自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:西營盤近雀仔橋有好多間

原帖由 talktime 於 16-04-05 發表
西營盤近雀仔橋有好多間
知道,謝謝

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:淘寶有多款,如骨灰放廟宇可考慮(要自已砌)

原帖由 張就仁 於 16-04-05 發表
淘寶有多款,如骨灰放廟宇可考慮(要自已砌)
明白,謝謝

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

回覆:大型紙紥祭品問題

當年我媽媽又係報夢間屋無廁所,我地搵番agent 攪,之後去紅磡做少少儀式燒左佢

大宅

試下油麻地碧街興記,佢好似可以燒埋

珍珠宮

睇到覺得好搞笑你62

男爵府

引用:睇到覺得好搞笑你62

原帖由 sinyeechu 於 16-04-05 發表
睇到覺得好搞笑你62
62??
我爸爸喎!

男爵府

引用:試下油麻地碧街興記,佢好似可以燒埋

原帖由 Kkakka 於 16-04-05 發表
試下油麻地碧街興記,佢好似可以燒埋
好的,我喺油麻地返工,這間比較方便,我明天去問!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你去紙扎鋪訂順便問價, 要去多幾間問同款可以差一倍, 你順便問埋佢地係邊到可以化。

男爵府

引用:你去紙扎鋪訂順便問價, 要去多幾間問同款可

原帖由 BLouie 於 16-04-05 發表
你去紙扎鋪訂順便問價, 要去多幾間問同款可以差一倍, 你順便問埋佢地係邊到可以化。

...
知道,多謝提醒。
我都怕紥完出黎走晒樣,所以先問下大家有無介紹。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 16-04-05 發表

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 melonfans 於 16-04-05 發表

原帖由 好家嫂 於 16-04-05 發表
無啦啦就咁燒未必收到咖,因為係新魂。問返南嚤佬點做。
應該化多份寶就ok, 纸札铺有得執埋,下下揾喃嚰又成千

伯爵府

化寶前係屋企上注香同先人講你會係咩時間地點叫先人要跟住你去記住收野, 化前當天上3注香叫先人全名收野, 一路化一路叫全名直至完一半為止。

男爵府

引用:Quote:原帖由 melonfans 於 16-04-05 發表

原帖由 好家嫂 於 16-04-05 發表
無啦啦就咁燒未必收到咖,因為係新魂。問返南嚤佬點做。
吓!一定要㗎?我爸超憎喃嚤佬㗎!
之前已經交帶咗一定唔可以請喃嚤佬去煩佢。
等我再問下人。
thank you

男爵府

引用:Quote:原帖由 好家嫂 於 16-04-05 發表無啦

原帖由 melonfans 於 16-04-05 發表
應該化多份寶就ok, 纸札铺有得執埋,下下揾喃嚰又成千
謝謝

男爵府

引用:化寶前係屋企上注香同先人講你會係咩時間地

原帖由 BLouie 於 16-04-06 發表
化寶前係屋企上注香同先人講你會係咩時間地點叫先人要跟住你去記住收野, 化前當天上3注香叫先人全名收野, ...
明白晒。
感激你

伯爵府

吾駛揾南嚤佬, 你去廟到化要先上香比廟門口土地, 然後所有大神, 話比佢地知你來意。 如果你吾想煩, 你可揾殯儀鋪頭幫你訂紙扎及租爐化不過好貴。

男爵府

引用:吾駛揾南嚤佬, 你去廟到化要先上香比廟門口

原帖由 BLouie 於 16-04-06 發表
吾駛揾南嚤佬, 你去廟到化要先上香比廟門口土地, 然後所有大神, 話比佢地知你來意。 如果你吾想煩, 你可揾 ...
知道

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

講開,細佬有個朋友去買香燭付薦去拜先人,個香燭店老闆sell佢買新款紙扎嘢,有iPad 有智能手機,樣樣都貴嘅,朋友話唔啦,爸爸年代都冇呢d, 佢唔識用,個老闆話好易架咋,學下就識,係咁哦細佬朋友,朋友問老闆攞佢手提電話號碼,老闆問要嚟做咩,都唔識得你,朋友話驚爸爸唔識用部iPad, 攞定老闆電話號碼,燒埋落去,如果爸爸唔識用,叫爸爸打俾老闆直接問。。。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sinyeechu 於 16-04-05 發表

原帖由 mercy_mama 於 16-04-05 發表
62??
我爸爸喎!
係?sorry, 我睇錯左

男爵府

引用:講開,細佬有個朋友去買香燭付薦去拜先人,

原帖由 rose-mag 於 16-04-06 發表

講開,細佬有個朋友去買香燭付薦去拜先人,個香燭店老闆sell ...
好衰呀!

首頁

尾頁

跳至