自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

方方媽媽 發表於 16-4-13 11:38
如果佢地真係信,肯聽道,繼而行道~"行公義,好憐憫,存謙卑的心,與主同行",咁即使目標係為了上天堂,都係一件好 ...

Totally agree with what you said !!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

"我係基督徒,我唔講大話" <-- 呢句已經係好大既大話啦

水晶宮

meow~meow 發表於 16-4-13 11:48
係街一衝過來派傳單第一句叫我去睇下個open day, 我婉拒之後, 第二句就話唔入教去唔到天堂ga wor, 你唔驚呀 ...
咁就係佢個人既溝通方式令人反感啦.
同上天堂無關.
如果有個朋友關心我,同我講有咩方法可以去暗瘡,我會好感謝,並且會試下.
但如果jacqueline派人同我講"你唔去搵jacqueline,怪不得你咁多間瘡啦,抵你一世有暗瘡呀",我諗我會嬲死jacqueline

水晶宮

畀面勳章

引用:我識好多教徒、通常低調既基督徒都正正常常

原帖由 luckybaby2011 於 16-04-13 發表
我識好多教徒、通常低調既基督徒都正正常常、愈高調口口聲聲感謝主感恩果d先惹人討厭、最好笑係有個親友、 ...
都係架。無神前神後神左神右 嗰D人真係無咩嘢。好ok架。

1日到黑都 神神神神 嗰D真係討厭,佢自神就好啦,仲要我做得好嘅都係因為佢阿神喎!

meow~meow    發表於 16-4-13 12:01

男爵府

回覆:方方媽媽 的帖子

記得有次聚會後食lunch,伙記唔記得加我凍飲2元,佢話基督徒唔呃人,點知一個月後,有人爆響口佢開工,有人漏低部iphone係佢車 佢即熄機拎去先達賣咗去。

方方媽媽    發表於 16-4-13 11:56

珍珠宮

開心吸收勳章

MY BOSS是人辦,佢好虔誠,雖然做好多善事,但都成日做唔好的事,但佢個人覺得唔係

水晶宮

方方媽媽 發表於 16-4-13 11:53
同上天堂無關.
如果有個朋友關心我,同我講有咩方法可以去暗瘡,我會好感 ...
直頭倒米啦,自始對基督教徒傳教方式幾反感,不過話分兩頭,亦有好基督教徒,我識咗個friend 好多年,最近先知佢係教徒,一d都唔hard sell ,又好人。
Bye

水晶宮

方方媽媽 發表於 16-4-13 11:53
同上天堂無關.
如果有個朋友關心我,同我講有咩方法可以去暗瘡,我會好感 ...
題外話,Jacqueline 係咪真係堅架⋯個廣告好好笑
Bye

水晶宮

meow~meow 發表於 16-4-13 12:03
題外話,Jacqueline 係咪真係堅架⋯個廣告好好笑

其實,我都心郁郁想試下
有無JM試過,可以分享下

侯爵府

引用:Quote:方方媽媽 發表於 16-4-13 11:17 昨日

原帖由 mercurycc 於 16-04-13 發表
見過為左想人信教成日話大話隱瞞事實.
agree

琥珀宮

100%AGREE

珍珠宮

男爵府

回覆 方方媽媽 的帖子

基督徒同共產黨有好多地方係一樣,
都係自以為是...
都係一神/黨獨大,其他神/黨都係錯的唔容許存在...
都係講一套做一套...

禁止訪問

水晶宮

我公司個PK小人, 卑鄙無恥, 句句都大話, 佢都係基督徒

我覺得有啲人利用基督徒個名去掩飾自己做嘅壞事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bowling2004 發表於 16-4-13 11:36
嘩,我識有個極品8婆,成日開口埋口話返教會自己係教徒,最搞屎棍最是非嗰個係佢呀! 是非源頭永遠喺佢度嚟 ...
同我親戚一樣

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:昨日聽到有個人在講完人是非之後,發誓係真

原帖由 方方媽媽 於 16-04-13 發表
昨日聽到有個人在講完人是非之後,發誓係真的,然後再加句"我係基督徒,我唔講大話",聽完真係啼笑皆非:sweatin ...
基督徒准牧師搭上基督徒名校DXS女教師,該女教師同賤男兩公婆相識廿載,原來一直扮好友,關心賤男太太。太太估到佢哋有嘢,以致有嚴重抑鬱。

近年,賤女人想蒲面(讓男方家人接受佢),賤男藉詞由加國回港照顧年邁母親,實質幾乎晚晚去賤女人家過夜。賤女教師亦刻意趁賤男回港期間,安排自己做子宮手術,寧願攞no paid leave都要霸住人哋個仔。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我試過大熱天時, 拎住2大袋餸, 行到死死下
有個基督徒行過黎問我: 識唔識主耶穌
我: 煮飯煮餸我就識, 淨係唔識煮耶穌
跟住佢係度...咁走左

翡翠宮

又有一個問我: 識唔識主耶穌
我: 你搵佢

方方媽媽    發表於 16-4-13 14:47

男爵府

回覆:我係基督徒,我唔講大話...

可能呢個就係大話

首頁
12345...7

尾頁

跳至