嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

fionyuki 發表於 16-4-8 11:01
E幾日個sales日日打黎,好似洗腦咁講套野有幾好有幾好,話教師 & 同行既員工都買黎俾小朋友用(講到無左套 ...

其實可以淘架,千幾蚊咋

複式洋房

想生BB熱投

回覆 s7824 的帖子

淘寶我唔敢比BB用,我用正版有好多活動參加

大宅

minecraftbb 發表於 16-7-12 00:26

淘寶我唔敢比BB用,我用正版有好多活動參加

只要你覺得物有所值就 ok la

大宅

洗腦教育我個人覺得唔係太好,可能小朋友真係好細個識好多生字,但其實佢地又有幾多係明白當中嘅意思呢?比dvd都係,睇卡通片個個小朋友都會鐘意睇,有聲有動畫咁刺激!其實花幾萬蚊去買呢啲比佢自己玩不如多啲同佢讀下故事書,可以培養佢閱讀,想像力同最緊要嘅親子關係,出去見一啲真實嘅野接觸多啲自然野,感受多啲對小朋友身心發展都好好!
純個人意見!

男爵府

yami1115 發表於 16-7-21 15:59
洗腦教育我個人覺得唔係太好,可能小朋友真係好細個識好多生字,但其實佢地又有幾多係明白當中嘅意思呢?比 ...

認同,你試下唔買呢套,就咁播套卡通,佢睇左一個月之後一樣識啲字,洗腦之麻。

複式洋房

回覆 yami1115 的帖子

其實每個人價值觀不一樣,我系一手用家,因為自己英一般,怕教壞細路,所以買左來教佢,現在兩歲半,基本系講成句英文對答,而且系每日佢自己要求要睇書聽歌,就佢這份熱愛我覺得已經値,有左閱讀愛好已經贊左,同時我也學左唔少野,當然如果英文好父母可以自己買書教。

複式洋房

回覆 fionyuki 的帖子

莫怪我多事,未用的人是不會知當中妙處,我是一手用家,覺得超值。每人想要嘅野唔同,好似買保險一樣,有無都一樣可以生存,hahaha...........

男爵府

alvinlam416 發表於 16-4-24 23:16
其實好多人放新係因為有會籍換左新先放出黎...
我自己係一手用家。。三個字。好值得
當然真係要揾一個信得 ...

請問点解-手用家同二手用家効果差咁遠?

大宅

我囝細時, 都有購買這套英文教學軟件. 老實說對我囝起不到作用. 經驗之談, 好看你小孩是喜歡語言或生活實踐學習. 我囝是後者. 我是在職媽媽, 日間沒有時間培伴囝使用, 只可吩咐工人姐姐幫忙放碟.
囝漸漸長大, 開始膩看. 總括我囝從這套軟件中學不都50%的英文.

如你是在職媽媽, 而且小孩喜歡在生活中實環境下或有實物學英文的, 不見義購買.
真想試試, 或購買二手.

複式洋房

我小朋友係美語一手用家 我覺得成套教材最好地方係佢嘅會藉 佢哋world family 每個月都會舉辦 唔同活動 睇番小朋友年齡同興趣報 。最近 我囡參加左storytelling 佢八個月 可能去到都聽唔明姐姐講嘅故仔 ,但睇得出一到唱到佢平時向屋企聽過嘅歌 就好開心 好興奮,我兩公婆同小朋友一齊 去都係百零蚊 我諗出面playgroup 都唔止呢個價錢。ftm 平時會同小朋友 聽歌 一齊唱 ,小朋友開心 笑 成個學習氣氛都好好。如果肯花時間用 其實係值得買!

大宅

回覆 jamiemeowmeow 的帖子

呢個問題我都有問過,因為二手無得用填色/貼紙/遊戲等消「好」性的書仔,而呢D又係學習興趣的因素之一。正如學生番學,無功課,你總會覺得爭少少咁樣。

大宅

重點係果枝筆教讀音(好多媽媽讀音唔好都係靠枝筆),我聽講淘係無筆,我覺得變左兩回事

大宅

chungmanhk 發表於 16-5-11 09:48
無錯,呢度真係好多打手,或者你可以試下問佢拿體驗板,免費的。

有筆架,讀音正確,不過支筆就樣衰啲囉

大宅

Lamhoiwai 發表於 16-8-17 12:14

重點係果枝筆教讀音(好多媽媽讀音唔好都係靠枝筆),我聽講淘係無筆,我覺得變左兩回 ...

別墅

tomato~mama 發表於 16-6-9 09:58
有會藉一手先可不斷爛左換新,我女一出世就不斷播歌,同佢玩點讀筆,爸爸係教英文,生活上都有用英文對講, ...

好認同(emoji)(emoji)

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

套教材好好,朋友女女小時候英文非常好

可是升上中學大不如前......

結論: 學習模式不是只學語言,無disney, movie...
充滿文字的參考書.....

靈活思考方式更重要,主動,積極進取的學習心態更重要

別墅

BK Milk勳章

s7824 發表於 16-8-17 19:22

請問可pm我點讀筆可在那裡買嗎?我朋友比左二手一套我,但無筆,另,讀卡機壞左,你知道有無得淘嗎?

大宅

.

大宅

Zztt 發表於 16-9-26 14:30
我覺得都唔係話淨係為咗學英文,佢故事裏面有好多日常生活嘅情節、規律、紀律、自理能力;很貼地; d歌超好 ...

我買左二手,請問你可以分享用法同心得嗎?

複式洋房

fionyuki 發表於 16-4-8 11:01
E幾日個sales日日打黎,好似洗腦咁講套野有幾好有幾好,話教師 & 同行既員工都買黎俾小朋友用(講到無左套 ...

我有set 二手新浄,平賣平送,有興趣pm我。

首頁

尾頁

跳至