母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:你係泵完至覺得暈,定係全日覺得暈?

原帖由 bosch 於 16-04-03 發表
你係泵完至覺得暈,定係全日覺得暈?
全日會覺得無力無精神,pump完會飄,暈

大宅

慢慢每次泵少點量, 調節到較bb食量多少少就夠了!儲太多第日都係過期,反而擔心你身體負苛太過量多點!加油呀

伯爵府

引用:慢慢每次泵少點量, 調節到較bb食量多少少

原帖由 Csonmi 於 16-04-03 發表
慢慢每次泵少點量, 調節到較bb食量多少少就夠了!儲太多第日都係過期,反而擔心你身體負苛太過量多點!加 ...
謝謝你回答我,我嘗試下

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

mmkk12 發表於 16-4-3 15:39
全日會覺得無力無精神,pump完會飄,暈
咁你真係要住身子。泵夠就算.

有冇試過食多d 甜野, 可唔可快d 保充體力?

伯爵府

引用:Quote:mmkk12 發表於 16-4-3 15:39 全日會

原帖由 bosch 於 16-04-03 發表
咁你真係要住身子。泵夠就算.

有冇試過食多d 甜野, 可唔可快d 保充體力?
咪講笑,我係不停飲葡萄糖,食糖。。但依然會飄同無精神

伯爵府

回覆:有無餵奶後頭暈的媽媽。。想放棄

我試過,食萄葡糖啦,我食完好快冇事

伯爵府

引用:我試過,食萄葡糖啦,我食完好快冇事

原帖由 sumsum_so 於 16-04-04 發表
我試過,食萄葡糖啦,我食完好快冇事
,知道,不過我有食

伯爵府

我奶量足,早期泵奶一泵完真係有一種好似游水游咗幾個塘嘅感覺,有啲虛脫咁,一個禮拜之後可能身體習慣咗就冇喇,而家3個月,又真係耐唔時有果種飄飄地嘅感覺,唔係樓主講起我都以為係唔夠訓

男爵府

回覆:有無餵奶後頭暈的媽媽。。想放棄

你個中醫都唔支持你餵人奶! 有料到既中醫唔係叫人停餵人奶,而係應該有辦法幫你調理身體!我夠虛,我餵到而家阿女31M仲餵緊,當然身體一早已調理好,都經歷過中醫叫我唔好餵咁耐(佢講還講,但會想辦法幫我調理身體+夠奶)。

伯爵府

引用:你個中醫都唔支持你餵人奶! 有料到既中醫唔

原帖由 scgift 於 16-04-05 發表
你個中醫都唔支持你餵人奶! 有料到既中醫唔係叫人停餵人奶,而係應該有辦法幫你調理身體!我夠虛,我餵到而 ...
但我睇左三個都話,就算你餵,你身體唔好,你d 奶都唔會好,所以我先好矛盾

男爵府

引用:Quote:原帖由 scgift 於 16-04-05 發表你個

原帖由 mmkk12 於 16-04-05 發表
但我睇左三個都話,就算你餵,你身體唔好,你d 奶都唔會好,所以我先好矛盾

...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊