家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

huenyan 發表於 16-4-12 14:12
.事情經過是甘,
我同櫃位職員講「要將戶口downgrade及將錢轉去支票戶口」,
職員:問點解down,係咩驚唔够 ...
我都想知道,邊間交行好!

侯爵府

sandypink 發表於 16-4-11 20:14
我放棄喇,得廿萬,做hkd定期得果幾百蚊

這是一個明智的決定,不應爲了數百元利息而煩惱。

男爵府

回覆 gigi1020 的帖子

請問邊間分行﹖可pm我分行電話嗎﹖Thx!
Simple is the best.

水晶宮

回覆:港幣定期

唔中意以「人」話事幾多利息的銀行,應該同一銀行一視同仁好D,接受唔同存款額唔同利息,但不同職員不同rate就好奇怪咁

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

引用:唔中意以「人」話事幾多利息的銀行,應該同

原帖由 bmuimami 於 16-04-12 發表
唔中意以「人」話事幾多利息的銀行,應該同一銀行一視同仁好D,接受唔同存款額唔同利息,但不同職員不同rat ...
係,我都好唔鍾意,我都係交通,次次都唔續期佢地先話俾個靚rate....排隊又勁耐...又勁慢。
我得果廿萬,早幾日終於決定搬走筆錢...買穩陣股收息好過。

禁止訪問

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

大新1.04

伯爵府

回覆 sandypink 的帖子

請問邊D穩陣股?謝謝!我都想買D嚟收息!

男爵府

huenyan 發表於 16-4-12 14:12
.事情經過是甘,
我同櫃位職員講「要將戶口downgrade及將錢轉去支票戶口」,
職員:問點解down,係咩驚唔够 ...
可否PM sales 電話給我.
Thanks!

大宅

400k, 1.18% for 10 mths, 南洋

首頁

尾頁

跳至