

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mlkk 於 08-10-11 09:53 發表

凡去過綿系町個間,都多野賣,不過我上次只係留意細b既野,我今次都會去akachan同埋西松屋,你今次去會唔會去outlet個d呀?

我會去outlet呀, 橫濱bayside outlet, 我聽講果度有kids outlet, 去麵包超人館果陣順路去埋, 不過唔知遠唔遠呢?

首頁
34567...13

尾頁

跳至