自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

邊隻牌字好 同 邊到有promotion?

大宅

我用緊家燕姐賣廣告果部, ok, 幾好用, 方便.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

水晶宮

好媽媽勳章

威x....
唔急用等工展會先買.
荃灣新之城有專門店,我當年買o既時候有個細"燈"盅送

原文章由 JojoB 於 08-10-8 16:06 發表
邊隻牌字好 同 邊到有promotion?
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

畀面勳章

過黎呢度睇下
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1745417&extra=&page=1

大宅

我也是在荃灣新之城買, 但沒有東西送啊!
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

男爵府

我見捷家拌有隻整糖水 好似細部D 有無人用過尼?

水晶宮

好媽媽勳章

十多年前o既第一代都已經好正,果時好似都要八百幾.
不過捷家伴唔係成日都見到有得賣,無記錯呢隻貴d.如果唔係我都買左.......

威x每次個份量好小,得800ml.

原文章由 JojoB 於 08-10-9 12:03 發表

珍珠宮

睛靈勳章

但始終用豆漿機煮豆漿唔夠豆香, 唔知係咪煲得唔夠耐, 或d豆唔靚,但我試過好多款豆都係一樣

男爵府

Does anybody know if there are any promotions for Goodway豆漿機 ?

原文章由 patpat234 於 08-10-8 18:14 發表
威x....
唔急用等工展會先買.
荃灣新之城有專門店,我當年買o既時候有個細"燈"盅送

男爵府

原文章由 patpat234 於 08-10-9 12:31 發表
十多年前o既第一代都已經好正,果時好似都要八百幾.
不過捷家伴唔係成日都見到有得賣,無記錯呢隻貴d.如果唔係我都買左.......

威x每次個份量好小,得800ml.

...

我向SOGO見到 千三 好似無記錯有1.5L
但我看佢D制係簡體字
問佢係邊到造 個SALES淨係講 香港品牌
我諗依部野都該係大陸造的

之前 睇左條LINK
話有 部 九阳牌
唔知好唔好呢

其實我之前用果部好CHEAP雞 係屈臣氏賣
用左大半年 個膠殼裂左 所以 我就咁停左工
之後搵唔到邊到有得賣

今日睇報紙 見到惠X有賣

不過 又向到諗 係咪該買部貴少少
無咁易爛呢?

男爵府

原文章由 JojoB 於 08-10-9 12:03 發表

用左年幾, 成日用, 通常整豆漿, 間中整糖水. 屋企人多, 整一次 1300cc o岩o岩夠飲. 揀佢的主要原因係佢用不銹鋼, 老公堅持不用膠的豆漿機, 擔心的膠長期高溫煮對小朋友有不良作用.

別墅

請問有無人用過伊世通嗰隻, hk$2xx(即今日頭條嗰部), 唔知得唔得呢? 有無人用過?

水晶宮

好媽媽勳章

jojo,

有正野
http://www.e-art.com.hk/chi_product.php

原文章由 JojoB 於 08-10-10 09:50 發表

我向SOGO見到 千三 好似無記錯有1.5L
但我看佢D制係簡體字
問佢係邊到造 個SALES淨係講 香港品牌
我諗依部野都該係大陸造的

之前 睇左條LINK
話有 部 九阳牌
唔知好唔好呢

其實我之前用果部好CHEAP雞 係屈臣氏賣 ...

男爵府

原文章由 patpat234 於 08-10-11 11:30 發表
jojo,

有正野
http://www.e-art.com.hk/chi_product.php

我唔係好睇清楚你個條link
若果係買野, 我己經係點點綠會員啦
果到重有乜野著數

男爵府

原文章由 WINGHE 於 08-10-10 12:44 發表
請問有無人用過伊世通嗰隻, hk$2xx(即今日頭條嗰部), 唔知得唔得呢? 有無人用過?

果部咪就係我2年前買果部
我屋企有工人 好d 因為真係需要d時間擦下個網
同埋 要煲2轉先夠濃味

我用壞係因為個膠樽 有姴行
我想係長時間用佢 (用左大半年日日用)

男爵府

原文章由 bbrma 於 08-10-10 12:35 發表

用左年幾, 成日用, 通常整豆漿, 間中整糖水. 屋企人多, 整一次 1300cc o岩o岩夠飲. 揀佢的主要原因係佢用不銹鋼, 老公堅持不用膠的豆漿機, 擔心的膠長期高溫煮對小朋友有不良作用. ...

請教一下
部機難唔難清洗呢?
做左豆漿要唔要自己再隔豆渣先會滑?

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

我見另一個topic好多媽咪都去點點綠買咋.

點點綠呢部都係九陽牌.
香港有保養.

依家呢D小電器全部都係MADE IN CHINA
不過o係香港買到o既一般都係3腳,同埋香港會有保養.

我自己都想換,捷家伴,不過我依家果部仲未壞.....

原文章由 JojoB 於 08-10-11 23:14 發表

我唔係好睇清楚你個條link
若果係買野, 我己經係點點綠會員啦
果到重有乜野著數

[ 本文章最後由 patpat234 於 08-10-12 01:22 編輯 ]

男爵府

原文章由 patpat234 於 08-10-12 01:20 發表
我見另一個topic好多媽咪都去點點綠買咋.

點點綠呢部都係九陽牌.
香港有保養.

依家呢D小電器全部都係MADE IN CHINA
不過o係香港買到o既一般都係3腳,同埋香港會有保養.

我自己都想換,捷家伴,不過我依家果部仲未壞. ...

ICIC 我後尾去左個佢地講果到 大概都估到係豆漿機不過唔知乜野牌子

若果同時九陽牌 咁向點點綠買好d 起碼有保養

我家下就係唔知買邊隻好

我之前果隻 $300 D豆漿要自己再隔渣先夠滑 大概用大半年 但好似一年換一次又好貴成本

好姨果部 $600 但太大部了 好左地方

依部 九陽牌都係$600到 看來細size 但唔知容唔容易壞呢 因為之前有朋友平賣左部豆漿機又係電好似部九陽牌咁既樣 但就係別的牌子的 用左3次就唔work

捷家拌就千三唔知耐唔耐用呢 潔洗方面又容易嗎

男爵府

原文章由 JojoB 於 08-10-12 00:41 發表

請教一下
部機難唔難清洗呢?
做左豆漿要唔要自己再隔豆渣先會滑?

唔難清洗. 要自己再隔豆渣先會滑, 個人覺得呢樣最煩.
Wing On big sale時賣 $9xx.

[ 本文章最後由 bbrma 於 08-10-12 22:35 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至