自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

開心吸收勳章

不如試試中醫?如果西醫check咁多嘢都揾唔到病因,試吓睇中醫調理身體,睇吓會唔會好啲?

水晶宮

回覆:頭暈左1年,睇左好多醫生都未好番...

我試過整整一年都係咁,情況仲差過你,會突然暈到睇唔到野,血氣唔好,你係唔係平時訓得唔好?

珍珠宮

引用:1年多前突然一覺醒來見頭暈,點知到今日都

原帖由 newera2016 於 16-04-02 發表
1年多前突然一覺醒來見頭暈,點知到今日都係咁
睇過好多醫生包括西醫中醫針灸自然療法物理治理氣功推拿都 ...
我上年試過,原來感冒新開抗生素傷及神經缐,好暈好辛苦,返大6睇中醫好番

珍珠宮

你幾大年紀? 近更年期嗎?

男爵府

想生BB熱投

請問你果種暈係點?係咪好似蹲低起身見頭暈果種暈法?暈一下下咁,跟住又無事,斷斷續續咁暈法?有冇失眠?我有個朋友又係成日覺得暈,同埋失眠,照乜都話無事,又係有好多醫生話頸椎問題,不過都醫唔好!最後睇咗好多醫生都話佢係有焦慮症,依家食緊藥,情況好咗好多

男爵府

我都係,上年年底小產完之後,無啦啦會一起身天x地轉,完全起唔到身個隻!直情合上眼都會暈,好恐怖
我有時過好暈,但都未試過咁嚴重。所以今次嚴重暈,我提自己我要不停呼吸、好驚自己呼吸唔到腦缺氧

暫時只睇中醫、食過藥好左,但呢兩日又係咁暈,今次輪早仲嘔黃膽水添

侯爵府

引用:1年多前突然一覺醒來見頭暈,點知到今日都

原帖由 newera2016 於 16-04-02 發表
1年多前突然一覺醒來見頭暈,點知到今日都係咁
睇過好多醫生包括西醫中醫針灸自然療法物理治理氣功推拿都 ...
耳石有無跌咗?

大宅

我廿幾歲時都試過無端端暈足兩、三個月,睇左西醫都無用,
神奇地在醫院check心電圖後就突然無晒事

男爵府

試燉下牛肉/豬肉汁丫,我之前試過陀仔個時,暈左三個月,飲左一次即唔暈,應該係唔夠血上唔到腦會暈,呢啲精華黎,一試無防。

男爵府

引用:Quote:原帖由+newera2016+於+16-04-02+發表

原帖由 Ms.cheung 於 16-04-03 發表
血氣差!
我朋友都係咁,chk 晒都chk唔到,有時心悸Tim
要睇中醫,做運動,要一段時間先會好
同意做運動

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

引用:我都係,上年年底小產完之後,無啦啦會一起

原帖由 mrsbbq 於 16-04-03 發表
我都係,上年年底小產完之後,無啦啦會一起身天x地轉,完全起唔到身個隻!直情合上眼都會暈,好恐怖
我有時 ...
不如搵個西醫問吓會否有焦慮症之類

公爵府

我識有個aunt都係.之後好似話身體缺左咩, 補返就好d.

水晶宮

引用:Quote:原帖由+newera2016+於+16-04-02+發表

原帖由 melonfans 於 16-04-03 發表
我上年試過,原來感冒新開抗生素傷及神經缐,好暈好辛苦,返大6睇中醫好番

...
請問你點知係關抗生素事?

子爵府

回覆 alicesang 的帖子

人參粉都可以,天天暈,冲飲3星期就好了,每天一柸荃灣千色店賣韓國零食有得買9百蚊

男爵府

醒目開學勳章

我都試過,好似暈船浪甘持續左2星期,最後飲左奶奶煲的天麻魚頭湯就冇事;諗番起應該係在家焗油;長時間濕住個頭有頭風引致。

伯爵府

引用:我都係,上年年底小產完之後,無啦啦會一起

原帖由 mrsbbq 於 16-04-03 發表
我有時 ...
試下睇下西醫
睇下關唔關情緒問題事

男爵府

醒目開學勳章

另輕力按頭部風池穴亦可舒緩

公爵府

牛年勳章

2013中-14年,我都暈左年幾,基本上每日送完仔女返學,立即去買餸,然後拎返屋企擺雪柜就要瞓低,當時連街都唔係好敢出,驚自己會暈低係街。後來有姊妹介紹我去針灸,第一次針左當日冇瞓午覺都冇暈,之後一個星期去一次,持續半年左右,再加上適量運動,宜家基本上冇暈了。醫師話我體內濕氣和寒氣很重,氣血兩虛,要薰艾去寒濕,戒生果凍飲,生冷嘢。仲有頸部淋巴塞左,佢幫我通返,頸椎都有D問題。宜家基本冇事了,不過我有時都會去針下當保健。如需醫師資料請PM我

男爵府

可能頸椎壓住神經,去搵推拿或脊醫拉返正位

禁止訪問

回覆:rebeccalin 的帖子

首頁
12345...11

尾頁

跳至