自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

男爵府

回覆:頭暈左1年,睇左好多醫生都未好番...

可能貧血

珍珠宮

我都係咁,果種暈又唔係暈低果隻,係睇野好唔自然,個頭又好似墜墜地,但個人行路又飄飄地咁,不過我好奇怪我通常一出個門口落街或去某一個地方多人比較焗既時候,排隊果陣呢種暈既感覺就勁d,係屋企就好少有咁既感覺,同埋我都有心跳快呢個問題,西醫就話我焦慮驚恐症,中醫就話我陰虛血虛氣虛,試過一開始食半粒血清,就勁唔妥衰過冇食,搞到成個星期都冇胃口,可能我身體差,食中藥就好d,不過都要長時間,間唔中都會發作

洋房

BREADWING 發表於 16-4-3 11:51
我都係咁,果種暈又唔係暈低果隻,係睇野好唔自然,個頭又好似墜墜地,但個人行路又飄飄地咁,不過我好奇怪 ...
同你好似

大宅

加油呀樓主,試下叫家庭醫生轉介去情緖科睇一次就知係5係情緒病

大宅

引用:之前我都試過耳水不平衡⋯⋯對我而言,最好

原帖由 alicesang 於 16-04-02 發表
之前我都試過耳水不平衡⋯⋯對我而言,最好最有效是用高麗蔘砌碎焗水飲,一小斷(半手指公大)反覆局幾次水 ...
我最近試過兩次行路時覺得浮一浮不過好快又無嘢,等我又試下先,多謝分享

侯爵府

引用:Quote:華美 發表於 16-4-3 02:18 耳石有無

原帖由 newera2016 於 16-04-03 發表
咁我唔知喎
耳石係掌管平衡,我朋友試過跌咗去唔適當位置,就好暈,個treatment要倒吊個人係咁搖直至粒耳石歸位。

男爵府

聽老人家講話煲天麻湯可以止暈

男爵府

想生BB熱投

回覆:newera2016 的帖子

鎮靜劑無用架!要係果啲情緒病食嘅先得!我朋友果時失眠,就算食咗醫生開嘅安眠藥都無用

大宅

畀面勳章

我以前試過,日日好似暈船浪咁暈下暈下,之後狂訓咗2,3日真係昏迷式咁訓,訓醒就冇野了

伯爵府

回覆:newera2016 的帖子

你係咪血糖低呀?

子爵府

我生第一個,沒有好好調理,坐月濕水又出街,又冇補身,跟住日日頭暈天旋地轉,用咗好多個萬看中医和西医都冇用,最後一老人家教我快些生第二個,再好好調理補身便會好,果然生了第二個之後沒有再暈了.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

引用:Quote:廷廷媽+發表於+16-4-3+00:13+有冇驗

原帖由 newera2016 於 16-04-03 發表
之前我朋友又係暈,原來貧血,而家日日食保鐡丸

禁止訪問

引用:心理質素影響

珍珠宮

有無試過維特健寶耳暈嗰隻!

子爵府

月餅勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有時個頭好似拉緊咁,做做下野、食飯無拉拉想暈咁。我都驚有事

珍珠宮

會唔會頸椎退化。我以前有個老闆都係咁,成日頭暈。佢以為自己身體弱,耳水不平,有腦瘤。嘜都照曬。原來頸椎退化,一低頭過15分鐘就頭暈。後來提早退休唔洗睇文件,之後就好少暈。

洋房

wister 發表於 16-4-3 15:46
你係咪血糖低呀?
Check過唔係

洋房

talktime 發表於 16-4-3 23:53
有無試過維特健寶耳暈嗰隻!
無試過,有用嗎?

洋房

olkan 發表於 16-4-4 00:07
會唔會頸椎退化。我以前有個老闆都係咁,成日頭暈。佢以為自己身體弱,耳水不平,有腦瘤。嘜都照曬。原來頸 ...
我只係30出頭會退化到咁樣...?試過好多頸嘅treatment如針灸或推拿或拉頭都無乜起色

真係確認唔好係咩野事,好困擾...

禁止訪問

首頁
23456...11

尾頁

跳至