自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解wifi上唔到bk ,轉返數據先上到

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆:有冇jm知道,點解用wifi上唔到bk

我都想知!有時我都係咁,但上fb嗰啲又冇問題

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我用wifi上又無野,不過晚晚10點後就會成日彈話「連線失敗」

男爵府

有可能你屋企個wifi個channel同隔離屋嗰個互相干擾,轉番個channel就應該ok
可以睇下依個網站
http://blogger.gtwang.org/2015/02/how-to-find-the-best-wi-fi-channel-for-your-router.html

wcpcelia    發表於 16-4-7 10:26

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

引用:我都想知!有時我都係咁,但上fb嗰啲又冇問

原帖由 kai3028 於 16-04-06 發表
我都想知!有時我都係咁,但上fb嗰啲又冇問題
係喎,唔明

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

我近排都係

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

係喎

首頁

尾頁

跳至