自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想補英、數

子爵府

私人補習啦, 值好多

我女補左後(數, 科), 明顯成績好左, 主要原因係上堂唔明, 我女又唔問老師, 最後叫補習老師教. 而家真係好好多
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

引用:私人補習啦, 值好多我女補左後(數, 科), 明

原帖由 chiuchingm 於 16-04-13 發表
私人補習啦, 值好多

我女補左後(數, 科), 明顯成績好左, 主要原因係上堂唔明, 我女又唔問老師, 最後叫補習 ...
請問私補可在哪兒找到?是大學生or 老師。想找補英文,中文。thx a lot

男爵府

回覆:藍田有冇邊間補習班好,補中學

你係邊到搵,大約$1hrs

子爵府

我都係經網上中介介紹,佢地會抽補習老師2堂半$當佣,其實都幾食水深

我個個係現職中學老師,呢個超讚,不過老師價錢會貴小小,$300一個鐘,但呢個老師測驗考試仲緊張過我

另外我搵左個大學生補地理,呢個唔係咁好,而家仲失蹤埋

其實我小學開始都揾過幾個老師,但好多都補補下潛水,又遲到唯一得呢個中學老師係最有責任感

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

回覆:chiuchingm 的帖子

我反而想問下聖保祿中學是否藍田最叻的中學?

男爵府

$300好貴呀!你女讀邊間中學呀!

水晶宮

引用:$300好貴呀!你女讀邊間中學呀!

原帖由 bebevan 於 16-04-13 發表
HK$300是中學老師的公價,中學私補真的很貴

chiuchingm    發表於 16-4-13 14:49

水晶宮

以我經驗,初中補習數可跟Science一齊補,中,英,數通常要各自分開。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我反而想問下聖保祿中學是否藍田最叻的中學

原帖由 luilui007 於 16-04-13 發表
我反而想問下聖保祿中學是否藍田最叻的中學?
藍田得一呢間band 1中學。之前有另一間band1男校搬走幾年了。

子爵府

toyocat 發表於 16-4-13 14:37
藍田得一呢間band 1中學。之前有另一間band1男校搬走幾年了。
女校有聖傑靂 & 聖保錄
男校就聖言 & 瑪利珞

呢幾間都係band 1頭

子爵府

bebevan 發表於 16-4-13 14:13
我女係讀普通官中, 不過係英文班, 所以一定要補

$300係公價架, 更貴都有, 我開頭都覺得貴架, 不過見成績有進步, 就貴啲都值, 我每堂個半鐘, 咁一個月大約$1800, 我起碼1對1, 同埋慳好多時間同車$$$, 唯有自己辛苦啲, 因為中一個底一定要打好, 如果唔明, 一路讀上去只會更加唔明, 所以都無辦法啦

男爵府

chiuchingm 發表於 16-4-13 13:54
我都係經網上中介介紹,佢地會抽補習老師2堂半$當佣,其實都幾食水深

我個個係現職中學老師,呢個超讚,不 ...
可否pm老師資料

男爵府

係嘅,我初頭諗住出補,但又5知邊間好,我仔讀聖言呀!係小學英文都好好,上到中學佢話小學啲英文好淺,而家要搵下英文、數學

子爵府

引用:係嘅,我初頭諗住出補,但又5知邊間好,我

原帖由 bebevan 於 16-04-13 發表
係嘅,我初頭諗住出補,但又5知邊間好,我仔讀聖言呀!係小學英文都好好,上到中學佢話小學啲英文好淺,而 ...
你仔聖言好叻呀

男爵府

5叻呀!不過佢好鐘意呢間學校,所以諗住搵個補下英、數

首頁

尾頁

跳至