爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

住元朗沙田工作,代步,新車頭七年冇大野整,大家有什麼建議

大宅

引用:住元朗沙田工作,代步,新車頭七年冇大野整

原帖由 reis 於 16-04-07 發表
住元朗沙田工作,代步,新車頭七年冇大野整,大家有什麼建議
樓主可以留意一下新Morning,代理好似會入手波版,應該會更慳油、更好玩,10萬左右的價錢比鈴木更加吸引。

男爵府

引用:Quote:原帖由 reis 於 16-04-07 發表住元朗

原帖由 jonathanchans 於 16-04-08 發表
樓主可以留意一下新Morning,代理好似會入手波版,應該會更慳油、更好玩,10萬左右的價錢比鈴木更加吸引。

...
我有手波執照,但丈夫冇

禁止訪問

男爵府

引用:朋友用 Solio 做腳車,接送返學買餸,兩年

原帖由 tst1800 於 16-04-08 發表
朋友用 Solio 做腳車,接送返學買餸,兩年半行左 28,xxx Km 左右.

Touchwood 暫時乜都無整過,只是定期換 ...
我去看看先

大宅

回覆:鈴木hustler定係起亞morning

早前曾經也諗過買morning, 去左元朗showroom 睇同試下坐D車,其實內𠖥有点細和好膠的感覺,如果你個子高大,可能会感到有点迫。solo 車身就大番D,正常番D,但價錢又貴左。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

如果比得起錢,更係隻鈴木喇,隻KIA我怕佢引擎出問題,我個人覺得.

大宅

Honda N box , N one 正
Nissan Dayz Roox 都唔錯可以考慮

N Box Custom 我揸緊, 好正, 好好玩, 香港少有
660cc 內籠空間比 Solio 仲要大D
我揸 TURBO 冇咁慳油, 公路大約 8~9亳子/1KM
我諗冇TURBO應該可以做到7亳子/1KM

N Box Custom 內籠空間真係好大, 但佢只係車仔, 長度大約係SEDAN車 2/3, 高度有7人車咁高

男爵府

引用:Honda N box , N one 正Nissan Dayz Roox

原帖由 HaRo2 於 16-04-09 發表
锖問是否在水貨車行才有

男爵府

引用:Honda N box , N one 正Nissan Dayz Roox

我上綱看看謝謝你

禁止訪問

引用:朋友用 Solio 做腳車,接送返學買餸,兩年

別墅

引用:Quote:原帖由+reis+於+16-04-07+發表住元朗

原帖由 jonathanchans 於 16-04-08 發表

...
手波119980 係Sport版

大宅

reis 發表於 16-4-9 15:15
锖問是否在水貨車行才有

我個部自己運返黎架, 你如果有興趣我都可以幫你搞

我岩岩幫另一個朋友搞緊部 N BOX SLASH 返黎
呢部仲正, 新版 N BOX 走美式 STYLE, 特別專用內籠, 8+1喇叭, 仲做左車門靜音效果
但係貴, 新車要超過二十萬..

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 tst1800 於 16-04-08 發表朋

原帖由 IloveJJ 於 16-04-09 發表
我都正想買架Solio 來買餸湊仔,知唔知上斜會唔會唔夠力呢?
係呀,我番工加湊女

男爵府

引用:Quote:reis 發表於 16-4-9 15:15 锖問是否

我個部自己運返黎架, 你如果有興趣我都可以幫你搞

我岩岩幫另一個朋友搞緊部 N BOX SLASH 返黎
成2o萬又貴了D呀,但車真是靚,我c9仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:鈴木hustler定係起亞morning

【壹週刊】好男人之選
Suzuki Solio Hybrid http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20160410&s=10890993&a=54961044

新Solio有埋Hybrid幾吸引

禁止訪問

引用:【壹週刊】好男人之選Suzuki Solio Hybrid

禁止訪問

引用:Quote:IloveJJ 發表於 16-4-9 21:39 我都正

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 akachanman 於 16-04-10 發表

原帖由 IloveJJ 於 16-04-10 發表
有埋Hybrid即係點?有咩好?
混能,慳油

首頁

尾頁

跳至