自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 Maggie519 於 08-10-7 01:38 發表
我諗就個個唔同喇,妳睇kelly陳慧琳夠係今年36歲啦,咪又開演唱會,又攞傑青,仲結婚tim,全部都係好野,都無一樣係衰既 ,我出年都36喇,希望d衰野唔好跟住喇 ...

犯太歲唔代表一定係有唔好野, 結婚, 生仔都有機會發生, 不過就人人都不同, 有d人可能煩惱事會較多在這一年內, 有正常收入, 有正常工作都可以有好多野憂...(全是蘇民峰講的).......

大宅

原文章由 yoheymen 於 08-10-7 05:17 發表
話名36計唔計?還是要足36歲?

本命年喎...你屬牛的話, 牛年嗰年你就係犯太歲了, 有話:24歲, 48歲都不及36歲咁bad喎...指情緒, 我想都會有人好平穩地渡過呱!

[ 本文章最後由 pakhei1128 於 08-10-7 17:30 編輯 ]

伯爵府

我仲有2年先36, 但我今年都好唔好運! 已有2 位親人先後離開我
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

真係好唔順利呢~呢幾排成日破財......唉...幾時先 STOP 呀? 好赤架~

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 waiwing 於 08-10-7 16:24 發表
我都係年年唔係犯太歲就沖太歲刑太歲,總之太歲呢2個字每年同我既生肖都離不開咁,真係未好過,黎緊鼠年又有我份啦,幾時先有好日子過呀????? ...

唉, 我都係啦, 今年都唔知沖定犯? 出年又好似刑? 我想問幾時先冇份呀? 邊個發明太歲架?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 pakhei1128 於 08-10-6 15:40 發表
蘇民峰話佢自己36歲嗰年都係特別情緒不穩.., 佢話每人都會係喎...36歲既犯太歲嗰年

36歲,是否計舊曆生日呀??
thankd

珍珠宮

環保接龍勳章

24歲經歷了初戀、失業三個月、分手,希望到36歲時唔好咁黑就得喇~

大宅

24yrs 同老公一齊搵到第一桶金, 老公宜家就黎 36, 期待緊第二桶金的來臨

大宅

好媽媽勳章

12歲升中升左第一志願,係lucky
24歲仲有兩年先到...但我自16歲打後運情都冇好過,我諗下一次本命年冇得再衰喇卦 再衰死人架喎

首頁

尾頁

跳至