自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

經常同老公為左小小事就吵,一个月都起碼兩三次,我已經好容忍,老公小氣,計較,脾氣態度差,以前系香港全職媽媽經濟依賴佢,依家移左民加拿大,要供樓養車,我明白佢都壓力大,我白天湊仔女,煮飯做家務,晚上去做兼職pm7:30-am1:00,一星期翻四晚,幇補下供樓,買送,試問都算好老婆啊,所有野我做晒,佢只系搞自己野,吃飯上網,整下間屋,成日發脾氣去閙人,買生果唔靚又閙你買成世都唔識,仲成日用粗口閙老婆,錢銀就更加跟跟計較,早排坐佢車倒左杯coffee去部車度,閙到我只狗甘,大佬啊我唔係走左去唔理啊,我主動抹翻,只系抹得唔合你心意啊,賓妹都唔可以甘閙人啊,仲有人工窩,我經濟獨立出埋錢都要比你閙,真係忍受夠啦,我唔離婚是為左對仔女,佢个啊媽仲幇住个仔,難怪會教出d仔甘樣,各位jm可以比的意見我嗎

子爵府

回覆:真係好唔開心,我應該選擇離婚或系繼續忍落去

放下假啦,佢攰佢壓力大,自然會燥

男爵府

畀面勳章

仔女幾大?為左仔女可能會忍一忍但我會試下離開幾日比佢冷靜下

侯爵府

我建議你出返來做野,你吾係靠佢養,面口會好d.呢d係我經驗之談,我都試過做ftm, 兩公婆關係差到差吾多離婚,我返出來做野之後,經濟好左,大家有返自己空間,自己心情都會好左。另外提提你,講咁私人的野,最好換返個頭象張相,無謂揭開自己肚皮。

pppw    發表於 16-4-7 01:23
davywm    發表於 16-4-6 15:08

大宅

結婚8年幾啦,經常都吵,佢完幾日佢會無事對你態度又會好好,但一遇到唔順眼又鬧人,佢妹都話如果是佢老公,莫講生兩个生左三个都走,最谷气佢啊媽講野,仲成日話佢仔以前个女友幾好幾好,親戚見親都鍾意,我老爺就話佢,甘果个女仔就有福啦,唔使對住你个仔

boccioni    發表於 16-4-6 16:50

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係咪新移民?未識到朋友、又唔識搵娛樂、日日屈在家所以燥左?

未移民前係咁嗎?

伯爵府

回覆 精靈BB女 的帖子

明白你心情, 男人有咩唔如意就搵老婆出氣, 咁女人無唔如意嘅時候嗎? 呢D男人最愛果個只係佢自己, 好自私!

大宅

回覆 一人之下 的帖子

多謝提醒,我移民好多親戚年朋友都唔上依度,我已經有翻兼職,全職要照顧小朋友唔做到,我經濟獨立

侯爵府

引用:結婚8年幾啦,經常都吵,佢完幾日佢會無事

原帖由 精靈BB女 於 16-04-06 發表
結婚8年幾啦,經常都吵,佢完幾日佢會無事對你態度又會好好,但一遇到唔順眼又鬧人,佢妹都話如果是佢老公 ...
好得人驚,對住呢d老公真繫命都短幾年,大吉利是講句,第時有咩病真係比佢激出黎。為仔女,仔女有呢d爸爸佢地會覺得幸福嗎?家庭係溫暖嗎

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

回覆 晴B媽 的帖子

我地已經唔系新移民,我地大家都有朋友,同學

大宅

回覆 mwmyway 的帖子

係啊,真係好辛苦,佢好自私,仲要講你做錯野比人閙你都抵

珍珠宮

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

比著我忍受吾到 都吾關係咪全職媽 經濟獨立 係你老公問題 我會黑面黑到佢對吾住為止 同佢講呢個世界吾係得你有阿父母生 第時你對仔女比佢另一半日日當狗咁喝你咩感受 睇佢點答

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

其實佢係咪有情緒病,少少事都咁燥

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

禁止訪問

侯爵府

引用:回覆 mwmyway 的帖子係啊,真係好辛苦,佢

原帖由 精靈BB女 於 16-04-06 發表
回覆 mwmyway 的帖子

係啊,真係好辛苦,佢好自私,仲要講你做錯野比人閙你都抵 ...
你最錯咪嫁左比佢咯!
女人用黎錫嫁,嫁左比佢又要做家務又要湊仔又要返夜班仲要比人當狗甘鬧,為咩?你前世欠左佢都還夠啦!

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

水晶宮

你地性生活正常嗎?

大宅

回覆 lovekids2014 的帖子

全職跟我依家翻四日人工唔差得幾多,我仔女都翻學啦,依家份工做得開心,又會經常加人工唔辛苦,同事好好唔想轉,老爺奶奶間中幇你望下可以,長時間接送放學唔得,年紀大,冬天落雪又凍

象牙宮

精靈BB女 發表於 16-4-6 09:49
經常同老公為左小小事就吵,一个月都起碼兩三次,我已經好容忍,老公小氣,計較,脾氣態度差,以前系香港全 ...

男人沒做事, 就會專向女人發洩.

wcpcelia    發表於 16-4-6 11:09
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

畀面勳章

你外家係加拿大嗎,如是就返去住幾日,大家冷靜吓﹗

首頁
12345...6

尾頁

跳至