論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

呢個工人雖然在港完約四年 (我都唔知點解佢前僱主可以用禁耐)每日早上超快速..掃地, 拖地, 等食早餐, 等我幫小朋友準備返學,下午開始坐到五時, 一路做野,一路講電話, 有人係屋企照講, 無人係屋企坐係梳化講, 講到悶就問你可唔可以落街行, 得閒話有個親戚黎到樓下要同佢影相, 大時大節就問你可唔可以唔返黎"訓", 得閒無事用指甲"找"我小朋友, 跟住扮無事..........衰野多到講唔哂~~~~. (總之, 我返工都無禁好福利...都好已經剛炒左, 算當黑)

敬請大家小心完約都並非好人~~無心機湊小朋友....完全無愛心~~~~

DOB: 05 FEB 1980

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 carollok168 於 08-10-8 04:13 發表
呢個工人雖然在港完約四年 (我都唔知點解佢前僱主可以用禁耐)每日早上超快速..掃地, 拖地, 等食早餐, 等我幫小朋友準備返學,下午開始坐到五時, 一路做野,一路講電話, 有人係屋企照講, 無人係屋企坐係梳化講, 講到悶 ...

Your maid sounds very much like mine whom I jsut fired...

So must push>>>>>:;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哩啲四年完約喺巿場上係筍工人, 我個偷錢貪心工人都係4年完約, 我都唔明佢前僱主點可以忍佢4年, 不過我就明白佢前僱主點解會督住佢個頭問佢係咪好貪錢, 原來係有原因o既!

大宅

可能佢頭3年半都好守本份呢? 我諗如果唔係應該無一個僱主忍到咁耐

大宅

請問你係咪請左無耐ga,因為個名好似我之前差d請左個個工人 ( sulastin)佢之前係北角區工作了幾年,係湊女女ge,大約30-40之間,扎馬尾,肥的
原文章由 carollok168 於 08-10-8 04:13 發表
呢個工人雖然在港完約四年 (我都唔知點解佢前僱主可以用禁耐)每日早上超快速..掃地, 拖地, 等食早餐, 等我幫小朋友準備返學,下午開始坐到五時, 一路做野,一路講電話, 有人係屋企照講, 無人係屋企坐係梳化講, 講到悶 ...

洋房

我請左都未夠 3 個月, 之前四年都在屯門湊女女, 由初生至四歲, 因舊僱主不準放星期日, 所以無做......存大約 25-28 歲, 中性打扮.

原文章由 cksy_bb 於 08-10-8 14:50 發表
請問你係咪請左無耐ga,因為個名好似我之前差d請左個個工人 ( sulastin)佢之前係北角區工作了幾年,係湊女女ge,大約30-40之間,扎馬尾,肥的

洋房

好似其他媽媽回應, 於同一僱主四年完約喺巿場上係筍工人, 點知都係禁煩..所以都係睇好唔好彩.

原文章由 oliviapylo 於 08-10-8 14:19 發表
可能佢頭3年半都好守本份呢? 我諗如果唔係應該無一個僱主忍到咁耐

首頁

尾頁

跳至