自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

回覆:前世今生 的帖子

我都覺得有野
去旅行都咁上心顧女同事

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ahpoo+於+16-04-04+發表你信

原帖由 FujiiYobe 於 16-04-04 發表
純友誼唔會個老婆警告過都當無聽過囉
真係遲早出事架咋
同埋純友誼邊會傾到咁離譜先
但如果樓主想繼續呢段婚姻,就唯有做d野,我覺得一哭二鬧男人可能走得仲快,而且又唔係斷正,真係唔排除佢地無野wor!個個叫樓主攤牌,其實樓主係咪ready離婚先?我係唔想樓主一時衝動無法挽回乍,d野下下講到甘白真係無彎轉架當然啦,呢句同樓主講,件事提醒左你從此都要為自己打算一下,要增值下自己唔好比老公覺得你同社會脫節!

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

引用:Quote:原帖由+FujiiYobe+於+16-04-04+發表

原帖由 ahpoo 於 16-04-04 發表
但如果樓主想繼續呢段婚姻,就唯有做d野,我覺得一哭二鬧男人可能走得仲快,而且又唔係斷正,真係唔排除佢 ...
我唔係話要攤牌
而係我認為樓主更加要提防咁解姐

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

引用:Quote:原帖由+FujiiYobe+於+16-04-04+發表

但如果樓主想繼續呢段婚姻,就唯有做d野,我覺得一哭二鬧男人可能走得仲快,而且又唔係斷正,真係唔排除佢 ...
同埋俾普係我
我做法都唔係攤牌
而係同佢講明
已經超越我底線
再係咁落去
有咩後果自負
咁大個人
好應該知分寸

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆:我仲可以點同老公講?長

佢點做,你點做!!等佢感同身受。
揾個好姊妹set男人名,叫jm同你不停what\'s app,傾到煮飯都唔煮(下午4-5點俾小朋友食啲野),c6問就話:「同朋友傾重要野,一陣先煮!」

raven    發表於 16-4-4 15:31

珍珠宮

引用:Quote:ahpoo+發表於+16-4-4+14:54+你信唔信

原帖由 bkfans 於 16-04-04 發表
通常出軌第一步都係純友誼.

如果出軌第一步唔係純友誼, 果啲叫做叫雞.
唉,有時做人唔好一本通書睇到老!大家又唔係當事人,甘快就下判斷?意見係可以俾,但最好中肯d,我睇到既係大部分人都好激動批死佢老公同人有路仲要係無得翻轉頭果隻,已經唸到攤牌離婚甘滯。。我都係想樓主冷靜d唸下仲有無其他可能性,慢慢一步步黎,唔係話批死佢老公無野叫樓主包容忍忍忍!
可能bk真係太多女人受過傷

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我覺得好離譜下,有機會出去—齊聚會,宣示下主權,睇下對方咩人。

男爵府

回覆:前世今生 的帖子

你老公講乜野都好,總之感覺上我認為佢地以各自有另一半做藉口,其實如果純粹同事關係嘅話,都已經叫做相處太密切啦!

barbora

水晶宮

引用:我都覺得有野去旅行都咁上心顧女同事

原帖由 cmting 於 16-04-04 發表
我都覺得有野
去旅行都咁上心顧女同事
咪係,似有野

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ahpoo+於+16-04-04+發表但如

同埋俾普係我
我做法都唔係攤牌
而係同佢講明
係囉希望樓主揾到佢既方法,始終真正同佢老公相處既係佢,我地只係憑幾隻字乍

侯爵府

引用:近呢2,3個月,c6同公司知女同事傾得好埋,

原帖由 前世今生 於 16-04-04 發表
近呢2,3個月,c6同公司知女同事傾得好埋,我問c6,開頭佢話傾公事,ok咁我都知果排c6做野有啲事,我都算由 ...
其實佢既行為已好肯定話俾你知,佢地有曖昧喇,要嚴肅處理喇,唔解決怕有排煩…
祝福你

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

引用:Quote:原帖由 ahpoo 於 16-04-04 發表但如

同埋俾普係我
我做法都唔係攤牌
而係同佢講明

我贊成!
之前我同老公都發生類似既事!
我就同c6講大概以下說話:「我唔理你以前有無小3,或者依家有無小3,如果有,你依家同對方斷,我會原諒你,唔追究。但將來有任何發現你有女人,對唔住,我地只有離婚。」

禁止訪問

子爵府

如果係我,我唔會理究竟捨不捨得c6,我會以退為進,坐低3口6面講清楚,係平心靜氣講,自己要忍住脾氣,唔好打罵佢,問佢是否喜歡上女同事,是否想同同女同事一起。如果佢發爛渣,擺明係身有屎。如果佢認,我就會同佢講彼此將來條路點行落去,講自己嘅想法,例如會成全佢地,自己唔會同女同事爭c6,但仔女就歸返自己,佢要盡反父親責任等等。
唔好發癲狂喊,喊係可以,但要默默咁喊,最後講完就行開,唔好再理佢,睇下佢呢幾日會不會回頭。如果佢繼續係咁,你根本已經輸左無得鬥。我會放棄,慢慢退出呢段感情。

男爵府

引用:近呢2,3個月,c6同公司知女同事傾得好埋,

原帖由 前世今生 於 16-04-04 發表
近呢2,3個月,c6同公司知女同事傾得好埋,我問c6,開頭佢話傾公事,ok咁我都知果排c6做野有啲事,我都算由 ...
最直接同C6 講接受唔到佢同女同事,就算只係工作關係,要C6明白你感受,睇下C6有乜反應!

男爵府

又肥公事上又幫到手,係fd底都唔出奇!
我都同同事keep住whatsapp,其實我無管c6,c6都冇管我。
如果你覺得c6唔夠幫你手,同佢講你要個工人,咁佢先可以出去玩!

珍珠宮

引用:+本帖最後由+bkfans+於+16-4-4+15:18+編輯+

原帖由 bkfans 於 16-04-04 發表
一件事有百種處理方式,大家俾既只不過係建議,建議樓主要消化一下,千萬唔好衝動!

珍珠宮

前世今生 發表於 16-4-4 13:50
既然同個女同事咁friend, 叫你C6約佢同你一家出來食餐飯! 如果無野真係咁簡單, 食餐飯介紹下應該問題不大, 睇佢到時有咩藉口推!

公爵府

引用:Quote:原帖由 bkfans 於 16-04-04 發表通常

唉,有時做人唔好一本通書睇到老!大家又唔係當事人,甘快就下判斷?意見係可以俾,但最好中肯d,我睇到既 ...
所以我覺得樓主要自強,揾番份工先,點都要揾定條後路留有一手準備,冇事都起碼俾個男人知自己係社會都有d定位,唔會話咩都唔知,有事都可以自己照顧番d小朋友
我有個男性朋友同我講過“依個世界冇人信得過, 連自己都可以呃自己,只有錢唔會呃你”

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主要武裝下自己,唔好同社會脫節,要約下朋友出街,
打扮得靓靚,唔好咁早返。等佢照顧下小朋友,知道自己應有既
責任感!

首頁
12345...9

尾頁

跳至