爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 tst1800 於 16-04-10 發表夠

原帖由 IloveJJ 於 16-04-10 發表
我住港島,日日接放學返屋企都要行一條大斜路(士美菲路/西邊街,薄扶林道),所以擔心1200cc會唔會唔夠力?

...
如果2口子(1大1小)買餸返學夠哂用

多個大人就.......

呢隻色

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 IloveJJ 於 16-04-10 發表我

大宅

reis 發表於 16-4-10 08:41
成2o萬又貴了D呀,但車真是靚,我c9仔
要有享受當然貴啦, 一般普通版只係15~16萬左右

大宅

IloveJJ 發表於 16-4-10 11:59
我係2大2小呀!
Solio 我就唔知, 因我未揸過
我部 660cc 日日坐2大2小上天光道斜路完全冇問題, 仲推住D 7人車走
試揸過我部車既朋友都話唔似660cc, 似1500cc咁好力

係日本長崎住半山個D就好似香港+澳門D路咁, 又窄又斜
個個都係揸車仔上上落落出出入入, 甚少人揸2400cc個D車

所以我相信 Solio 絕對無問題, 有興趣就去試車啦~

禁止訪問

引用:Quote:IloveJJ 發表於 16-4-10 11:59 我係2

大宅

IloveJJ 發表於 16-4-10 15:15
Thanks!我尋日去咗陳列室,但佢試車只係响九龍灣附近,無香港島呢類斜路。不過,我睇完facebook個group之後 ...

覆埋你另一個post, 一定係要放低後坐先夠位放單車架啦
不過 solio 個門底就高D(665mm), 舉起單車要高D

如果係 N box, 門底低D (480mm), 舉上車易D

如果N box+ 仲有條斜梯方便上落, 仲有4個扣位同固定帶固定部(電)單車 tim, 正

禁止訪問

引用:Quote:IloveJJ 發表於 16-4-10 15:15 Thank

首頁

尾頁

跳至